A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SUB
Azért a borzalmastól ez elég messze áll. Megnézek minden egyes hangszórót, mielőtt kikerülnének, egy TVM pl. tényleg borzalmas zajokat produkál, de ezek nem említhetők egy lapon. Azokhoz képest pl. kifejezetten csendes a 672 bármelyik formája.

A porvédő is része a tervezett rezonáns rendszernek, a hangszóró azzal működik megfelelően. Textilre cserélve több a hátrány, mint az előny.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Sajnos nem tudom másképp mondani. Ilyen mellékzajjal mozis szubként számomra nem volt használható.

Milyen hátrányokat okoz? Annyit mondtál, hogy középfrekin elromlik.
Válaszol
Pedig egyesek nem átallanak egy ilyen szörnyű zajos hangszórót autós szubként használni. :-D
http://youtu.be/5U0g47lQOCg
Esetleg a ribbon közép és magashszük mellé mélytartományban
néhai Írta:Braun by Shalafi + 500cm2 ribbon 2,5utas (DIY)

...stb.
Válaszol
Nem mondtam, hogy szörnyű hangszóró Wink
Zenén nálam is igen jól teljesített. Orgona például, nem szól jól akármin.
De mozira, ahol gyakran egészen idióta jelet kap a szub, ott zörög, borzalmasan.

Szerk.: zörgött, az eredeti porvédővel.
Válaszol
Annakidején ha jól emlékszem, azt kaptam reflexióként mikor az első két darab elkészült ebből az utolsó változatból, hogy mélyben kb. annyira jó, mint a SEAS alumembránosai, viszont mindezt a középtartomány hibái nélkül.
Válaszol
A videót meg ha jól látom Tarsy csinálta Tongue Igen.. a rendszámtáblazörgés.. egyesek úgy hívják a jelenséget: tróger sound system Big Grin Mondjuk nekem az Astrán is zörög Tongue
http://www.youtube.com/watch?v=rkpPXEqg3D8

Ez nem zörög Smile Max kicsit silány a felvétel (egy mittoménmár milyen kölcsön Nokia okostelefonnal lett csinálva Tongue )
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális Smile
Válaszol
Lehet, hogy inkább 17 centiseket kellett volna küldenem SzászLacinak? Big Grin
Válaszol
A 18-asok várakozáson felül teljesítettek -mint mondtam-, ez viszont várakozáson alul.
De felesleges erről tovább beszélni, hisz nem kértem, hogy vedd vissza.
Válaszol
Nem én kezdtem beszélni róla. Smile

Egyébként én szívesen, kevés van a kosárból, mondhatni hiánycikk.

Mellesleg ez is ugyanolyan módszerrel készül, mint a "várakozáson felüli" 170-180-as papíros, még a porvédő mögötti üreg is ugyanúgy van kiszellőztetve. :-D
Válaszol
(2011. 07. 08., 12:14)shalafi66 Írta: Pedig egyesek nem átallanak egy ilyen szörnyű zajos hangszórót autós szubként használni. :-D
http://youtu.be/5U0g47lQOCg
Jéé, a video készültekor még anyám nem tolatta le a hátsó lököst. :-D
Amúgy a Vectrában, amibe készült szerencsére nem zörgött semmi, viszont ennyire vigyázott rá a gazdája:
[Kép: 20100321156.th.jpg]

Uploaded with ImageShack.us
Válaszol
Apró esztétikai hiba. Big Grin Könnyen-gyorsan helyreállítható.
Válaszol
(2011. 07. 13., 16:21)shalafi66 Írta: Apró esztétikai hiba. Big Grin Könnyen-gyorsan helyreállítható.
A lökhárító fényezése azért nem megy olyan könnyen-gyorsan Tongue
De ha jól tudom, a porvédő már korrigálásra a került. Smile
Válaszol
Tongue Hja csak a pv. jutott eszembe, mert az látszott. Vizuális típus lennék.
Válaszol
Üdv a SUB Topicos fórumozóknak!
Az lenne a kérdésem, hogy egy mnc bigbullból, milyen subládát leheten kihozni? Hány literes doboz"ka" kéne neki?

