A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hangszóró-, hangdobozjavítás, kérdések
Sziasztok! Abszolút kívűl álló vagyok hangszórószerelésben, de igyekszem érthetően leírni a problémámat .haha.
Szóval: dc 2540a vidi hangfalam mélynyomója jó ideje recseg. Azt mondja egy zenész kollégám, lehet hogy a hangszóró hangfalon belüli külső részén .forog. lévő két kis sodrott rézhuzal egyike lehet megsérűlve és most hogy jobban szemügyre vettem, feltűnt hogy ahogy a mágnes-felöli végén eltűnik a "karton" alatt, mintha kezdene kiszállasodni. Vajon lehet ezt bötykölni? Gondolok itt visszaragasztásra pl., mert látom nagyrészt (vagy teljesen) itt ragasztással készült minden. Ha igen milyen ragasztó ill. egyéb eszköz kellhet a munkához? Újjat nem szeretnék venni ha így megoldható, érthető módon.
Előre is köszi Big Grin
Válaszol
Pöti Írta:Sziasztok! Abszolút kívűl álló vagyok hangszórószerelésben, de igyekszem érthetően leírni a problémámat .haha.
Szóval: dc 2540a vidi hangfalam mélynyomója jó ideje recseg. Azt mondja egy zenész kollégám, lehet hogy a hangszóró hangfalon belüli külső részén .forog. lévő két kis sodrott rézhuzal egyike lehet megsérűlve és most hogy jobban szemügyre vettem, feltűnt hogy ahogy a mágnes-felöli végén eltűnik a "karton" alatt, mintha kezdene kiszállasodni. Vajon lehet ezt bötykölni? Gondolok itt visszaragasztásra pl., mert látom nagyrészt (vagy teljesen) itt ragasztással készült minden. Ha igen milyen ragasztó ill. egyéb eszköz kellhet a munkához? Újjat nem szeretnék venni ha így megoldható, érthető módon.
Előre is köszi Big Grin

Szia!

Amire Te gondolsz, az a lengőszál, ami produkálhat ilyen hibát. Ennek a cseréje nem olyan egyszerű ha még nem csináltál ilyet, érdemes valakivel elvégeztetned. Pesti vagy?
Freddy
Válaszol
Freddy Írta:lengőszál
kivezetőszál.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
shalafi66 Írta:
Freddy Írta:lengőszál
kivezetőszál.

Jaja, ez olyen nálam mint a "habperem" habszél helyett Smile
Freddy
Válaszol
Vagy mint egyeseknél a sugárzó hangszóró helyett.
Válaszol
shalafi66 Írta:Vagy mint egyeseknél a sugárzó hangszóró helyett.

Na az már súlyosabb hiba, mert az már teljesen mást jelent.

Apropó hangszóró... Nem tudsz választ az alábbi linken feltett kérdésre?

http://forum.hangszoro.net/viewtopic.php?t=301
Freddy
Válaszol
Shalafi!

Újra egy fárasztó kérdés következik...

Az SL201QB , SL301QB, illetve az SL451QB típusú hangfalakba alkalmas a mostani h2000-es HA17 1544-582 -es hangszóró?

(úgy látom, hogy méretben még jó bele a HA18 1544-620 is)

