Engem mindíg is érdekelt egy 1 utas hangsugárzó, szélessávú hangszóróval. Emlékszem, Shalafi66 írtad, hogy tervben van neked egy ilyen hangsugárzó megépítése, azzal mi a helyzet? Ez a hangszóró talán annak a része?
Szóval akkor 50-es cséve fogja mozgatni a csöpp membránt? Ha jó lesz a mélyátvitele, és gyártásba kerül nálad.. egyszer letesztelem Mondjuk már egy pár rendelést halogatok egy jó ideje..
Nem, ez csak a 479 mágnesköre, 37-es cséve. Meglássuk, úgy tűnik, hogy lehet gyártani, majd a napokban kiderül, hogy van-e értelme. Mélyközépnek gondoltam volna. De lehet, hogy túl nehéz lesz a cséve+membrán.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Jó ötletnek tűnik a 15-ös hangszóró nagy mágnessel. Kisebb dobozba is nagyobb hangerőre képes és jobb lesz a mély átvitele. Csak kérdés mekkora doboz kell ennek?
Nem, ennél csak a mélytartomány lesz jobb, az érzékenység csökken, azt talán a terhelhetőségen hozza be (bár teljesen nem tud 2-3dB-t). Alapvetően nem emiatt készül, hanem a középtartomány gondjait hivatott kezelni ez a megoldás.
(2011. 12. 21., 1:44)Pandaboy Írta: Jó ötletnek tűnik a 15-ös hangszóró nagy mágnessel. Kisebb dobozba is nagyobb hangerőre képes és jobb lesz a mély átvitele. Csak kérdés mekkora doboz kell ennek?
Hogy mekkora dobozban mekkora "hangerőre képes", szerintem köze nincs a mágnes méretéhez. Ahogy elnézem amúgy a H2000-res adatlapokat, a különböző mágnesméretek ellenére nagyjából azonos a légrésindukciójuk (1,1...1,3T).
Szerintem meg nem. Egy hangszóró érzékenysége és terhelhetősége nem a mágnes méretétől függ. És szerintem a jobb mélytartományt sem az okozza. Az én Shala által készített R626-os 17 centisem is jóval többet tud mélyben, mint egy (persze összehasonlítás korrektségéért) reflexben is működni tudó SBX Somogyi, mégsincs rajta nagyobb mágnes. Egyébként eszem ágában sincs vitázni Nem olyan szándékkal mondtam.. majd Shalafi igazságot tesz Egyébként én is kíváncsi vagyok a válaszra, hogy a nagy mágnes sokszor csak marketing? Vagy bizonyos esetekben tényleg van értelme?
Mi fehérváron optikai tuningnak neveztük el. Mindig a megfelelő arányt kell megtalálni együttmozgó tömeg, és B*l érték között, nagyjából ezen múlik az egész. Van amikor ehhez több mágnes kell.
Ez saját gyöngyszem? Vagy esetleg az oly sokat emlegetett, de sosem látott VMS-250? Mert ahogy nézem, azok a kalaposok ott FET-ek.
Megj.: lehet mellétippeltem.. és ez az SPA-300. Arról már láttam képet, hasonló volt a felépítése, és úgy tudom, az is FET-es. De emlékeim szerint a VMS-250 is FET-es. És semmi sem zárja ki, hogy külsőleg is hasonlítsanak egymásra
(2011. 12. 23., 22:46)zupp87 Írta: Ez saját gyöngyszem? Vagy esetleg az oly sokat emlegetett, de sosem látott VMS-250? Mert ahogy nézem, azok a kalaposok ott FET-ek.
Megj.: lehet mellétippeltem.. és ez az SPA-300. Arról már láttam képet, hasonló volt a felépítése, és úgy tudom, az is FET-es. De emlékeim szerint a VMS-250 is FET-es. És semmi sem zárja ki, hogy külsőleg is hasonlítsanak egymásra
Szia!
Most már saját VMS-250, azaz sajnos kicsit több is annál, de hamarosan "csak" VMS-250 lesz újra belőle.
[attachment=92]
[attachment=91]