Üzenetek: 289
Témák: 1
Értékelés:
0
Nah újra él a vidi erőlködő  Igaz egy 6363 végfokával és csak 1db van szval csak monoba de ez is valami ideiglenesen jó
Üzenetek: 8
Témák: 0
Értékelés:
0
Ezt egy másik fúrumon találtam, lehet hogy kipróbálom, szeretném kikérni a ti véleményeteket is. vidi 6383ról van benne szó:
Idézet:Volt egy ijen erősitőm régen.Buliztunk vele és tönkrement a végfok.Elvittem egy villamos haverhoz javitani.Aszt monta hogy gyárilag alulméretezett a végfok ic mert 52voltos max a táp meg 48voltos és igy mindig közel csúcson üzemel a tranzisztor amit nembir sokáig.Vettem bele bd243c és bd244c jelű végtranzisztort ezek 90 voltot is birtak.Nagyonszép hangjavolt és nagyon erős birta az egésznapos terhelést bulit meg minden.A 130-as nagyvidibe szétszaggatta a membránt.Montam a havernak hogy mégnagyobb tranyókat akarok.Aszt mondta a meghajtó fokozat ekkorára van tervezve de ha meghagyjukuk ezeket és darlingtonba rákapcsolunk még négy tranzisztort akkor bikább lesz.Ekkor belekerülta nagy bd249/250 darlingtonba és télleg birta a kiképzést.2 db 130-as vidi meg 2db s-90-es hangfal ment róla sokáig egyszere.
Üzenetek: 7 892
Témák: 30
Értékelés:
1
Nem ezek a fő problémái sztem. BD911-912-vel szokás javítani.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Üzenetek: 191
Témák: 8
Értékelés:
0
Namost,attól,hogy kapott plusz 2 db tranyát,attól nem lessz bikább,max nem hal meg olyan könnyen a végtanyó,ha baj van,de a meghajtók ugyanúgy kinyiffanhatnak,ezálltal a vég tranyó is.Szóval.....
Ergo "nagyobb" tranyóval nem lessz több watt
hogy is van a táp? +- mennyi?
Ugyanis,ha netalántán +-50V,akkor olyan típusú tranzisztort kell választani ami legalább 100V-ot bír!!
Biztos vagyok benne,h. a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni.
Értékelés:
1
A 6363 2*35V, most, hogy a hálózat emelkedett 230-ra.
Üzenetek: 8
Értékelés:
0
Ez számomra is egyértelmű, hogy nem lesz több wattos , de ha a 4 ohmot elbírja akkor ugye fele az ellenálás mint a gyári, vagy is hangosaban fogy szólni egy kicsit, ha 4 ohmos hangfalat kötök rá, vagy nem? az én esetemben 2-2 8hmos párhuzamosan.
Értékelés:
1
Nem, mert az áramkorlát változatlan.
Üzenetek: 703
Témák: 12
Értékelés:
0
Meg a táp sem bírná sokáig ha az áramkorlát nem lenne.
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Üzenetek: 405
Témák: 3
Értékelés:
0
Sziasztok. Akadt egy erősítő (vagymi) amit nem tudok micsoda. Egyik ismerősöm kapta a cuccot, de nem tudom mi ez. Kérlek nézzetek rá, és segítsetek kideríteni, mi ez, mire használták, és mire hazsnálható.
Képek (nem én készítettem):
http://noob.hu/07/1011/DSC01083.JPG
http://noob.hu/07/1011/DSC01081.JPG
http://noob.hu/07/1011/DSC01079.JPG
http://noob.hu/07/1011/DSC01080.JPG
Köszi
Értékelés:
1
100V-os cucc, hangoskodásra való, ott, ahol ehhez megfelelő rendszer van kiépítve.
Értékelés:
0
Tranzisztoros?
Biztos vagyok benne,h. a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni.
Értékelés:
0
Üdv.
Nem értek hozzá, ezért felétek fordulok.
A végfokom elkezdett búgni eléggé. Először búgott, abbahagyta, de most újrakezdte, és folyamatosan búg. A trafó a ludas, de hogy? Mit tegyek? Mi lehet a baj?
Abbahagyta. Lehet túlmelegedett?
Értékelés:
0
ez így kevés.milyen a trafó,szerelhető,milyen vasmag,stb...ha tudod,húzd meg a csavarjait
régóta használod és most kezdett el búgni?ha igen led meg az egyenirámyítást ill.a puffereket,ott is lehet vki ludas
Értékelés:
0
jahh,és mi búg?maga a trafó,vagy a hsz-ekből jön?ha a hangfalból akkor a puffer lehet kiszáradt pl.
Értékelés:
0
Én arra gondoltam a vasmag lemezei talán. Holnap meglesem. Trafó búg
Üzenetek: 703
Témák: 12
Értékelés:
0
Első nekifutásra szét se szedd az erőlködőt!!!!
Mérd meg a hálózati feszt! Nálunk rendszeresen leesik 200V alá és olyankor minden elkezd búgni a lakásba. A elműt párszor kihívtuk de mindig azt mondják ez normális. Kössz......
üdv: vava
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Üzenetek: 5
Értékelés:
0
Üdvözlök mindenkit!
Szeretném a segítségeteket kérni hogy hol lehetne megnézni 1 Phillips F4225-ös erősítőnek kapcsolási rajzát?
Előre is köszönöm!
Üzenetek: 80
Értékelés:
0
Helló DXi13
Találtam valamit egy oldalon lehet jó lesz neked...
