Üzenetek: 7 892
Témák: 30
Értékelés:
1
Azért a borzalmastól ez elég messze áll. Megnézek minden egyes hangszórót, mielőtt kikerülnének, egy TVM pl. tényleg borzalmas zajokat produkál, de ezek nem említhetők egy lapon. Azokhoz képest pl. kifejezetten csendes a 672 bármelyik formája.
A porvédő is része a tervezett rezonáns rendszernek, a hangszóró azzal működik megfelelően. Textilre cserélve több a hátrány, mint az előny.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Üzenetek: 72
Témák: 0
Értékelés:
0
Sajnos nem tudom másképp mondani. Ilyen mellékzajjal mozis szubként számomra nem volt használható.
Milyen hátrányokat okoz? Annyit mondtál, hogy középfrekin elromlik.
Értékelés:
1
2011. 07. 08., 12:14
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2011. 07. 08., 12:15. Szerkesztette: shalafi66.)
Pedig egyesek nem átallanak egy ilyen szörnyű zajos hangszórót autós szubként használni. :-D
http://youtu.be/5U0g47lQOCg
Esetleg a ribbon közép és magashszük mellé mélytartományban néhai Írta:Braun by Shalafi + 500cm2 ribbon 2,5utas (DIY)
...stb.
Értékelés:
0
2011. 07. 08., 12:26
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2011. 07. 08., 12:28. Szerkesztette: Szász László.)
Nem mondtam, hogy szörnyű hangszóró
Zenén nálam is igen jól teljesített. Orgona például, nem szól jól akármin.
De mozira, ahol gyakran egészen idióta jelet kap a szub, ott zörög, borzalmasan.
Szerk.: zörgött, az eredeti porvédővel.
Értékelés:
1
Annakidején ha jól emlékszem, azt kaptam reflexióként mikor az első két darab elkészült ebből az utolsó változatból, hogy mélyben kb. annyira jó, mint a SEAS alumembránosai, viszont mindezt a középtartomány hibái nélkül.
Üzenetek: 1 153
Témák: 6
Értékelés:
1
2011. 07. 08., 12:43
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2011. 07. 08., 12:50. Szerkesztette: zupp87.)
A videót meg ha jól látom Tarsy csinálta  Igen.. a rendszámtáblazörgés.. egyesek úgy hívják a jelenséget: tróger sound system  Mondjuk nekem az Astrán is zörög 
http://www.youtube.com/watch?v=rkpPXEqg3D8
Ez nem zörög  Max kicsit silány a felvétel (egy mittoménmár milyen kölcsön Nokia okostelefonnal lett csinálva  )
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális
Értékelés:
1
Lehet, hogy inkább 17 centiseket kellett volna küldenem SzászLacinak?
Értékelés:
0
2011. 07. 08., 14:50
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2011. 07. 08., 14:54. Szerkesztette: Szász László.)
A 18-asok várakozáson felül teljesítettek -mint mondtam-, ez viszont várakozáson alul.
De felesleges erről tovább beszélni, hisz nem kértem, hogy vedd vissza.
Értékelés:
1
2011. 07. 08., 15:16
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2011. 07. 08., 15:20. Szerkesztette: shalafi66.)
Nem én kezdtem beszélni róla.
Egyébként én szívesen, kevés van a kosárból, mondhatni hiánycikk.
Mellesleg ez is ugyanolyan módszerrel készül, mint a "várakozáson felüli" 170-180-as papíros, még a porvédő mögötti üreg is ugyanúgy van kiszellőztetve. :-D
Üzenetek: 405
Témák: 3
Értékelés:
0
(2011. 07. 08., 12:14)shalafi66 Írta: Pedig egyesek nem átallanak egy ilyen szörnyű zajos hangszórót autós szubként használni. :-D
http://youtu.be/5U0g47lQOCg Jéé, a video készültekor még anyám nem tolatta le a hátsó lököst. :-D
Amúgy a Vectrában, amibe készült szerencsére nem zörgött semmi, viszont ennyire vigyázott rá a gazdája:
Uploaded with ImageShack.us
Értékelés:
1
Apró esztétikai hiba.  Könnyen-gyorsan helyreállítható.
Üzenetek: 405
Témák: 3
Értékelés:
0
(2011. 07. 13., 16:21)shalafi66 Írta: Apró esztétikai hiba. Könnyen-gyorsan helyreállítható. A lökhárító fényezése azért nem megy olyan könnyen-gyorsan 
De ha jól tudom, a porvédő már korrigálásra a került.
