A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OFF-tanoda
Pont ezt sejtettem, ezért nem is kérdeztem, mire gondolsz.
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális Smile
Válaszol
Igen de abban az esetben .. PA 1020CP amiről beszéltem, vagyis a 2 hangfal(PA 25 ACTIVE) közötti különbségben ez is szerepet játszik, én leteszem voksom az aktív cucc mellett. Pedig nem hallottam de másiknál csak jobb lehet!

Mondjuk egyiknek sincsen köze a PA -hoz szerintem az valahol máshol kezdődik...
Smile
Válaszol
Az, hogy aktív, még nem jelent semmit. Szobai használatra piezo magassal.. csak erős idegzetűeknek.. tapasztalatból mondom.
Válaszol
Mind2őben piezo van, ez ront az összképen .forog. és azért az ár sem mind1, kicsit több pénzből lehet hallgathatóbb gyári dobozt lehet venni (nem aktívba)
Válaszol
Azt megkérdezhetem hogy minek ekkora felszerelés lakásba?
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
Főleg ha nem is szól. Big Grin
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Idézet:Azt megkérdezhetem hogy minek ekkora felszerelés lakásba?

Szoktak karaokezni, és néha többen is vannak meg ilyesmi aztán ezért kéne nekik valami cucc... mindig a us blastereket akarják elhozni tőlem de azt nem adom oda .gonosz.(ettől függetlenül meg lehet venni tőlem pénzért). Szerintem nem nagy cucc lakásba egyik sal láda sem amelyiket említettem. De szerintem az aktív jobb lenne nekik ennyi. .forog.
Válaszol
Kicsitmás: előrébb lépett a Pioneer magnó rendbehozatala projekt. Méghozzá egy egész BRG görgőnyit Big Grin Próbáltam rendbehozni az eredeti gumigörgőt, de nagyon nem akart sikerülni. Ma találtam a padláson egy Videoton Star De Luxe mechanikát, mondom kipróbálom a görgőjét, nem sokat lehetett használva, mert tiszta volt, és nem volt még elérve. Hajszálpontosan ugyanaz a kettő (úgy tudom a videoton magnókban a fej és a görgő tuti BRG gyártmány). Átbütyköltem, és láss csodát, nem gyűri a kazetta elején a szalagot. Azonban a szalagvezetés még mindíg nem a legpontosabb. Úgyhogy még tovább kell bütykölni.
Válaszol
zupp87 Írta:Átbütyköltem, és láss csodát, nem gyűri a kazetta elején a szalagot. Azonban a szalagvezetés még mindíg nem a legpontosabb. Úgyhogy még tovább kell bütykölni.

Szerintem nézd még meg a felcsévélő tengely kuplungját, hogy nem húzza-e nagyon erősen a szalagot. Ezt egyszerűen ellenőrizheted: csak kicsit le kell fognod (de ne sokáig mert a szalag rögtön begyűrődik, vagy csináld olyan szalaggal, aminek már úgy is mindegy). Ha igen a kuplungon gyengíts egy kicsit - nekem bevált már korábban, ilyen esetekben. Simán elöregszik a kuplung csúszófelülete és iszonyat csévéli a szalagot, ha az orsón kevés szalag van akkor jobban húzza a nyomógörgőről a szalagot és ilyenkor nem jó a szalagvezetés, ha az orsón sok a szalag akkor kisebb erővel húzza a szalagot a nyomógörgőről, jó a szalagvezetés.
Válaszol
Eleinte én is arra gyanakodtam.. de amikor visszább vettem az erejéből, akkor is fennállt ez a probléma. Most már tetszőleges húzóerőt állíthatok be, nem gyűri a szalagot. Viszont a dörzshajtást át kell dolgoznom polírpapírral, vagy azt a filcet lecserélni.. a húzóerő a felcsévélő orsónál még mindíg nem egyenletes, a kazetta elején ingadozik a magas. De a fő probléma már meg van oldva.
Válaszol
zupp87 Írta:Eleinte én is arra gyanakodtam.. de amikor visszább vettem az erejéből, akkor is fennállt ez a probléma. Most már tetszőleges húzóerőt állíthatok be, nem gyűri a szalagot. Viszont a dörzshajtást át kell dolgoznom polírpapírral, vagy azt a filcet lecserélni.. a húzóerő a felcsévélő orsónál még mindíg nem egyenletes, a kazetta elején ingadozik a magas. De a fő probléma már meg van oldva.

A kuplung filcét is "felborzolhatod" egy kis csiszolással, majd enyhe alkoholos tisztítást alkalmazva (nehogy leoldja a kerékről). A dörzshajtás gumiját protegummal tisztítsd, az gumi regeneráló szer, ha műanyaggal érintkezik isopropyl-alkohollal mosd le.

A görgő hibája 60 perces vastagabb szalaggal ellenőrizhető. Ha azzal nem ingadozik akkor viszont 90 percessel igen akkor a görgőt kell még tuningolnod.
A görgő finom csiszolópapírral történő felcsiszolása (egyenletesen, mondjuk szabályozható ford. számú fúrógépbe ügyesen befogva és lassú fordulattal), protegumos tisztítása, majd isopropyl-alkoholos mosásával ezt is megteheted.

