2008. 01. 08., 21:47
óóóó már pedig kezdtem reménykedni
Akkor 20 literes reflex hangfalak fognak lógni a falon.... Sajnos ez van
|
Házimozi hangfalak
|
|
2008. 01. 08., 21:47
óóóó már pedig kezdtem reménykedni
2009. 02. 25., 18:24
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni. A közeljövöben házimozirendszert szeretnék építeni. Eddigi elképzeléseim: HA18-620 és HG2.5-639 hangszórókra gondoltam ládát építeni.Reflexládákra szeretnék(a Reflexcsővet a hangfal elejére gondoltam). A frontoknak és a hátérsugárzoknak kb ezeknek a méretknek kelenne megfelelnie...60*30*24cm, mert a hely már részben adott. Bármilyen segítséget szívesen vennék, de a ládatervekben szeretnék tanácsot kérni, hogy miként induljak el. köszönöm üdv:Gábor
2009. 02. 26., 9:52
Inkább a HA17-582, az valamivel jobb méylközép, mint a 620, és lehetőségeid szerint éredmes volna egy jobb magashangszórót választani, mert megérdemli a méylközép. Sajnos a legolcsóbb használható a DT-99, és már az is 4000,- pénz körül van.
A doboz méretezését úgy kéne elkövetni, hogy a belső állóhullámokra is figyelsz, hogy a rezonanciasorozatok ne erősítsék egymást, vagyis minél távolabb essenek egymástól. H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
2009. 02. 26., 16:34
Szia
A DT99-es magasugárzóról, hol találok informácíót, a magasugárzok közt nem találtam ilyen típust?! Valamilyen programot tudtok ajánlani amivel lehet ládáttervezni? köszi
2009. 02. 26., 19:01
A Monacor honlapján...
2009. 02. 26., 19:14
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
2009. 02. 26., 22:56
Sziasztok
Mire ideér hozzám a hangszóró menyibe lesz ősszesen? köszi
2009. 02. 27., 1:27
Anyiba, hogy ősszes lesz a hajad. .haha.
Amúgy nem sokba.
2009. 02. 27., 1:47
Sajnos az € miatt egyre kevésbé éri meg.
Már 5000,- pénz. De jobbat nem tudok ennyiért.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
2009. 03. 02., 16:28
Sziasztok
Egyébként házimozi céljából, melyik a jobb láda, a zárt vagy a reflex? kösz
2009. 03. 02., 20:35
reflex az én véleményem szerint
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
2009. 03. 02., 22:11
Attól függ, mire használod, és miylen rendszerben. Egy zárt dobozt sokkal könnyebb x.1-es rendszerbe illeszteni, mint egy b-reflexet.
2010. 10. 25., 14:12
Sziasztok!
Surroundot szeretnék építeni. 5.0 / 5.1-es rendszer esetében azon az állásponton vagyok, ha mögöttünk fal van, tehát csak mellettünk fér el a hangdoboz, úgy kicsit hátra fordítva (fülre) jól beállítható. Így az igen fontos, mögöttünk lévő teret tudjuk létrehozni. Kicsit fülmagasság fölötti hangszóró elhelyezés is előnyös lehet. Mélyek megszólaltatását feleslegesnek találom. Csak ronthatja a hangzást. Mivel így lényegében hátulról jönnek a hangok, nincs olyan minőségi elvárás, mint a front és center esetén. (Centert sokan nem tekintik lényegesnek, pedig talán még fontosabb a részletező képessége (is), mint a frontoknál, mert a beszéd mellett rengeteg minden megszólal még itt egy film alatt, és nagyon nem mindegy, hogyan.) Így hát sejthető, hogy feleslegesnek találom ugyan azt a hangszóró készletet használni háttérsugárzónak, mint ami elől is van. Hangerő szintén egészen nagyon halk elegendő, a konkrét oda kevert effektek sem túl hangosak. Ami a surr. gyilkosa, azok a rezonanciák, illetve kiemelések a hangképben. Túl hangos ugye, egyből hallani, hogy egy hsz szól mellettünk. Azért írtam ezeket le, hogy érthető legyen a kérdésem, hogy miért is gondoltam a következő hangszórókra surround építése céljából: H2000 10-436 /8 Ohm -1 db Akai filléres ortodinamikusa -1 db Ha megnézzük, ezzel paraméterek alapján építhető egy 5-10 literes doboz, igen kedvező áron. A kis dobozt hangsúlyoznám! Kérdésem pedig, hogy milyen tapasztalatok vannak ezzel, esetleg tud-e valaki értelmesebb megoldást ajánlani? Köszönöm.