Értékelés:
0
Hello Narancs1234 elküldenéd a honlap címét?
Előre is nagyon köszönöm!
Értékelés:
0
nincsen honlap cím nehezen találtam meg egy 1.5 gb os torrent között volt
Értékelés:
0
feldobtam neked data.hu ra itt a letöltő link
http://data.hu/get/821842/F4220.pdf.html
feltéve ha ez jó...
Értékelés:
0
Üzenetek: 674
Értékelés:
0
Nekem igen
Értékelés:
0
Ha érdekel honnan jött a dolog ajánlom ezt az oldalt nektek ajándékba:
http://solct.ath.cx/tracker/account.php
8)
Üzenetek: 674
Értékelés:
0
THX!
Nem tudom, hogy DXi13 foglalkozik-e még a témával?
Értékelés:
0
Sziasztok!
Vki tudna ajánlani egy olyan oldalt ahol lehet 1
100kohm-os sztereo 1/3 és 2/3-nál csapolt potmétert ami panelra beültethető?
A válaszokat előre is köszönöm
Értékelés:
0
Igen és köszönöm szépen 
Nagyrészt a fateromnak kellenek a cuccok én csak úgymond közvetítő vok...  de rem nemsoká én is érteni fogok az elektronikához
Üzenetek: 1 153
Témák: 6
Értékelés:
1
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális
Értékelés:
1
És ez hogy tecc?
http://www.vatera.hu/nagy_onkyo_torony_107724221.html
Mert nekem naggyon.. első kézhezkapottfizetésem kétharmada el van költve, ha valaha megkapom
Értékelés:
0
Hmm,hát te tudod.
Én ennyi pénzt biztos nem adnék ki ezért a toronyért,több felesleges elem is van benne(pl a deck).
A másik,hogy ne lepődj meg a loudness-es hangján,ha ki van kapcsolva akkor is csak"búgatja" a hangfalakat,tipise "japán basszus" amitől még a hátamon is feláll a szőr,brrrr.De ne legyen igazam.Eddig nem találkoztam olyan japán erőlködővel(ebben a kat.-ban),ami nem búgott volna.(más kérdés,ha az ember belepiszkál és élből kihagyja az egész"elejét",úgy talán még hallgatható is).
Szerintem ezért is az egyik leghallgathatóbb erősítő a régi magyar Orion kis erősítője az SE 1025(talán jól írom),mert abban magyar előfok van,brutál hangszínnel(ami nagyon fatya)és japán véggel,egy sanken gyártmányú ícce.Figyelem!a 1025B,az más abban már nem íc-s vég van,hanem vmi szutyok kapcsolás.
Értékelés:
1
ha már erőlködő és magyar, akkor az SE260. .zold. egyértelműen.
Értékelés:
1
Végülis ez csak érdekesség.. szerintem nem fogom megvenni  Amúgy a deck nem felesleges, legalábbis számomra.. megrögzött magnófan vagyok.. 
Egyébként mégiscsak az lesz, hogy továbbfejlesztem az erősítőmet. Az előerősítőt mindenképp le fogom cserélni. A végfokIC tipusa szerintem marad.. csak épp 4 darab lesz, 2-2 hídban, így elég kicsi torzítással fogja tudni remélhetőleg a 100W-ot a majdani falakhoz(ami szerintem kell is, mivel a baffle step miatt 240Hz felett az alap 89dB-ből hatot még csillapítani kell - lemodelleztem edge-vel  ). 1kHz-en 0,01%, 20kHz-en 0,1%-os torzítása lesz 100W-on.. ami lehet nem túl jó, mármint a 20k-s adat. De szerintem 20-30ezerből nem találok olyan véget, ami ezen a teljesítményszinten ezt tudja. Vagy mégis?
Lehet elég lenne egy 2x50W-os is, szobába.. 2x20W-on azok se nagyon torzak  De én szeretem ha van erőtartalék, a sokszínű felhasználás miatt.
Értékelés:
0
Én manapság 2*10W-ot hallgatok szobában a Prelu dobozaimmal és bőven elég.Ha kicsit meghajtom akkor érezni,hogy picit kevés,épp ezért épülget az új csöves erőlködőm 6L6GA-kal,pp-ben tudni fogja a 22W-ot AB1 osztályban.
Akár hiszitek akár nem,ennyi kakaó már le bírja szakítani a fejem.
Mostanság divat a wattok számával dobálózni,hogy miért "menő" azt nemtom,de mi legalább tuggyuk,hogy nem az a legfontosabb paraméter....
Volt mikor a 2*70W-os erőlködőmmel hallgattam zenét,de azt is max.20-25W-on hallgattam,szóval nekem nem kell még az 50W-se,hehe,sokkal fontosabb a kevesebb,de hallgatható! teljesítmény,nemde?
Az SE 260 is szakít,de az egy nagy dromedár-nekem nem is teccik-- .haha.
Értékelés:
0
Annyit még hozzátennék,hogy mostanság a minőség a módi nálam,és főleg LP-ket hallgatok,szal bocs zupp,hogy leszóltam a magnózást,az is szép hóbort...ajánlom,próbáld ki a régi orsós-technikát,nagyot fogsz nézni .haha.
Értékelés:
1
Egyébként.. én sem szeretek, sőt utálok a wattok számával dobálózni.. szobába bőven elég a 10-20.. én a baffle kompenzáció miatt akartam a több teljesítményt.. de belegondoltam.. eddig meg mindig mélyhangkiemelést használtam.. szóval ugyan ott vagyok
|