Értékelés:
1
 Hja csak a pv. jutott eszembe, mert az látszott. Vizuális típus lennék.
Üzenetek: 20
Értékelés:
0
Üdv a SUB Topicos fórumozóknak!
Az lenne a kérdésem, hogy egy mnc bigbullból, milyen subládát leheten kihozni? Hány literes doboz"ka" kéne neki?
Értékelés:
1
Melyik? többféle méret is volt. m
Egyébként tipikus autós szub, ehhez illeszkedő paraméterekkel, és a szokásos szörnyen szóló mozgórészekkel.
Értékelés:
0
Nekem a sima van, nem az x2es, aminek olyan hatalmas a mágnese.
Kép: http://kepfeltoltes.hu/view/110801/2011-...es.hu_.jpg
Az eleje elég csúnyácska nem is szeretném megmutatni, mert javítva lett a porvédő és nem sikerült szépre... Hogy tudnék neki, és a legnagyobb kérdés, hogy miből csinálni normális porvédőt?
Értékelés:
1
De az átmérője mekkora...
Értékelés:
0
30 cm. 4 ohmos. 250 w rms. Ezeket innen onnan tudom, és nem is biztos, hogy jól.
Értékelés:
1
Rendben, és hol szeretnéd használni?
Értékelés:
0
Szobában szeretném használni, kocsi híján.
Eddig egy házi, barkácsolt, hangfalban volt használva, de szerintem az nagyon kicsi volt neki.
Semmi tervezés nem volt benne csak az volt a cél, hogy elfogadható hangja legyen.
Ha jól számolom, 51 liter volt a hasznos térfogat, 2db 3 cm átmérőjű reflex nyílással.
Értékelés:
1
Mekkora helyiség? Milyen erősítővel?
Az 51 liter nem olyan rossz első ránézésre. Esetleg 60-70-ig lehet elmenni, ~30Hz-es hangolással.
Értékelés:
0
10 négyzetméteres szoba. Nem kocka, hanem tetőtéri.
Az erősítő még kérdéses.
2 centis bútorlap megfelelő?
Értékelés:
1
Persze, ha jól merevíted. Szerintem akkor jó az 50 liter, csak kicsit több csillapítóanyaggal, és alacsonyabb hangolással.
Értékelés:
0
Mekkora reflexcső kéne bele?
Üzenetek: 1
Értékelés:
0
Sziasztok!
Lenne 2db régi ha31-1008 hangszóróm és sub ládá(k)nak szánom otthonra.
Mekkora láda kellene ezeknek vajon? Ha jól tudom, ezek még a nagyon régiek és zárt kell neki. Esetleg isobaric ba rakni a kettőt jó lenne e?
http://kepfeltoltes.hu/view/110917/K_p06...es.hu_.jpg
Üzenetek: 4
Értékelés:
0
Kedves Admin!
Melyik hangszórót javaslod házimozi-sub hangfalához egy kb. 25-30nm-es szobába?
Esetleg van valahol hozzá egy terv?
Értékelés:
1
Talán a HA31-es mély a H2000-től, vagy a braun membrános hangszóró átdolgozott változata. Nagyon nagy terveket nem kell keresni hozzá, egyszerű b-reflex dobozokban jól működnek, a doboztérfogatok legkisebb, és legnagyobb értékei meg ott vannak az adatlapokon.
Üzenetek: 4
Értékelés:
0
(2011. 10. 27., 23:27)shalafi66 Írta: Talán a HA31-es mély a H2000-től, vagy a braun membrános hangszóró átdolgozott változata. Nagyon nagy terveket nem kell keresni hozzá, egyszerű b-reflex dobozokban jól működnek, a doboztérfogatok legkisebb, és legnagyobb értékei meg ott vannak az adatlapokon. Köszönöm!
A HA31-nél konkrétan melyikre gondolsz?
A braun az a HA25 1544-672?
Hol találhatók az adatlapon a dobboztérfogatok?
Üzenetek: 255
Témák: 1
Értékelés:
3
2011. 11. 14., 17:43
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2011. 11. 14., 17:46. Szerkesztette: Veszett Roka.)
(2011. 09. 17., 20:46)kapagep Írta: Sziasztok!
Lenne 2db régi ha31-1008 hangszóróm és sub ládá(k)nak szánom otthonra.
