A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OFF-tanoda
(2012. 03. 10., 23:11)shalafi66 Írta: Igen, abból még nehezebben lehet elfogadható hangokat kihozni.
A Yamaha, a Quad vagy a SAL? :-D

Sokáig azt hittem, hogy a Wharfedale Loudpanel szar, ám egy nap eljutott hozzám egy Sony LISSA kombó és megváltozott a véleményem. Sajnos azt nem hallottad Lala, de még bármi lehetséges! Wink

Válaszol
A SÁL-ra gondoltam, március van, meleg, nincs szükség fűthető hangszóróra. Big Grin

Ui: én is hittem pl. hogy a HS 282 javíthatatlan, amíg múlt hétvégén rá nem mértem, és ki nem derült, hogy Orionéknál a dóm közép fordított fázisban szólt a többihez képest.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Ergo a hit meginoghat, ezzel a tudat meghasad, az ész elmegy vacsorázni ... vagy elmélyül és az ellenpélda teszi hitelesebbé a hit tárgyát.
Válaszol
Csak két linket szúrnék be. A jó, a rossz és a csúf.

De legalább szépen lefényezték az autófényezők.

... tévedek ha talán mégis inkább máshol vásárolnék ?
- VR
Válaszol
Ismerem, az alkotót is, nem szokott eladni. Smile
Válaszol
Tehát nincs jó?
Hmmm ezt nem állítanám így. Van akinek jó és van akinek nem. És ebben nincs semmi rosszindulat vagy megelőlegezett gonoszság.
Válaszol
Most nagyon felment az agyam, talán nem is jogosan. Mindegy. van a net rengetegében egy (már tudom, beteg) fórum, ahol szóvá tettem, hogy nem olyan jópofa élőhústól véres embereket főoldalra a chatbe linkelni animáció gyanánt. Erre ez az üzenet fogad ma:
Idézet:Szia !

Jó lenne ha a magánvéleményedet megtartanád magadnak és nem a chatre írogatnád !
Ez egy ilyen fórum, metál és horror beütéssel, akinek nem tetszik nem jár ide, van elég sok nyálas buzi köcsög fórum ahová lehet menni !

Amennyiben legközelebb beszólsz a chaten kiteszlek az oldalról és akkor tényleg nem kell ide járnod !

üdvözlettel :

admin
Erre válaszoltam neki:
Idézet:Óhhh! Üdvözletem mindenható!
Köszönöm ezt a csodás hozzáállást! Cinizmusom az egeket veri.
Épp terveztem, hogy megosztom itt is a Dream Theater diszkográfiámat, szerény 26 CD, grabbeltem is be a lemezeket amiket eddig nem tettem, daraboltam az NRG-fájlokat, erre ez a fantasztikus üzenet fogad! Szinte forró baráti ölelés, a rockerek örökké fiatalok és sokkal toleránsabbak mint általában az "emberek".
Igazán köszönöm, hogy a szemem felnyitottad, így már érzem, nincs helyem és okom eme fantasztikus helyen maradni, hisz itt a vérengzés, az emberi hús zabálása szoros kapcsolatban áll a zenével.
Hja, nem. Ez a gusztustalanság soha nem tartozott a rock épelméjű ágához. A horror és a rock szoros kapcsolata csak a horror-imádók és a horrort készítők beteg elméjében létezik.
Valamikor a hungarianskies.net is hasonlók miatt állt le. Jött sok beteg állat és szétbaszták a fórumot ami amúgy nem nem pörgött igazán, végül mindenkinek elege lett az egészből.

Ha már ilyen specifikus (a gyomorforgató horror-ágra céloztam inkább) a fórum, akkor a "Mesefilmek" kategória minimum disszonáns, de inkább a beteges itt.
Bocs, hogy felnőttem, gyermekem született és 43 évesen a fiamnak itt kerestem meséket egy olyan feltöltőtől akivel viszonylag normális virtuális kapcsolatot alakítottam ki (Echo - max respect!).
Rohadjak meg, de inkább a gyerek szemét óvom meg a meséktől is, mintsem a beteg fórumotokat látogassam.
Ezennel kérlek tilts ki, mindenható ura eme csodás helynek az internet hányadék oldalán.
Vagy egyszerűen csak hívjalak főpatkánynak? Inkább maradok a megnevezhetetlennél.
Szerintem szarul indult kapcsolatunk ennél mélyebbre nem süllyedhet.
Üdv Wágner úr! Hukkk!
Szóval kész, az internet minden hasznossága egy perc alatt eltörpült a kretének mellett. Gondolkodok a kikötésén.
Krishnamurti jól mondta:
"Nem az az egészség mércéje, hogy valaki mennyire jól alkalmazkodik egy alapjaiban beteg társadalomhoz."
Válaszol
Valahogy mindig ez lesz a vége. De gondolj bele, egyszerűbb ha a blood-metal ágazat elvonul egy saját fórumra, aztán nem bántják őket a rendes emberek.
Válaszol
A legnagyobb baj itt is az emberekkel van - illetve a magukat egyenlőbbnek érzőkkel. Annyit sem ér az egész, hogy mérgelődj rajta. Ha gondolod én is beszólogatok még neked Wági, hiszen már státuszt is kaptam - aztán kitilthatsz innét is, és a végén megbeszéljük egy-két baráti sör mellett Smile De oda mindenképp hozd a 26 CD gyűjteményt...

