A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Erősítők (nem épített, gyári)
Szevasztok!

Tegnap hozzámvágtak két "szörnyet"

egy EA6380-S vidi erőlködőt a tunerrel együtt RT6300-S-el.
Nagyon ramatyul néznek ki,eddig egy benzinkúton düccögtek.
Az erőlködőt helyrepofozom,de a tuner nem kell.
Na kinek,na kinek kell egy bizonyos FM-modul?
..természetesen pk. áráért...,de akár az egész vihető,de nem nagyon akrok postára szaladgálni vele...

ilyenek ni(csak lepukkantabbak:

http://retronom.hu/index.php?q=node/13365

Ü:Fész
Biztos vagyok benne,h. a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni.
Válaszol
Öööööizé.. nekem!!! Big Grin De csak az FM-modul. Remélhetőleg jó lesz az RT6303-ba, nem sok különbséget feltételezek. Mindenképpen postai út lenne okés, merthogy én miskolci vagyok, te meg ugye paksi.. és a kettő kicsit messze van egymástól.
Na frankó, vava megint kalapálni fogja a fejem.. Big Grin De legalább ha megszerzem egyszer a receiverét, nem kell szétbontanom, maradhat egyben még egy szép gyűjtői darabnak Smile
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális Smile
Válaszol
.ut.
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
Az erősítőből a két analóg kivezérlésjelzőt nem akarod eladni?
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Válaszol
vava, bontottam neked kivezérlésjelzőt Smile
Válaszol
Nem akarom szétberhelni az erőlködőt.
Megpucolgatom,bekontaktsprézem,majd kipróbálom.
Tudom milyen a hangja,volt már nekem cleopátrám,ez tök ua.
Bár már elég kevés helyem van,valószínüleg majd eladom az egészet,hátha vannak még akik szeretik ezeket a "szörnyetegeket".
Majd dobok fel képeket,hogy milyenre sikeredett.
(Kár,hogy már tegnap nekiálltam szétkapni,kellett volna csinálni egy /before/after/ képsorozatot.
Bár a tuner még "csudássan" fest Smile
Biztos vagyok benne,h. a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni.
Válaszol
Itt is van. Megfelelne? http://images.netbag.hu/20090617/13490017454.jpg
Válaszol
Ohhh!!!!! Faszappan!!!

Mibe kerülne ez nékem? Smile
Válaszol
Eddig is meg volt ám, még anno az előerősítőkor mondtam, hogy szereztem Smile
Meghabszélezhetnéd a HA20aimat XD
Na jó, semmibe, elküldöm szívesen.
Válaszol
vava Írta:Faszappan!!!
[Kép: big-product_picture_394200.jpg]

(jó ezt törölhetitek, ha megnézted Tongue Big Grin)

Nem törlöm. Ez qrvajó! Ilyen szart is gyártottak/gyártanak? Kókuszosjoghurutos szappan? Kretének ezek, sajnos.

Tongue

Wagnerur
Válaszol
Elgondolkodtam, hogyan tudhatnám meg a Vidi erősítőm gyártási évét. Annyi támpont van, hogy az enyém az 552698-as sorozatszámot viseli, valamint a bolti ára 6800Ft volt.
Egyébként hétvégén hallotta szólni ismerősöm, akitől kaptam hibásan, tetszett neki. De ő váltig állítja, hogy BD243-244 volt benne. Bár anno összehasonlítottam, és azért több eltérés volt a 809/810 és a 243/244 között, mint előbbiek és a 911/912 között. Mondjuk.. lehetséges, mivel a fonó előerősítőjében már uA739 van, szemben a gyári kapcsrajz TDA231-el. Elképzelhető, hogy futhatott ez az erősítő gyárilag 243/244-gyel?

Egyébként a srácnak van otthon egy ugyanilyen Vidi, BD245/246 párossal. Működőképes, nem melegszik annyira, de szerinte is szebben szól a 911/912-vel, amit én már a 245 adatlapja után egyből gondoltam is.

Most szombaton mennem kellett újra a sörözőbe zenélni, mivel az ottani hangcucc bedöglött. És mivel a TDA is "sánta" (az egyik IC-t figyelmetlenségből kivégeztem Big Grin ), a Vidi zenélt. 30-35W-on dolgozva egész este kb. 40-45 fok volt a hátulja Tongue
Válaszol
Idézet:uA739
Azok voltak benne.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Üdvözletem minden fórumozónak egy kérdésem lenne a fent megnevezett erősítőre rákötök 3 pár hangfalat , mind 8 ohm-os nem lesz baja ? mert kipróbáltam melegedett hátul a borda . Üdv
Válaszol
Sziasztok!
Általános kérdés(tudatlanságom nem leplezem, viszont kérdezni az okosabbtól nem szégyen): 1V-47K bemenetű végfok elé tehetek 10K-s log.-os potit? És ha nem, mit javasoltok?
Segítségtek előre is köszönöm.
Üdv: igi
Zene: hangok(zajok) és a csend érzelmeket kiváltó tudatos elrendezése az időben.
Kizárólag a megfigyelő nézőpontján és állapotán múlik, hogy mit tekint zajnak vagy zenének
Válaszol
Tehetsz bármilyet szinte,úgyis hallod,hogy melyik lesz a nyerő..
általában 50K szokott lenni...
Válaszol
Sziasztok!

