A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hangszóró-, hangdobozjavítás, kérdések
tellmore Írta:elvileg shalafi szokott bajlódni peremezéssel meg hangszóró felújítással.

nem vagyok nagy mágus, ugyanakkor viszonylag hamar fény derülhet erre, ha követed a linket:
http://h2000.hangszoro.net/jav.html

Köszönöm!
Válaszol
Helló, sziasztok!

Szerintetek ebben a Vidi hangfalban milyen mélyhangszóró van? Ez Videoton gyártmány lenne? Mert a papír bordázott, nem sima. :|
Válaszol
vidi75 Írta:Helló, sziasztok!

Szerintetek ebben a Vidi hangfalban milyen mélyhangszóró van? Ez Videoton gyártmány lenne? Mert a papír bordázott, nem sima. :|

Ja, és a link...

http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=165115787

.oh.
Válaszol
Valószínűleg a spanyol 30 centis mély van benne, csak a széle nem jó.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
shalafi66 Írta:Valószínűleg a spanyol 30 centis mély van benne, csak a széle nem jó.

Fhú, de sokmindent nem tudok a Vidiről!!! Volt ilyen, hogy spanyol hangszóró??? Mi ennek a története??
Válaszol
Eredetileg az volt a 3010-ben elvileg. Történetet nem tudok hozzá.
Válaszol
Az első sorozatok készültek spanyol hangszóróval és utána fölszerszámozták a HA31-et. Őrzünk még egy-két példányt belőle.
Válaszol
Az a spanyol esetleg Beyma volt? Smile
Biztos vagyok benne,h. a Föld körül 2345m magasan 1 pár rendörcsizma kering,csak persze meg kell tudni azt keresni.
Válaszol
Uraim,

milyen ragasztót tudnátok ajánlani javításhoz ? A peremhez Palma fa ragasztót olvastam, én eddig Palmatex-el ragasztottam (érdemes elolvasni a használati utasítását !) és bevált. De a pillét, netán a membránt, porvédőt mivel lehetne a helyére applikálni ? Ilyet még nem ettem, malájok fejedelme...
- VR
Válaszol
Fész Írta:Az a spanyol esetleg Beyma volt? Smile
Más arrafelé nem nagyon gyárt hangszórót. Big Grin De én nem tudhatom ennyi idő után..
Válaszol
szaccos Írta:Az első sorozatok készültek spanyol hangszóróval és utána fölszerszámozták a HA31-et. Őrzünk még egy-két példányt belőle.

Beyma lett volna? Hopp!! itt valaki bolgárnak írja.
Az Orion HS 500 mélye az bolgár volt tényleg.

http://www.vatera.hu//videoton_3010_165093278.html
Válaszol
Sziasztok

Van egy pár sonus c101-es hangdobozom, mostanában újítgatom és felmerült bennem, hogy a kábeleit kicseréljem valami kicsit vastagabbra, jobbra....van értelme? Vagy ezen nem fog észrevehető javulást okozni?

köszönöm előre is...
Válaszol
Üdv mindenkinek!
Kérnék egy kis segítséget,ha lehet.
Kaptam egy DC2050e tipusú hangfalpárt,de nincs benne a hangváltó. Ezért azt szeretném kérni tőletek,ha tudtok rajzot vagy két eladó hangváltót a fenti tipushoz segítsetek.

Köszönettel....
Válaszol
drmc73 Írta:Üdv mindenkinek!
Kérnék egy kis segítséget,ha lehet.
Kaptam egy DC2050e tipusú hangfalpárt,de nincs benne a hangváltó. Ezért azt szeretném kérni tőletek,ha tudtok rajzot vagy két eladó hangváltót a fenti tipushoz segítsetek.

Köszönettel....

Szia!
Akkor ez kellett volna neked:

http://webcache.googleusercontent.com/se....google.hu

elkelt 2050 váltó_vatera
A képet mentsd le, legalább már tudod mit kellene keresned.

A tekercsek kivételével az értékeket a hétvégén meg tudom otthon nézni (ott van egy hangszóró nélküli doboz), de tekercset mérni sajna nem tudok, így ezzel sem vagy nagyon előre. Remélhetőleg más hozzáértőbb segít majd.
A vaterán néha előfordul váltó, azt érdemes nézegetni.
A hangszórókészlet eredeti benne? (HA20-1018, HB10-0818, HD6,5-1018)
Üdv.
Válaszol
Sziasztok!

Van 2db DC2550-es hangfalam. A középhangszórók pereme teljesen elporladt ezért vettem két újat, hogy kicseréljem. A gondom az, hogy az egyiknél a fekete vezeték volt a (-)-ra forrasztva a sárga a (+)-ra a másik hangfalnál meg pont fordítva a sárga vezeték a (-)-ra a fekete a (+)-ra. Ezek még az eredeti hangszórók voltak tehát gyári állapot még nem nyúlt bele senki korábban. A kérdés az, hogy most melyik a jó bekötés? Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném!
Válaszol
Valószínűleg a fordított fázisú bekötés.
Válaszol
Üdv Mindenkinek!
Van két darab HA 20/10-m, nincs róla adatlapom, nem tudom mire lenne képes. Akitől vettem "felújította", ez annyit tesz, hogy össze-vissza van ragaccsal kenve és a membrán is kapott valami fekete lakkot, vagy festéket. Véleményetek szerint érdemes rendbe rakatni, vagy nagy reményeket ne fűzzek hozzá, mert a végeredmény nem lesz arányban a költségekkel.
Válaszol
Melyik ez, a /1018 (alias 1544-402) vagy a /10K esetleg alukosaras verzió?
Válaszol
Így néz ki, mint a képen látható, de nincs rajta papírcímke.