2010. 10. 26., 0:23
Pedig jó dolog az az egységes hangszórókészlet mozinál.
2010. 10. 26., 8:35
shalafi66 Írta:Pedig jó dolog az az egységes hangszórókészlet mozinál.Nagyon úgy néz ki, a frontokba megy a center 634 + DX25 kombója. (Eddig nem találtam benne hibát.) De háttérnek mind a doboz - és hsz mérete, mind az ára ellene szól. A mélyközép még esetleg, de a magas semmiképp (hisz hátulról alíg hallható magas).
2010. 10. 26., 10:49
akkor nincs más hátra, mint előre.Az akai valahol 93dB@1W körüli hangnyomást produkál, és 6-7000 fölött használható.
2010. 10. 26., 11:11
Jesszus, mi az a Mount Everest ott?
Nem baj, RLC-vel kiszedem, remélem
2010. 10. 26., 12:33
Csak egy 5let... Nem lehet ezt az Akait impregnálni valahogy...?
Ha már úgyis filléres, ráadásul a fémhez a legtöbb gumi szerű anyag jól tapad, meg 93dB az érzékenysége . Kérdés, hogy egy ecsetvonással mennyit változik az érzékenység, mekkora a fémfólia vastagsága, mennyire szedhető szét úgy hogy ne sérüljön a membrán?Apropó megnéztem mégegyszer... Lehet hogy nem is membránrezonancia, hanem a lukak meg a ház miatt van egy Helmholtz rezonancia? Ekkor viszont elég egy szivacsot elé ragasztani.
2010. 10. 26., 12:42
Nem szerelhető, és ahogy néztem, a kiemelés nem feltétlenül a membrán hibája. De esetleg egy szelektíven szűrő PE habbal megfékezhető az a tartomány akusztikusan is.
2010. 10. 26., 14:23
Valami azt súgja, ilyen habot nem egyszerű szerezni.
2010. 10. 26., 14:26
Egyszerűnek egyszerű, de elég sokat kell venni belőle egyszerre. Majd vmikor megnézem, mit szól ahhoz, amiből van készleten nekem.
2010. 10. 26., 15:59
Ha a rezonanciát a légáramlás okozza, akkor szerintem nem kell ilyen szelektív szivacs, hanem elég lenne egy olyan fülesekre rakható párna (vagy szivacs) is. Lényeg a légáramlás csökkentése, vagyis a veszteség növelése.
De az is működőképes lehet, hogy ha hangfalkárpittal eltakarod a lukakat. (Vagy ha van egy fölös zoknid....... .kopp. )
2010. 10. 26., 16:13
.forog.
2010. 10. 27., 19:20
Nem tudok dönteni, hogy a terv szerinti H2000 10-436 legyen beépítve, vagy a Sony 825-103-as, 13 centis PP memránnal (fele annyiért).
Shalafi, szerinted elég utóbbinak egy 5-10 literes doboz? Valamint összehozható az Akai magassal?
2010. 10. 27., 19:28
Azzal biztosan nem. Nem oylan szélessávú.
2010. 10. 27., 19:41
Akkor nem azt a Sony-t ajánlottad, vagy nem ezzel a magassal?
2010. 10. 27., 20:46
De azt, és a 909-et. De a kisebb is csak 5k-ig szól. Az akaival nem jönnek össze.
2010. 11. 21., 10:32
Elkészült a doboz, igaz nem H2000 hangszórókból, ezért csak egy link erejéig offolnék: katt
2011. 03. 31., 15:30
Tiszteletem!