Üdv: Feri
Freddy
Válaszol
Freddy!
Százhalombattai vagyok, mit vagy kit tudnál ajánlani? Már írtam privit de lehet hogy nem ment el.
Üdv
Pöti
Válaszol
Sziasztok
A fiam vett egy dc2050e tipusu videoton dobozkát.Alapból nem szólt a közép sugárzó.Kivettük és megnéztük egy hon lévő autó hangszóróval(4 ohom) szólt a lelkem.Erre a gyermek felbuzdulva vásárolt egy közép párat 40-70 wattosat.Rákötés után nem szól a hangszóró.A mélyről átkötve szól.
Kérdésünk mivel nem értünk hozzá:hangváltó gond lenne?esetleg illesztési probléma(az új nem passzol hozzá)
Nem verjük agyon az átkötéssel a közepet?vagy az erősitő végfokot?
Esetleg az előző tulaj (mivel buherálta ez látszik)elkötött valamit?
Előre is köszönöm a segitséget bármilyen formában érkezik is.
mario11
Válaszol
Sziasztok!Altus F3-asom van de a 4db 16os mély és a kettő közép kiment!Külsőre tökéletes állapotú!Ha innen megrendelem a belevaló hangszórókat akkor 20ezerbe kerül!Érdemes ezt feléleszteni?130/90W-os ami rá van írva!
Egy 5.1-es házimozi ami 5X85w-os pl Kenwood.ot elbír?Tude ez nagyon jól szólni?
Válaszol
Még egy kérdés ugye az F3 -om 8 ohmos!Gondolom az 5.1-es erősítőnek is annak kell lennie!?
Válaszol
bigcsabika Írta:Sziasztok!Altus F3-asom van de a 4db 16os mély és a kettő közép kiment!Külsőre tökéletes állapotú!Ha innen megrendelem a belevaló hangszórókat akkor 20ezerbe kerül!Érdemes ezt feléleszteni?130/90W-os ami rá van írva!
Mit jelent, hogy "kiment"? Belevaló hangszóró jelenelg nem készül, a mostani 160-180mm-esek másfélék, mint a régiek voltak. A legjobb megoldás a javítás.
Cserélni esetleg a zárt kosaras középhszt lehet.
Válaszol
mario11 Írta:Sziasztok
A fiam vett egy dc2050e tipusu videoton dobozkát.Alapból nem szólt a közép sugárzó.Kivettük és megnéztük egy hon lévő autó hangszóróval(4 ohom) szólt a lelkem.Erre a gyermek felbuzdulva vásárolt egy közép párat 40-70 wattosat.Rákötés után nem szól a hangszóró.A mélyről átkötve szól.
Kérdésünk mivel nem értünk hozzá:hangváltó gond lenne?esetleg illesztési probléma(az új nem passzol hozzá)
Nem verjük agyon az átkötéssel a közepet?vagy az erősitő végfokot?
Esetleg az előző tulaj (mivel buherálta ez látszik)elkötött valamit?
Előre is köszönöm a segitséget bármilyen formában érkezik is.
Nehéz segíteni, mert a bemenőjel egyszerű végigkövetése oldhatja meg a dolgot, azt pedig nem tudom túlmagyarázni, meg kell nézni, melyik ponton tűnik el a középhangszórók előtt.
Válaszol
shalafi66 Írta:
bigcsabika Írta:Sziasztok!Altus F3-asom van de a 4db 16os mély és a kettő közép kiment!Külsőre tökéletes állapotú!Ha innen megrendelem a belevaló hangszórókat akkor 20ezerbe kerül!Érdemes ezt feléleszteni?130/90W-os ami rá van írva!
Mit jelent, hogy "kiment"? Belevaló hangszóró jelenelg nem készül, a mostani 160-180mm-esek másfélék, mint a régiek voltak. A legjobb megoldás a javítás.
Cserélni esetleg a zárt kosaras középhszt lehet.

Végülis csak a membrán perem a rossz!A Hangszóró kft-nél mondták,hogy van hozzá való hangszórójuk!A másik nagy problémám,hogy Aktív SAL subwofer csövet vettem hibásan!Tesómnak akarnám megcsinálni!Erősítő meg hangváltó volt pluszba,na de persze a hangszóró a rosszSadAz én csövemből átraktam és az én hangszórómmal tökéletes!Tökéletes állapotban van a hangszóró,de ha kézzel megmozgatom a membránt akkor koppan meg akad a mágnesnél bentSad
Ezzel lehet valamit kezdeni?Mert duplatekercselésű és 4 vezeték megy rá!Nemtalálok ilyen hangszórót csak drágánSadHa valaki tud ennek a javításában segíteni akkor azt megköszönném!
Válaszol
bigcsabika Írta:A Hangszóró kft-nél mondták,hogy van hozzá való hangszórójuk!
Hát attól függ, honnan nézzük, mert méreteiben tökéletes, paramétereit nézve viszont nem passzol.

A másik hszről több infó kell, így nem tudok biztosat mondani.
Válaszol
shalafi66 Írta:
bigcsabika Írta:A Hangszóró kft-nél mondták,hogy van hozzá való hangszórójuk!
Hát attól függ, honnan nézzük, mert méreteiben tökéletes, paramétereit nézve viszont nem passzol.