Csatolt fájl(ok) Előnézet(ek)

Válaszol
Értem, hát akkor elvileg megéri, ha másért nem, a nosztalgia miatt. De a kosár ablakai mondjuk elég szűkek, és a rezonáns rendszert is rendbe kell hozni, ha saját hangsugárzóba szánod.
Válaszol
Sziasztok,

DC2050 E hangszoroit szeretnem cserleni, mert eljart felettuk az ido. Milyen hangszorokkat erdemes belerakni?
- HA20-484 vagy esetleg HA20-569?
- HB10-427 vagy HB10-546?
- HD6,5-462 vagy erdemes dom-ot? Ha igen akkor melyiket?
Az erolkodo egy RA 6363-mas.

Koszi elore is a segitseget!
Válaszol
Az eredeti mélyközepet érdemes megjavítani, a közép (586) és magas (493) cserélhető.
Válaszol
Koszi!! A melykozepek mar nem eredetiek, raadasul most fostalicska SAL van benne, szoval azt mindenkepp cserelnem, de akkor melyiket ajanlod?
Válaszol
Meg kell kérdezni az üzemben, hogy van-e javított HA20-402, ha van,akkor azt, ha nincs, akkor csak a 484 jöhet szóba.
Válaszol
Koszi szepen shalafi66!
A hetvegen ki is csereltem oket, nagyon jol szolnak!

Viszont a hangszoro kebelek rovidek, meg kellene hosszabbitanom oket. Milyen hangoszorkabel illik hozza? Mekkora atmeroju kell?
Válaszol
Ez függ attól, hogy milyen távolságra viszed a jelet, de pár méterig még jó az eredeti 0,75mm^2-es.
Válaszol
[OFF] Ahogy már írtam.. nekem tegnap akadt a kezembe egy másfél méteres hszkábel, aminél a két szál eredő ellenállása 8 ohm volt Big Grin Megjegyzem, 4 ohmos hangszóróhoz adták...
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális Smile
Válaszol
(2011. 07. 04., 11:43)shalafi66 Írta: Ez függ attól, hogy milyen távolságra viszed a jelet, de pár méterig még jó az eredeti 0,75^2mm-es.

Az egyik kabel olyan 10 meteres lesz, a masik 5.

Az mit jelent hogy 0,75^2mm? 2 mm egy vezetek atmeroje? A 0,75 az micsoda?
Válaszol
(0,75 négyzetmilimétert akart írni Shala szerintem, csak itt ugye nincs felsőindex.. matematilag pedig úgy kell, vagyis így szerintem: 0,75mm^2)
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális Smile
Válaszol
(2011. 07. 04., 12:54)zupp87 Írta: (0,75 négyzetmilimétert akart írni Shala szerintem, csak itt ugye nincs felsőindex.. matematilag pedig úgy kell, vagyis így szerintem: 0,75mm^2)

Jajj igy mar ertem! Azt hittem vmi uj tudomanyos mertekegyseg hangszorokabel atmerore Smile
Válaszol
hja igen. diszgráfiám maradványai a koradéli órákon előtörnek. Big Grin
Válaszol
(2011. 07. 04., 18:30)shalafi66 Írta: hja igen. diszgráfiám maradványai a koradéli órákon előtörnek. Big Grin

Ezt én simán diszkográfiának olvastam elsőre.:-D
- VR
Válaszol
Sad
A most vettem eszre, hogy az egyik hangfalban a magas egy kicsit ropog (alig eszrevehetoen), kb igy berezonal. Olyan mintha a mellyel egyutt rezegne. Van H2000-tol szarmazo tomitoanyag rajta, benne van rendesen. Ha megfogom a membrant akkor nem csinalja.
Tud vki segiteni hogy mi lehet a baja? Egy frissen javitott 493-masrol van szo. Netan rosszul ujitottak, vegyek inkabb egy ujat?
Válaszol
Elképzelhető, hogy nem központos, de az is, hogy a forrfüleknél szellőzik át kicsit.
Válaszol
(2011. 07. 05., 19:33)shalafi66 Írta: Elképzelhető, hogy nem központos, de az is, hogy a forrfüleknél szellőzik át kicsit.

Mit jelent az hogy nem kozpontos?
Magyarul akkor szerezzek be egy masikat.. 500 penz volt, vegulis nem vesz, csak remelem tenyleg "csak" a hangszoro gaz. Visszakuldenem nem nagyon erne meg..
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 28 Vendég