Úgy döntöttem,hogy építek egy 5.1-es rendszer a H2000 által kínált sugárzókból. Az összeállítás a következő: Center: 2x HA 15 1544-610 1x HG2,5 1544-639 Front: 2x HA 18 1544-595 1x HG2,5 1544-639 Surround: 1x HA 18 1544-620 1x HG2,5 1544-639 Sub: 1x HA 25 1544-451 A kérdésem az volna,hogy így ebben az összeállításban mennyire "életképes ez a rendszer? Valamint az,hogy lehetséges az,hogy mind a WinISD,mind az Unibox más adatokat dobott ki a láda térfogatára,mint ami ajánlva van. A választ előre is köszönöm Tisztelettel: Teimel Gábor
2011. 03. 31., 17:26
A HA-15 úgy tudom nem olyan rossz. Viszont a HA 18-595 helyett szerintem jobb választás mindenhová a 620.. vagy a HA 17-582, 45-50Hz-re hangolva. Ha kettő megy egy dobozba, úgy 45 liter körül jó nekik. (Eredőben 4 ohm lesz, mint a center..) Egynek kb. 20-22. Szubnak pedig szerintem a legjobb választás a HA 25-672. Kb. 40-45 literben, 30Hz környékére hangolva. Anno Shalafi felvilágosított az ideális méretekről ezekhez a hangszórókhoz, meg hangolásokról.. lehet már kicsit rosszul emlékszem. Majd esetleg pontosít. Magasnak szerintem felejtős a HG 2,5.. helyette sokkal megfelelőbb a kis Peerless XT25, vagy DX25, igaz ezek drágábbak is. Anno úgy láttam Shala által kiírva, hogy talán a H2000 is forgalmazni fogja ezeket.. nem tudom, azóta mi a helyzet.
Ja, és a párhuzamos kapcsolás előnyösebb, és jobb, mint a soros..
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális
2011. 03. 31., 17:54
Tiszteletem!
Rendben és köszönöm a infókat. Akkor néhány pontom változtatok az összeállításon az általad javasol sugárzókat alkalmazva. Élesek terén viszont rendelkezem 5 db M.N.C 33522-es dómmal.De az ajánlott és a számolt térfogatnál továbbra is van némi differencia (még mindig többet ajánl a WinISD és az Unibox is). ui.: Igazából,ha a megfizethető kategória még az általad említett éles,akkor nem hiszem hogy túlzottan nagy problémát jelentene a többlet költség,ugye valamit valamiért. Drágább sugárzók-> szebb és jobb hangzás
2011. 03. 31., 18:57
A winisd és az unibox ajánlásai sokmindent nem vesznek figyelembe. Lehet, hogy azzal mélyebbre fog menni (megfelelő hangolással persze), de lehet, hogy roszabb lesz az impulzusválasz, valamint a hangszóró mechanikai terhelhetősége is csökken. A megadott méretek jó kompromisszumok, azokat Shalafi ajánlotta anno a lengőrendszer képességeinek teljes ismerete alapján (én pedig remélem, hogy jól emlékszem ezekre). Hangsúlyoznom kell, hogy a programok csak számolnak. Gondolkodni nekünk kell.
2011. 03. 31., 19:02
Idézet:ui.: Igazából,ha a megfizethető kategória még az általad említett éles,akkor nem hiszem hogy túlzottan nagy problémát jelentene a többlet költség,ugye valamit valamiért. Drágább sugárzók-> szebb és jobb hangzás Inkább úgy mondanám, kevesebb munka szépen váltani. Viszont a váltásra oda kell figyelni, rosszul keresztezve csalódást okozhat a drága hangszóró is. Univerzális, bolti váltó meg csak oszcilloszkópképen vált szépen A hangváltók topikban a nemrégiben írt hozzászólásokban találsz váltó-ajánlásokat hasonló hangszórókhoz. Az ott feltűntetett alkatrészek könnyen beszerezhetők szerintem (légmagos tekercsek, kondik, ellenállások), s nem is bonyolult összerakni házilag. Az is egy kompromisszum. De ha pöpec megoldást akarsz, mérni-módosítani-hallgatni-mérni-módosítani..
2011. 03. 31., 19:11
Tiszteletem!
3 napja böngészem már a fórumon,mert elég sok használható adatot találtam ( gyakorlatilag az én "casual" szintemet tekintve minden használható),de először is a sugárzók terén kívánok dűlőre jutni és megtervezni lemodellezni a dobozokat. Igazából a hangváltók számolásától és megépítésétől tartok a legjobban. Ezért ezt kívánom utoljára megvalósítani. Tekintve azt a tény,hogy egy rossz váltó még a legjobb sugárzókból is csalhat elő "fals" hangokat De persze ha egyedül nem megy a dolog,akkor megkérdezek itt a fórumon olyat aki ért is hozzá nem csak ilyen kontár,mint jómagam.Tisztelettel: Teimel Gábor
2011. 04. 01., 10:20
zupp87 Írta:Anno Shalafi felvilágosított az ideális méretekről ezekhez a hangszórókhoz, meg hangolásokról.. lehet már kicsit rosszul emlékszem.Nem baj, az adatlapok utolsó sorában olvasható a dobozajánlás. H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető. |
|
|