Hirtelen ennyi jutott eszembe a tapasztalataimból...
Válaszol
Azt kezdem észrevenni, hogy a mai átlag fiatalság nem tudja felfogni, hogy 17 centis mélyközéppel is lehet teljes értékű hangfalat csinálni Big Grin
Idézek egy beszélgetést köztem és egy szobmába tévedt srác között:
- Hol van itt a mély?
- Annyi hangszóró van, amennyit látsz.
- Neb...szz.. hülyítessz.. van itt valahol egy szub.
- Pedig mondom hogy nincs Big Grin

Apropo: előszedtem újra azt a Patricia Barber albumot (FLAC Smile), amit vava mutatott. Lúdnessz kikapcsolva, hangszín nullán.. de az a lábdob.. az lábdob.. a pergő az pergő.. a cin meg cin.. Hiába csak egy EA6383S a "motor" Smile

Egyébként van még pár hangkeltő eszköz itt a szinten.. mondjuk a folyosó végén egy idegesítő jelenség.. doboz, benne egy 20 centi körüli, eredetileg 3 utas kalaptartóhangszóró, amin nincsenek rajta már a kicsik, egy piezo, meg a dobozon egy lyuk. Azért idegesítő jelenség, mert szólni úgy szól, mint egy söröskupakcsörgő, megtoldva némi búgós 100Hz-es basszussal. Közép sehol Tongue
Válaszol
Annak a szörnyetegnek az üzemeltetőjét kell szidni nem a dobozt Wink
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
mér kell szidni szegényt. inkábbb meg kell mérni a hangszóróját

egyébként furcsa, mert az 582 pont nem a mélyátviteléről volt híres, 90dB az 90dB, sokat korlátoz mélyben.
Válaszol
44-45 Hz alatt persze hogy gyengén teljesít Smile Csak sokaknak már ez is mély a bolti cuccok nagyátlagának 70Hz-es aljához képest.. valamint (bár még nem mértem ki pontosan) sikerült a hangolást eltalálni.. egyáltalán nincs zavazó kiemelés a mélytartományban (bár ez majd akkor derül ki igazán, ha megmértem Smile). Mondjuk elektronikus zenékben kedvelik megemelni a 60-70 környékét.. bár én sokat hallgatok olyat is, és ott is kiegyensúlyozott végig.. de az igazi formáját akusztikus, hangszeres dallamokkal, ütemekkel hozza. Mint mondtam, a lábdob az nem bümmmmm, nem wooofff.. hanem tam. Semmi utócunami, semmi magasabb bummogás. Nekem speciel nagyon tetszik most a mélye. Mindenféle mélykiemelés és hókuszpókusz nélkül is hallani a zene alját. Bár lehet, ha hallok igazán jó mélyeket.. más lesz a véleményem Tongue
Válaszol
shalafi66 Írta:mér kell szidni szegényt. inkábbb meg kell mérni a hangszóróját

Vagy odaajándékozni neki az egyik DTF-emet.. annál a csörgőnél biztosan jobb Big Grin Valamint megnézni, nincs e valami tekrenc a mélyközepe előtt Tongue Vagy csak átmenni, és normálisan beállítani a hangszínt azon a sony erősítőn Tongue
Válaszol
hajrá
Válaszol
Eszembe jutott egyik régi ismerősöm mondása, akivel egyik nyáron nyelvtanfolyamon ismerkedtem meg. Ő is csinált két hangfalat, és a basszreflex doboz az ő értelmezésében így nézett ki:

"Összeraksz egy dobozt, raksz bele hangszórót. Meghallgatod, és ha nem jól szól, fúrsz rá egy lyukat.. és akkor jól fog szólni" Big Grin
Válaszol
De ugye nem a hszt lyukasztotta ki?
Válaszol
Nem Tongue
Válaszol
zupp87 Írta:"Összeraksz egy dobozt, raksz bele hangszórót. Meghallgatod, és ha nem jól szól, fúrsz rá egy lyukat.. és akkor jól fog szólni" Big Grin

Én már kisebb koromban próbáltam. És tényleg működött. "Azért nem szól jól, mert nem tud levegőzni" Big Grin
Válaszol
Csak mert új gondolat.

http://www.youtube.com/watch?v=WS56c-lCjhk
Életre keltettem a Vidi cuccosomat. Kopog, ronda hangja van, serceg, ronda. De én így szeretem Smile