A másik hszről több infó kell, így nem tudok biztosat mondani.

Szia!A hangszóró KFT-nél mondták,hogy belevaló,mert ugye 8ohmos a hangfal a két mély meg 15 ohmos és olyanuk is van raktáron!A hölgy akivel beszéltem kikereste milyen való az F3-ba bár etől függetlenül igaz lehet ami mondassz!Sajnos én nem értek hozzáSad
A Másik hangszóró 25cm-es SAL mély ami duplatekercselésű és 2ohmon üzemel!
Ma kiszedtem és érdekes a nagy mágnes mozog rajta:S
Valami ott hullott szét benne!Lehet picit forgatni meg csúszkál rajta:S
Milyen adatok kellenének még?Az a baj,hogy nem találok ilyen hangszórót,csak drágán!
A Sal palettáján nincs fent ilyen duplatekercselésű csak az aktív cső vagy dobozba gyárilag!Külön én nem találtam,hogy vásárolható lenneSad
Lehet felhívom őket megkérdezem,hogy biztos így van-e!
Válaszol
Valószínűleg javítható, ha csak a mágneskör hullot szét, az mázli. Pár hónapja volt nálam hasonló. 2*4 ohmos lengőcsévém van is talán. Igazából ami nekem kell, az a cséve átmérője.

A hölgy akivel beszéltél, Ágota nem a hangszórók és hangsugárzók technikai paramétereivel kapcsolatban a legfelkészültebb... Én általában tudom mit gyártanak, szóval olyan 90% eséllyel úgy van, ahogy írom.
Válaszol
shalafi66 Írta:Valószínűleg javítható, ha csak a mágneskör hullot szét, az mázli. Pár hónapja volt nálam hasonló. 2*4 Ωos lengőcsévém van is talán. Igazából ami nekem kell, az a cséve átmérője.

A hölgy akivel beszéltél, Ágota nem a hangszórók és hangsugárzók technikai paramétereivel kapcsolatban a legfelkészültebb... Én általában tudom mit gyártanak, szóval olyan 90% eséllyel úgy van, ahogy írom.

Hát a tekersz méreteit nemtudom,hogy lehet megtudni!Azt tudom,hogy a mágnese elvileg 40 OZ vagy hogy írják!Te helyileg hol szoktál ilyeneket szerelni?
Vagy Kecskemét közelében tudsz-e valakit aki tud ebben segíteni?

A másik témára visszatérve!Akkor mit vegyek az Altus F3-ba?Elvileg csak a perem része ment szét!Azt is megtudod csinálni?
Válaszol
oz. vagyis uncia. Így jobban hangzik.
Lengőcséve méret úgy tudható meg, ha megméred. Ehhez a porvédőt legalább le kell venni, lehetőelg finoman, hogy vissza is lehessen tenni.

És elvileg bármit meg tudok javítani, ezek még nem olyan nagy problémák. És ahogy először is írtam, a jó megoldás a habszél-csere a HA16/1105-öknél.

Kecskeméten nem ismerek senkit, de ez jó jel, mert általában akit én ismerek, attól hozzám kerül vissza valamiért a hangszóró, általában azért, mert elrontotta a javítást. Szóval többbnyire csak rossz véleményekkel tudok szolgálni.
Válaszol
Na most itt van elöttem a mélynyomó hangszóró!Hátul a mágnesnél középen van egy lyuk!Az lenne a lengőcséve?Kb 2-3 cm-re van bentebb egy kis rács!Annak a belső átmérőjét kell megmérnem?

Helyileg hol vagy?És például mennyi lenne a habszél csere hangszóróként?
Válaszol
A cséve az a hordozófóliára tekert szigetelt rézdrót, ami a mágneskörön belül, a légrésben mozog.
tájékozódhatsz pl itt: http://subvoice.hu/hangdobozepites/elmelet/hangszoro1/

Ha a felhasználónévre kattintasz, általában a profilban meg vannak adva az adatok, onnan kiderül, hogy Mezőkövesden. Egyébként asszem 160mm-ben 1000,-/db.