Végre sikerült felélesztenem a Sansui AU-D5-ös erősítőmet.
A végfokjában majdnem az összes félvezető csere,hála Transztyuszeresenek, az eredeti Sanken végtranyóknak.
A finomhangolásban kérnék segítséget.
Szkóppal csak 7végén tudok mérni addig csak multi van.
Mellékelem a rajzot:

http://img534.imageshack.us/img534/1818/poweramp.jpg

Van rajta össz-vissz két db trimmer.
Az egyikkel a diff erősítőnél kVR1,belőttem a kimeneti közeli DC 0V-ot.
Klassz a protector-ja,ha +-1VDC van a kimeneten máris levéd.
szóval ez megvan.
A másik poti a Bias,gondolom ezzel állítom a nyugalmi áramot.
Ehhez kérnék segítséget.
Lehet hogy jó ahogy van,nem tekergettem,de nem mai erőlködő már ez lehet,hogy után kéne állítani.
A végtranyók vezérlés nélkül nem forrósodnak,viszont ha kapnak jelet,a kimenő kb.5-10W,akkor már azért kezdenek melegedni eléggé.
A kapcsolás +-50V-ot kap.
Gondolom a legegyszerűbben úgy tudom ellenőrizni,hogy feszt mérek az emitter-ellenálatokon,majd Ohm tv.
Azt viszont nem tudom,hogy mintkét ellenálláson kell mérnem,és hogy kb. hány mA lenne a megengedett.
A kapcsolás elvileg 65W/8Ohm-ot tud.
Köszönöm előre is!

Válaszol
Ma olyan rossz érzésem van. Van ismerősöm aki szokott fabrikálni autókba mélyládákat, meghát főleg ilyen dolgok beépítésével tevékenykedik szabad idejében. (A megadott gyári rajzról készít ládát csak, nem tervez vagy ilyesmi).

Lényegben a lényeg hogy megkértem segítsen majdan a dobozkákat amik tervben vannak összerakni.

És azt mondta előbb vegyek egy erősítőt Sad
Biztos nem bántó szándékkal mondta de nem mondanám hogy jól esett, lol.
Felbuzdulva próbáltam utánnakeresni a kis erősítőmnek, és az égvilágon semmit se találni róla. Másodkézből került hozzám, egy kis melóért cserébe kaptam a videoton hangfalakkal együtt.

http://bolthely.hu/mikroshop/id/00700__D...18_erosito

Ilyenem van, sajna használati útmutatót nem kaptam hozzá, igazából semmit nem tudok róla azon kívül hogy nem súg, és működik rendesen. A kis dc 2050 E dobozokat tökéletesen meghajtja, igazából más oldalon is láttam ezt a készüléket , írnak mindenfélét.. Egyiken 2x50, másikon 2x75 watt amit ráhazudnak, én speciel a 2x20 at teljesen reálisnak tartom.

A zavaró az hogy a gyártó oldalán véletlen sem szerepel.
Gondolom ez valami "több márkanév alatt forgalmazott kacat" szintű erősítő.
A kérdés az hogy látott e már valaki ilyet, és hogy tényleg annyira borzalmasnak számít e?
Válaszol
Szia!

Muti a belsejét. Big Grin
Abból ha tudok segíthetek a "minősége" felől.

Válaszol
Legfeljebb kerül bele egy GC. Big Grin
Válaszol
Én ezt nem értem. Ha dobozt készíttetsz vele, miért fontos neki az erősítő?
Válaszol
.zold. Biztos csak aggódik, nehogy felégesse a hangszórók lengőcsévjét a torzításba vezérelt 25W.
Válaszol
Nem kifejeztten aggódik, csak megjegyzete hogy arra a kis berendezésre nem biztos hogy érdemes hangfalat építeni, mert nem nagy durranás.

Lehet hogy nem tévedett nagyot, utánna kérdeztem egy nagyon remek kis boltban hogy mégis mit tud ez a kis kütyü, hát a 2x20 watt igen optimista feltételezés volt, 2x15 reális.

.hm.