Válaszol
Melyik? többféle méret is volt. m
Egyébként tipikus autós szub, ehhez illeszkedő paraméterekkel, és a szokásos szörnyen szóló mozgórészekkel.
Válaszol
Nekem a sima van, nem az x2es, aminek olyan hatalmas a mágnese.
Kép: http://kepfeltoltes.hu/view/110801/2011-...es.hu_.jpg
Az eleje elég csúnyácska nem is szeretném megmutatni, mert javítva lett a porvédő és nem sikerült szépre... Hogy tudnék neki, és a legnagyobb kérdés, hogy miből csinálni normális porvédőt?

Válaszol
De az átmérője mekkora...
Válaszol
30 cm. 4 ohmos. 250 w rms. Ezeket innen onnan tudom, és nem is biztos, hogy jól.
Válaszol
Rendben, és hol szeretnéd használni?
Válaszol
Szobában szeretném használni, kocsi híján.
Eddig egy házi, barkácsolt, hangfalban volt használva, de szerintem az nagyon kicsi volt neki.
Semmi tervezés nem volt benne csak az volt a cél, hogy elfogadható hangja legyen.
Ha jól számolom, 51 liter volt a hasznos térfogat, 2db 3 cm átmérőjű reflex nyílással.
Válaszol
Mekkora helyiség? Milyen erősítővel?

Az 51 liter nem olyan rossz első ránézésre. Esetleg 60-70-ig lehet elmenni, ~30Hz-es hangolással.
Válaszol
10 négyzetméteres szoba. Nem kocka, hanem tetőtéri.
Az erősítő még kérdéses.
2 centis bútorlap megfelelő?
Válaszol
Persze, ha jól merevíted. Szerintem akkor jó az 50 liter, csak kicsit több csillapítóanyaggal, és alacsonyabb hangolással.
Válaszol
Mekkora reflexcső kéne bele?
Válaszol
Sziasztok!

Lenne 2db régi ha31-1008 hangszóróm és sub ládá(k)nak szánom otthonra.
Mekkora láda kellene ezeknek vajon? Ha jól tudom, ezek még a nagyon régiek és zárt kell neki. Esetleg isobaric ba rakni a kettőt jó lenne e?
http://kepfeltoltes.hu/view/110917/K_p06...es.hu_.jpg
Válaszol
Kedves Admin!
Melyik hangszórót javaslod házimozi-sub hangfalához egy kb. 25-30nm-es szobába?
Esetleg van valahol hozzá egy terv?
Válaszol
Talán a HA31-es mély a H2000-től, vagy a braun membrános hangszóró átdolgozott változata. Nagyon nagy terveket nem kell keresni hozzá, egyszerű b-reflex dobozokban jól működnek, a doboztérfogatok legkisebb, és legnagyobb értékei meg ott vannak az adatlapokon.
Válaszol
(2011. 10. 27., 23:27)shalafi66 Írta: Talán a HA31-es mély a H2000-től, vagy a braun membrános hangszóró átdolgozott változata. Nagyon nagy terveket nem kell keresni hozzá, egyszerű b-reflex dobozokban jól működnek, a doboztérfogatok legkisebb, és legnagyobb értékei meg ott vannak az adatlapokon.
Köszönöm!
A HA31-nél konkrétan melyikre gondolsz?
A braun az a HA25 1544-672?
Hol találhatók az adatlapon a dobboztérfogatok?
Válaszol
(2011. 09. 17., 20:46)kapagep Írta: Sziasztok!

Lenne 2db régi ha31-1008 hangszóróm és sub ládá(k)nak szánom otthonra.
Mekkora láda kellene ezeknek vajon? Ha jól tudom, ezek még a nagyon régiek és zárt kell neki. Esetleg isobaric ba rakni a kettőt jó lenne e?