Mekkora láda kellene ezeknek vajon? Ha jól tudom, ezek még a nagyon régiek és zárt kell neki. Esetleg isobaric ba rakni a kettőt jó lenne e?
Megtaláltam az adatlapját, ezek alapján közelítőleg számolhatsz dobozt. Tényleg zárt kellene neki.
...csak nem tudom feltölteni közvetlenül a gépről, kizárólag URL-t vár.?... shalafi ?
- VR
Értékelés:
3
Az adatlapot berakom a képesség topicba, ott lehet csak feltölteni.
- VR
Üzenetek: 26
Értékelés:
0
Sziasztok!
Kezdő vagyok, és gondolkodom egy egy kis sub építésén a kis szobámba és lenne néhány kérdésem. Visszaolvasgattam a topicot, de egyelőre nem tiszta 1-2 dolog.
Szóval 16nm a szoba, sarokba kerülne a doboz. Zárt konstrukcióban gondolkodom. Elsőre a HA 25-479-et néztem ki, az adatlap szerinti 45 literes zárt dobozzal.
A rendszer a következőkből állna. Pc-ről jön a hang (Creative Audigy2), amely egy Pioneer A-337 erősítőbe csatlakozik ami 4x40W-ot tud 8ohm-on (A,B) Hangkártyából a sztereó megy A részbe, onnan szól a 2 szatelit, B részbe pedig a sub kimenet a hangkariból, innen szólna a sub.
Első kérdésem hogy a keresztváltó szükséges-e? Úgy tudom a hangkari megszűri a sub kimenetre adott jelet, így elvileg a sub nem kap olyan frekit amit nem kellene (sőt ezt progijából is lehet szabályozni úgy tudom).
Második nagyobb problémám a fázis lenne. Erről nagyon kevés infót találtam. Sok gyári sub rendelkezik fázis fordítással vagy állítható fázis tolással. Ezt hogyan lehet kivitelezni? Eddíg csak 1 hiányos kapcsolást találtam neten fázistolásra, de nem igazán használható. Egyáltalán szükség van erre? Ti hogy szoktátok a subot igazítani a rendszer többi tagjához?
Egyelőre ennyi, segítségetek előre is köszönöm.
Értékelés:
1
Mivel ez egy sztereó erősítő, ezért a bal és jobb mellett a szub jelét már nem tudja fogadni.
Üzenetek: 26
Értékelés:
0
2011. 11. 23., 17:32
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2011. 11. 26., 11:21. Szerkesztette: stevenrage.)
Ohh tényleg, hogy ez hogy nem jutott eszembe, csak a kimeneteket figyeltem. Akkor sajna kénytelen leszek aktívra megcsinálni. Köszi az észrevételt.
Közben találtam egy nagyon jó kis leírást a fázistolásról, talán mást is érdekel.
http://sound.westhost.com/pcmm.htm
Üzenetek: 11
Értékelés:
0
Sziasztok!
Megépítettem H31-1008-ből(régi) a 73Literes Bassreflex subomat.
1 kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. A hangfal remekül szól, videoton 6363-al, de mégis csak érdekel, hogy miért lehet ez.
Tehát ez a hangszóró bizonyos hangerőn, bizony frekvencián, zizegő hangot ad ki és nem tudom miért. Pontosan mindent megterveztem hozzá. Vagy túl lágy a felfüggesztése a régi tipusnak vagy ezzel a hangszóróval nem lehet olyan subot csinálni aminek nincs semmi egyéb hangja, mint a mélyhang?(zizegés mentes)
Lehet a reflex cső a silány?
Doboz össze állítása: MDF lap 19mm, ragasztó és csavar kombinációval.
Nem fúj ki sehol a doboz, mert a nyílásokat megfelelően szigeteltem és az illesztések el vannak takarva, mert furnér és lakk van rajta.
Belsejében csillapításnak alsó, felső és a hátsó oldallapon van ilyen rezgéscsillapító 4cm vastag
Reflex cső pontosan ki van mérve(KAH303)-as, belső merevítés nincs.
Értékelés:
3
(2011. 12. 02., 19:01)forsat Írta: Sziasztok!
Megépítettem H31-1008-ből(régi) a 73Literes Bassreflex subomat.
1 kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. A hangfal remekül szól, videoton 6363-al, de mégis csak érdekel, hogy miért lehet ez.
Szerintem az 1008 nem való nyitott dobozba, 0.44 Qts (ami inkább 0.5) alapján.
- VR
|