Na sebaj. Majd legfelljebb később kicserélem valami értelmesebbre ha tényleg nem bírja.
Válaszol
2×15 W akár még elég is lehet.
Válaszol
Ez mondjuk igaz, végülis a hangerőt nem wattban mérik..
~91 dBL érzékenység mellett sztereóban 10 wattal kb 103 dBL amire számíthatok, tiszta sor.

De, ha mégsem elég/nem bírja/ más baj van vele, akkor majd keresgélek valami olcsó+használható darabot aztán majd ki lesz cserélve..
Válaszol
Nemrég kaptam egy BEAG Qualiton AET-230 tipusú erősítőt. Külsőleg kicsit fapados, de szép, korrekt kivitelezés. Kipróbálva működött, ám hatalmas a keresztezési torzítás, valahogy nagyon elmászott a munkapont. De ma, hogy szétszedtem, a belső tartalom sorsa megpecsételődött. Így is olvastam róla, hogy elég gyér teljesítmény-sávszélességgel rendelkezik és nemigazán hi-fi célra lett kreálva. Na meg az a belső szerelés.. jó.. szép kábelkorbácsok, satöbbi.. nameg elnyűhetetlen potik, amiket valszeg fel is használok még Tongue De nekem a belső felépítése.. nem tetszik.. kapásból 4-5 fóliakondi lába összeért, satöbbi. Nekem a Videotonom sokkal jobban tetszik e szempontból. Legalább lesz egy korrekt dobozom Smile
Egyébként közben elkészültem első saját méretezésű, AB osztályú végfokommal. Azért nem tervezésűt írtam, mert egy egyszerű alapmű, AB osztály, asszimetrikus meghajtással, U_BE multiplier+áramgenerátor munkapontbeállítás, műverősítő mint differősítő, sőt, feleslegesen megpufferelve egy emitterkövetővel, szimplatáppal, kicsatolókondival. Az alja lágy és telt, középen sincsenek gondok, de a magasa kicsit érces. Mérve 20k-n már 10 fokos fázistolás van. Egyébként a Videotonom egyelőre lekörözi. Nem is csoda, lehetne még a méretezésen mit finomítani, valamint a félvezetők: BC556, BC337/327, BD241/242 a végén, és egyelőre TL082 Big Grin NE5532 van otthon, csak még nem próbáltam ki vele. Mindenesetre tanulni nagyon jó volt ez a kis példa..
Válaszol
Tiszteletem!

Látván,hogy itt erősítőkről van szó érdeklődnék én is. Rendelkezem egy régi Teleton SAQ 408-as erősítővel. Sajnos semmit se tudok róla Sad Esetleg,ha valaki tudna némi információval szolgálni róla,hogy mit is tud,azért hálás lennék. A választ előre is köszönöm!

Tisztelettel: Teimel Gábor
"Az univerzális dolgok mindenre jók elviekben,de gyakorlatban meg semmire se"
Válaszol
erasiel Írta:Tiszteletem!

Látván,hogy itt erősítőkről van szó érdeklődnék én is. Rendelkezem egy régi Teleton SAQ 408-as erősítővel. Sajnos semmit se tudok róla Sad Esetleg,ha valaki tudna némi információval szolgálni róla,hogy mit is tud,azért hálás lennék. A választ előre is köszönöm!

Tisztelettel: Teimel Gábor

Ilyenkor mindig jól érzem magam, hogy nekem olyan korszerű számítógépem van, amelyik képes internetes kersőprogramok futtatására. .ordog.
Az erősítőt nagyvonalúan 20 Wattosnak írja a prospektusa, az akkor 2x10 Watt. Szép rendezett belseje van, ja és egy komplett kapcsolási rajzot is lehet hozzá találni, feszültségértékekkel a javításhoz. Ha további öt percig keresgetek talán még a jövő heti lottószámokat is megtalálom. .torz. (Ez már csak szakmai ártalom volt.) 8)
Válaszol
http://img.iwascoding.com/3/2011/02/07/D...1A0A3F.jpg

Én nemrégiben egy ilyet kaptam, hibásan, és esztétikailag sajnos kicsit lelakottabb állapotban, főleg a fa részeket tekintve. Belül szinte még senki sem nyúlt hozzá látszólag, egyébként pedig példás rend uralkodik a dobozban. Szemet gyönyörködtető a belső felépítése. A radiomuseum.org szerint 1967-es évjárat, és ahogy én láttam, kalapos motorola végtranzisztorokkal van szerelve, és elvileg 2x45W szinuszos teljesítmény leadására képes. Elpusztíthatatlannak tűnő, és dögnehéz 2x24V-os trafó lakik benne. Viszont megjavítani nem fogom, esztétikailag ahhoz túlságosan tropása van, azonkívül ha szép is lenne, akkor már a tápegységét meg potikat és forgókapcsolókat (amik így sok évesen is makulátlanok, szinte újnak tűnnek belülről) felhasználva átépíteném. Egyébként annyi anyagból, ami ennek a masinának csak a potikban, csatlakozókban és kapcsolókban van, manapság komplett mikrohifit gyártanak hangfalakkal Big Grin
Válaszol
dobj csak pár képet róla,én kíváncsi lennék rá mind kívülről,mind belülről.
Lehet meglepődnél a hangjától ha mai napig azt a vidi erőlködőt hallgatodWink
Totál süket néma?
Válaszol
Big Grin Pedig a MOT tranyó a VT-nél is megvolt.
Válaszol
zupp87 Írta:http://img.iwascoding.com/3/2011/02/07/D...1A0A3F.jpg

