2009. 07. 09., 10:23
2009. 07. 09., 10:23
2009. 07. 09., 10:26
Nem értem egyébként, mért van olyan csúnyán összemaszatolva az összes minimax magas széle..
2009. 07. 09., 11:21
zupp87 Írta:Nem értem egyébként, mért van olyan csúnyán összemaszatolva az összes minimax magas széle..
Érdekes jelenség, mivel a széle is csak sima papír, nem tudom miért kellett bevonni valami ragaccsal. Viszont, ha a ragacs megkeményedik, lepereg a membrán széle is a ragaccsal együtt, és ki lehet dobni a hangszórót. A sima papír meg elállt volna még évekig. Ha pont ezért gondolkozom rajta, hogy a belerakhatom e a másikat, ami nincs összekenve semmivel.
2009. 07. 09., 13:20
Freddy Írta:A sima papír meg elállt volna még évekig.Az nem olyan biztos. egyébként megfelelő összekenés nélkül a hangszóró elég furcsán működik.
Persze attól nyugodtan kicserélheted, gyakorlatilag ezeknek a Videoton hszeknek egykori önmagukhoz semmi köze már ennyi eltelt év után.
Ui: egyébként én eleve azon csodálkoztam, hogy miért egy középhangszórót pakoltak a 130-as mély mellé.
Mert az rendben van, hogy olcsó, de magasban alig jobb egy 13-as hsznél.2009. 07. 09., 14:26
shalafi66 Írta:Freddy Írta:A sima papír meg elállt volna még évekig.Az nem olyan biztos. egyébként megfelelő összekenés nélkül a hangszóró elég furcsán működik.
Persze attól nyugodtan kicserélheted, gyakorlatilag ezeknek a Videoton hszeknek egykori önmagukhoz semmi köze már ennyi eltelt év után.
Ui: egyébként én eleve azon csodálkoztam, hogy miért egy középhangszórót pakoltak a 130-as mély mellé.Mert az rendben van, hogy olcsó, de magasban alig jobb egy 13-as hsznél.
Olcsó, de valamiért mégis olyan hallgatható hangja van a minimax-nak, még ezzek a papír középpel is.
Állítólag volt ennek egy dómos változata, de soha nem láttam még.
Abban milyen magas lehetett? Hangváltó hozzá lehetett igazítva a dómhoz, vagy csak úgy belekerült?
2009. 07. 09., 19:52
Kiss Béla László így vélekedik a Retronom-on a Minimax-ról:
"Pontosítsunk: EGY kiváló hangdoboz: a Minimax. Ugyanis a Preludiumban VIFA motorok vannak,(a fent említett Heybrook HB-1 magasa is VIFA, csak akkor még SEAS néven futott).A Minimaxnak volt egy AlniCo-mágnesű, brit exportszériája, hallottam szólni: high end. most komolyan.Még a kónuszos csipogó ellenére is! ..."
Olvastam még egy pár hasonló hozzászólást, és ezért gondolkodtat el a dolog folyton, amikor meglátok egy csúnyán összekent magas- és csúnya foltos gumiperemű, viharvert membránú mélyközepes Minimaxot..
"Pontosítsunk: EGY kiváló hangdoboz: a Minimax. Ugyanis a Preludiumban VIFA motorok vannak,(a fent említett Heybrook HB-1 magasa is VIFA, csak akkor még SEAS néven futott).A Minimaxnak volt egy AlniCo-mágnesű, brit exportszériája, hallottam szólni: high end. most komolyan.Még a kónuszos csipogó ellenére is! ..."
Olvastam még egy pár hasonló hozzászólást, és ezért gondolkodtat el a dolog folyton, amikor meglátok egy csúnyán összekent magas- és csúnya foltos gumiperemű, viharvert membránú mélyközepes Minimaxot..
2009. 07. 09., 20:47
.haha. Vannak, akik azt hioszeik, hogy a mágnes csodákra képes. De sajnos nem. Főleg nam attól lesz jó vagy rossz egy hangszóró.
Az a középhangszóró már 5k körül is irányított, 10 fölött nem nagyon szól, szóval magasnak nevezni nem kifejezetten jó ötlet. A mélyközép meg a szokásos, csak a membrán kicsit más mint az újabb HA15-öknél.
Az a középhangszóró már 5k körül is irányított, 10 fölött nem nagyon szól, szóval magasnak nevezni nem kifejezetten jó ötlet. A mélyközép meg a szokásos, csak a membrán kicsit más mint az újabb HA15-öknél.
2009. 07. 10., 8:06
Bárhogy is lenne, nekem határozottan tetszik a minimax hangja. Viszont a DB1301 szerintem már halál szarul szól, annak ellenére hogy hasonlít a hangszórókészlete, és az űrtartalma is.
2009. 07. 10., 15:08
shalafi66 Írta:.haha. Vannak, akik azt hioszeik, hogy a mágnes csodákra képes. De sajnos nem. Főleg nam attól lesz jó vagy rossz egy hangszóró.
Még egy gyors kérdés, hátha tudod a választ.
Mi volt a különbség a Minimax 2 és a Minimax 3 között?
Itt van pl egy vaterán árult minimax 2:
http://www.vatera.hu/videoton_minimax_2_...38475.html
És összehasonlításképpen egy minimax 3:
http://oldradio.tesla.hu/szetszedtem/172...nimax3.htm
Továbbá az is feltünt, hogy létezett D132E, illetve DT132E.
Mit takar itt a T?
Továbbá van még az én Minmax 2 D132A típusom, ahol a magas alatt nincs fa emelvény, és ritkának számító 8Ohmos, míg az E jelölésűből csak 4Ohmosat láttam eddig, és ott a magas mindegyiknél egy kis magasítással van beleszerelve.
2010. 04. 01., 16:26
Freddy Írta:Bárhogy is lenne, nekem határozottan tetszik a minimax hangja. Viszont a DB1301 szerintem már halál szarul szól, annak ellenére hogy hasonlít a hangszórókészlete, és az űrtartalma is.
-----Loudspeaker system - Patent RE31228 - [ Oldal lefordítása ]
Írta: AG Bose - 1983 - Idézetek száma: 6 - Kapcsolódó cikkek
20 & 21, Audio Lab. report, Videotone D132E Minimax 2 Loudspeaker, E. A. Welling. "Electroacoustics", M. L. Gayford, 1971, p. ...
![[Kép: 96103583n.th.jpg]](http://img35.imageshack.us/img35/6021/96103583n.th.jpg)
![[Kép: 32913138.th.jpg]](http://img21.imageshack.us/img21/8770/32913138.th.jpg)