Jah és a dal saját szerzemény Smile
Válaszol
Kicsit más..
Épp rádióeggyen hallgattam diszkósitet.. lehet elcsépelt fogalom, de ez a Bárány egy beképzelt majom. Attól, hogy még nem az ő zenei világa, milyen jogon fikázza porig mondjuk a How Soon is Now-t, amit mondjuk olyan nagy nevek készítettek, mint David Guetta és Dirty South.. (beszélt keverési gondokról, meg hogy de szar amiatt a vonós betét miatt.. amúgy nem egyszer hallgattam azt a számot, és minden rendben van vele..) Mert attól, hogy a jó anyagi háttérnek köszönhetően komoly stúdióval rendelkező Flamemakers fiúk az ő kicsi közreműködésével csináltak pár jó zenét..meg hogy minden este különféle klubbokban mindenbe az ég világon belekornyikál, szerintem a büdös életben nem lesz olyan elismert, mint a Dirty South, vagy Sebastian Ingroso, vagy éppen David Guetta, akit amúgy is fikáz állandóan. Váltottam is RiseFM-re.. az Iller legalább nem nagyképűsködik.
Válaszol
.haha. Na ezt megmondtad. Big Grin Igaz én semmit nem értettem belőle. De azt tudom, hogy jobb, ha a bárányok hallgatnak. .zold.
Válaszol
Jobb.. oké.. kell spannolni a tömeget.. de ő már túlzásba viszi. Az Animal Cannibals is megmondta a frankót:

"Hey, hey DJ, ha parti van nincs vita, te vagy a sztár
Hey, hey DJ, NE beszélj, ha nem muszáj!" Big Grin
Válaszol
DjTaRsY Írta:Csak mert új gondolat.

http://www.youtube.com/watch?v=WS56c-lCjhk
Életre keltettem a Vidi cuccosomat. Kopog, ronda hangja van, serceg, ronda. De én így szeretem Smile

Jah és a dal saját szerzemény Smile

Téged meg irigyellek a két DC miatt, mert mióta megvan az EA meg a tuner, azóta kutatok én is két DC után, szépen mutatna úgy együtt a majdani lakásomban Tongue A mostani hangfalaimnak kicsit komolyabb erősítőt szánok majd.. am ha minden igaz, még egy kicsit a hangfalak is fognak a héten komolyodni Smile Ja, és amiért még irigyellek, az a két Pio100.. és a kutyuló Big Grin Hogy nekem mikor lesz sajátom.. az egy nagyon jó kérdés Tongue
Válaszol
.forog. .aaa.
Válaszol
Dísznek kéne DC.. a összkép miatt Tongue De én vakerán tuti nem adok érte 20ezreket.. Szóval arra várok, hogy majd valami ismerőstől az ölembe pottyan kettő, mint ez a két ketyere itt a polcomon Tongue Ez a "lesz egyszer egy komplett videoton hifim" álmom tudom kicsit hóbortos.. Smile Kb annyira, mint az, hogy minek nekem magnódeck, egyszerre kettő is Big Grin
Válaszol
Idézet: A mostani hangfalaimnak kicsit komolyabb erősítőt szánok majd..

conduktor .otlet. Wink
Válaszol
Máinkábbakkor egy Prelu. Az is Videoton, félig-meddig. Big Grin És nem DC, meg nem pénzkidobás..
Válaszol
Azt hiszem megint csuklik az anyukája annak az emberkének, aki a Vidi tunerben kitalálta, hogy a skálahúr feszítőgörgőit egy műanyag kupakkal kell rögzíteni....
Válaszol
.forog. nekem úgy rémlik, nem csak kupak volt.
Válaszol
Ebben úgy néz ki csak az van.. mert már egyszer leugrott.. és most mégegyszer.. Sebaj, legalább miszlikre szedem az egészet, és kicserélem a programozó egységet a vava féle donor-tuner-belire.
Válaszol
A másikban is csak kupak van..

Közben kibuheráltam a donorból a programozó egységet.. mert ami ebben van, akadozik. Még nem cseréltem ki, csak kiszedtem, és vizsgálgattam. Kicsit megmosolyogtattak azok a megoldások, amiket benne alkalmaztak. Pl. az átkapcsolásnál egy rugalmas sárgaréz vagy milyen drót ér neki a poti tengelyének, amivel a csúszka áll összeköttetésben.. nagyrészt az már fekete.. Big Grin Meg az AFC kapcsolója is eléggé minimál koncepció.. Én ilyenkor példának mindíg az Universum VT2355-öt (német disztribúció, japán gyártmány, úgy olvastam 1975-ös) hozom fel.. érintőgombos programváltás, rendes, ISOSTAT szerű kapcsoló az AFC-nek, tokozott poti a légforgón, Deprez műszeres FM frekvenciakijelzés (amelyik programot bekapcsolod, azt jelzi).. igaz, minden izzó, sehol egy LED.. de nem is mászik sehova Tongue
Íme egy saját kép, retronomra is feltettem régebben:
http://retronom.hu/index.php?q=node/5078
Vagy egy másik, ami nem az enyém:
http://www.radiomuseum.org/r/quelle_univ...euerg.html
Válaszol
zupp87 Írta:Ebben úgy néz ki csak az van.. mert már egyszer leugrott.. és most mégegyszer.. Sebaj, legalább miszlikre szedem az egészet, és kicserélem a programozó egységet a vava féle donor-tuner-belire.

Nyomj a tengelyére egy zéger-gyűrűt, ami pont ráfeszül a tengelyre -ha kell alátétet is tegyél alá, nehogy leforgassa róla. Ezt nehezebben dobja le remélhetőleg. Smile
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 165 Vendég