Én nemrégiben egy ilyet kaptam, hibásan, és esztétikailag sajnos kicsit lelakottabb állapotban, főleg a fa részeket tekintve.

Mint fő régi lom gyűjtő szomorúan olvastam a hozzászólást. A fa részek rendbetétele szerintem a legkevesebb. Igazán megérdemelné szegény öreg szerkezet, hogy rendbe legyen rakva. Ha a fa részekkel van csak gondod, akkor cseréljünk egy hibás Unitra Semi-slim erősítőre. Annál garantálni tudom, hogy a fa részekkel semmi gondod nem lesz. .ordog.
Válaszol
Végülis.. egy lakkozással a külsejét rendbe lehetne szedni. Igazából nem hinném, hogy nagy baja lehet. Az egyik oldal féltápra ült ki, szóval szerintem végtranyó-röpködés lehetett ott, a másik oldalon 0V van, de az is süket. Egy estét rászánva szerintem meg tudnám szólaltatni. Egyébként Fész: most épp a VT otthon van, most az egyik saját művem hallgatom (ami igazából egy régi, tankönyvi végfok, kicsit általam átdolgozva, jobb paraméterekkel.. de igazából semmi különös.. egyszerű alapmű.. különlegessége számomra, hogy magam jöttem rá olyan dolgokra, amiről aztán kiderült, hogy régóta alaptrükk Big Grin Ja, és Magam számoltam végig az egészet, egyszóval tanuló erősítő.

http://kepfeltoltes.hu/view/110317/vegfo...es.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/110317/vegfo...es.hu_.jpg

Vava szerint a paneltervezésem rémes Big Grin Jó, bevallom, szerintem is Big Grin Részletesebb leírás az Erősítők (épített, nem szub) topikban. Egyébként kiposztoltam még oda egy másik kapcsolásomat is, ami még nincs megépítve: a B5 ihletett meg, és elkészítettem annak átfogó visszacsatolásos változatát, így elég volt egy egyszerű kompozit darlington a végére.. csak hát aztán kiderült, hogy majdnem ugyanezt már a Heed kitalálta 11 éve, Canopus néven Big Grin Pech.. Lehet, hogy KD abból dolgozott annó, én meg visszafejtettem.. Big Grin De az a kapcsolás már egy nagyságrenddel jobb eredményekkel kecsegtet, mint ez. Ráadásul rém stabil a munkapontja.
Válaszol
Egyébként belegondolva: tényleg sajnálnám szétszedni. Olyan szépen egyben van az egész. Lehet, hogy mégis megjavítom, és lehet tényleg felül fogja múlni a várakozásaim Smile Csak egy baja van: bazinagy Big Grin
Válaszol
Az erősítőhöz gratulálok,sajnos én nem tudnék egy ilyet összerakni....ha a végzettségemet nézem,(mechatronikára már nem engedtek,ezért lettem gépész).
Vixont mivel érdekel,mégiscsaktalán Big Grin.
Nem akarom én fikázni a vt-ket,de nehogymá HE-ásan az egekbe emeljük.
Egy nyavajás korabeli japcsi gép ,pio,sansui mellett 1*űen elvérzik.
Ezt a Kirksaeter-t meg érdemes feléleszteni és punk-tumBig Grin
Válaszol
Én sem akarom a VT-t az egekbe emelni Smile Csak egyszerűen közel áll a szivemhez, mert én újítottam fel, és azóta hűen szolgál. Vagyis most otthon tesómat. Amúgy kielemeztem mostanság a szabályzóközét.. vannak egyenetlenségei.. kicsit ludas lehet szerintem a tér beszűkülésében. Ugyanazzal a hangfallal az előbb bemutatott saját erősítőmnek nagyobb a színpada Tongue Persze mindenféle előketyere nélkül.. És minél többet nézegettem a VT kapcsolási rajzát, annál inkább gondolkodom, hogy átdolgozom itt ott Big Grin De az már úgy marad, úgy az igazi Smile
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 5 Vendég