Ui: ha lehet, ne idézd már be mindig a teljes előző hozzászólást, elég kényelmetlen olvasni.
Válaszol
Neharagudj a hülye kérdéseimmel,de én nemigazán értek hozzá!Ezért keresek olyan embert aki ebbe tud segíteni!
Az Altus F3 nál 4db ilyen 160as mélyközép van benne!Ezeknek a javítását ajánlod!A kettő közép hangszórónak ami 100mm-es!Mit javasolsz?
Vagy középhangszórót lehet venni újjat?
Például postán megoldható ez?Elküldöm postán az összes hangszórót!És elutalom az árát a visszapostával együtt!
Na meg persze visszatérve a 250mm mélynyomóra is!Azt is megszeretném javítattni ha megoldható!
Válaszol
Kb mennyi a javítás ideje?
Válaszol
Középhsz vehető új, nyugodtan, sőt nem is árt, azok többségében jobbak ma mint régen.

Javítással kapcs. inkább privátban, vagy mailben kérdezz légysziv. Fórumon nem szoktam részletekbe menni.
Válaszol
Oké!Írtam emailt
Válaszol
Üdv mindenkinek.
Van 2db DC2550-es hangfalam.
A méllyeknél a habszél elporladt.
Kecskeméten tud valaki olyat aki foglakozik ilyen javítással.

Köszönöm előre is a választ.
Válaszol
jancsi000 Írta:Üdv mindenkinek.
Van 2db DC2550-es hangfalam.
A méllyeknél a habszél elporladt.
Kecskeméten tud valaki olyat aki foglakozik ilyen javítással.

Köszönöm előre is a választ.

Szia!
Helyi tippem nincs, de a távolból egy javaslat.
Szerintem a viszonteladói oldalon nézd ki a legközelebbi üzletet Kecskeméten, ott meg tudod rendelni az új peremet és talán tipp is lesz, hol lehet(érdemes) cseréltetni Kecskeméten. Ott talán némi szakértelem és helyismeret is találkozik. Sikeres javítást.
Üdv.
Válaszol
Azért vigyázni kell, mert sok helyen somogyis membránszélt (is) adnak el.
Válaszol
Talán a Joó bt-nél a Hosszú utcában.
Válaszol
Jártam már ott, nem úgy nézett ki, mint ahol hangszóró javítással foglalkoznak. De azért megkérdezni meg lehet.
Válaszol
Hello mindenkinek!

Egy kis segítségre lenne szükségem Vidi hangfal ügyben!
Az egyik imerősömnek van 1 pár dc 2580-as hangfala amiben a mélyek peremei már elporladtak.Ezeket orvosoltuk már, de most a közepek peremei is kezdenek elvérezni.A kérésem az lenne ,hogy mivel lehetne helyettesíteni ezeket a sugárzókat?Illetve van-e valaki aki megperemezi ezeket a sugárzókat?

Köszönöm a segítségeteket!
Válaszol
Senkinek nincs ötlete???
Válaszol
elvileg shalafi szokott bajlódni peremezéssel meg hangszóró felújítással.

nem vagyok nagy mágus, ugyanakkor viszonylag hamar fény derülhet erre, ha követed a linket:
http://h2000.hangszoro.net/jav.html
Válaszol
Középből mindenképpen újat vegyél! Hb10-427 való bele. Sokkal jobbak! De hamár rendelsz mellécsaphatsz 1 pár HG 1,9 pillét is, elvileg ezek is jobbak, meg olcsó, ha véletlen cserélni kell, mert "véletlen" megnyuvasztottad! Elvileg a közép elé tenni kellene ellenállást, mert nagyobb az érzékenysége. Ennek értékét a dc 2580 topikban biztos megtalálod!
innen rendelhetsz:
http://h2000.hangszoro.net/

Sok sikert!
Válaszol
darthdenes Írta:Középből mindenképpen újat vegyél! Hb10-427 való bele. Sokkal jobbak! De hamár rendelsz mellécsaphatsz 1 pár HG 1,9 pillét is, elvileg ezek is jobbak, meg olcsó, ha véletlen cserélni kell, mert "véletlen" megnyuvasztottad! Elvileg a közép elé tenni kellene ellenállást, mert nagyobb az érzékenysége. Ennek értékét a dc 2580 topikban biztos megtalálod!
innen rendelhetsz:
http://h2000.hangszoro.net/

Sok sikert!

Köszönöm!
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 14 Vendég