Megtaláltam az adatlapját, ezek alapján közelítőleg számolhatsz dobozt. Tényleg zárt kellene neki.
...csak nem tudom feltölteni közvetlenül a gépről, kizárólag URL-t vár.?... shalafi ?
- VR
Válaszol
Az adatlapot berakom a képesség topicba, ott lehet csak feltölteni.
- VR
Válaszol
Sziasztok!

Kezdő vagyok, és gondolkodom egy egy kis sub építésén a kis szobámba és lenne néhány kérdésem. Visszaolvasgattam a topicot, de egyelőre nem tiszta 1-2 dolog.
Szóval 16nm a szoba, sarokba kerülne a doboz. Zárt konstrukcióban gondolkodom. Elsőre a HA 25-479-et néztem ki, az adatlap szerinti 45 literes zárt dobozzal.
A rendszer a következőkből állna. Pc-ről jön a hang (Creative Audigy2), amely egy Pioneer A-337 erősítőbe csatlakozik ami 4x40W-ot tud 8ohm-on (A,B) Hangkártyából a sztereó megy A részbe, onnan szól a 2 szatelit, B részbe pedig a sub kimenet a hangkariból, innen szólna a sub.
Első kérdésem hogy a keresztváltó szükséges-e? Úgy tudom a hangkari megszűri a sub kimenetre adott jelet, így elvileg a sub nem kap olyan frekit amit nem kellene (sőt ezt progijából is lehet szabályozni úgy tudom).
Második nagyobb problémám a fázis lenne. Erről nagyon kevés infót találtam. Sok gyári sub rendelkezik fázis fordítással vagy állítható fázis tolással. Ezt hogyan lehet kivitelezni? Eddíg csak 1 hiányos kapcsolást találtam neten fázistolásra, de nem igazán használható. Egyáltalán szükség van erre? Ti hogy szoktátok a subot igazítani a rendszer többi tagjához?

Egyelőre ennyi, segítségetek előre is köszönöm.
Válaszol
Mivel ez egy sztereó erősítő, ezért a bal és jobb mellett a szub jelét már nem tudja fogadni.
Válaszol
Ohh tényleg, hogy ez hogy nem jutott eszembe, csak a kimeneteket figyeltem. Akkor sajna kénytelen leszek aktívra megcsinálni. Köszi az észrevételt.

Közben találtam egy nagyon jó kis leírást a fázistolásról, talán mást is érdekel.
http://sound.westhost.com/pcmm.htm
Válaszol
Sziasztok!

Megépítettem H31-1008-ből(régi) a 73Literes Bassreflex subomat.
1 kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. A hangfal remekül szól, videoton 6363-al, de mégis csak érdekel, hogy miért lehet ez.
Tehát ez a hangszóró bizonyos hangerőn, bizony frekvencián, zizegő hangot ad ki és nem tudom miért. Pontosan mindent megterveztem hozzá. Vagy túl lágy a felfüggesztése a régi tipusnak vagy ezzel a hangszóróval nem lehet olyan subot csinálni aminek nincs semmi egyéb hangja, mint a mélyhang?(zizegés mentes)
Lehet a reflex cső a silány?
Doboz össze állítása: MDF lap 19mm, ragasztó és csavar kombinációval.
Nem fúj ki sehol a doboz, mert a nyílásokat megfelelően szigeteltem és az illesztések el vannak takarva, mert furnér és lakk van rajta.
Belsejében csillapításnak alsó, felső és a hátsó oldallapon van ilyen rezgéscsillapító 4cm vastag
Reflex cső pontosan ki van mérve(KAH303)-as, belső merevítés nincs.
Válaszol
(2011. 12. 02., 19:01)forsat Írta: Sziasztok!

Megépítettem H31-1008-ből(régi) a 73Literes Bassreflex subomat.
1 kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. A hangfal remekül szól, videoton 6363-al, de mégis csak érdekel, hogy miért lehet ez.

Szerintem az 1008 nem való nyitott dobozba, 0.44 Qts (ami inkább 0.5) alapján.
- VR
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 76 Vendég