Megjegyzem a fórum, a chat pont arra való, hogy a magánvéleményedet közöld. Ezen nincs mit vitatkozni.

Egyébként ez a szekciózás, a túlszakosodás haszontalan. Csak a zene van, ha tetszik akkor pont teszek rá, hogy az most milyen irányzatnak lett kikiáltva. Az AC/DC is boogie-woogiet játszik Smile
- VR
Válaszol
Blood metal? Most tényleg van aki ezt komolyan gondolja? Smile
Tehát ilyen is van? Angry (tudom, van) Borzalom. Lassan minden banda kap egy stílust, pedig pont az szokott hiányozni belőlük.

Az egyenlőség (szerintem) itt legfeljebb annyi, hogy ha lehet, segítünk. .angyal. Vagy kap egy státuszt az ember, megfelelően nagy szájhoz. :-D
A 26 lemez nem mind enyém, csak kölcsönbe van. (meg nem is mind tetszik, bármilyen nagy rajongó vagyok) Jelenleg viszont nincs helyem a gépre menteni őket, így amit felteszek az megy tárhelyre rögtön. Még hallgatni sem nagyon tudom őket. brühühü.
Azóta már békülget az admin, szóval érez valamit szerintem. 8) Esküszöm nem én fingottam! :-D
Válaszol
Van, hogy az ember egy RT6303 egész belsejét feltúrja, kondikat ellenőriz, IC-t kicserél, pilotszűrőt babrál, mire aztán kiderül, hogy egy, a multiplex jel útjában lévő szakadt trimmer poti miatt volt iszonyat mélyhiányos.. a vele párhuzamosan lévő 3,3 nanó meg csúnyán megvágja a mélyet.. mármint az A+B jelben.. Az érdekes az volt, hogy a különbségi jel eddig is szép telt hangon jött ki belőle.. olyan hatást keltett, mintha nagyon széles sztereó lenne.. (Észrevettem e kapcsán, hogy mostanság vannak olyan reklámeffektek és zenék a rádióban, ahol nincs minden monósítva 120Hz alatt).
Mindenesetre már kezdtem elkönyvelni, hogy az összes RT6303 ilyen vérszegény, csapnivaló hangú.. de a potit cserélve már nagyon is barátságos hangú a ketyere. Már csak az annaidején megbabrált pilotszűrőt kell a gyári állapotára visszaállítani Big Grin Azt hittem annó, hogy amiatt vacak a hangja, de nem.
Nem én vagyok hülye.. a világ nem normális Smile
Válaszol
Egyszer rámérnék, hogy milyen fehérzaj jön ki belőle. Meg a THD-je érdekelne, hogy mennyire vállalhatatlan egy ST 240-hez képest.
Válaszol
Naphosszat hallgatni most már egész elviselhető.. vagy csak lustul a fülem Big Grin Ami biztos: eddig sokkal szarabb volt. Egy ST-240 biztosan sokkal pengébb masina.. már csak abból ítélve, hogy láttam Béka szétszedem oldalán, meg néztem a kapcsolási rajzát. Egyébként az erősítője, az SE-260 otthon pihen Big Grin A gazdája javítani hozta, vagy 2 éve, de elfeledkezett róla, ahogy én is.. úgyhogy most végtranyókra vár nálam az Orion, és egyelőre úgy néz ki, nálam marad. Egyszer ha megszűnök csóró egyetemista lenni, bekattanok, és veszek hozzá tunert is Big Grin És akkor megreparálom az erősítőt is, és akkor össze lehet hasonlítani a két tornyot Smile És akkor már csak egy RT-7300 és egy EA-7386 fog már hiányozni a gyűjteményből.. meg egy nagyobb szoba Big Grin
(2012. 04. 01., 21:09)shalafi66 Írta: Egyszer rámérnék, hogy milyen fehérzaj jön ki belőle. Meg a THD-je érdekelne, hogy mennyire vállalhatatlan egy ST 240-hez képest.

Szétnézek a tanszéken, hátha van valahol egy FM modulációra alkalmas RF generátor. És akkor könnyedén ki is tudom mérni.
Válaszol
Big Grin 260-hoz van végtranyóm egy garnitúra BD250-249, ha nagyon kell neked, viheted.

Még nem hallgattam 240-es tunert, csak a kicsit az ST1025-öt. Az is egészen emberi hangú volt, de úgy vagyok vele, hogy minek vigyem túlzásba, már nem sokáig lesz az analóg földfelszíni szórás.
Válaszol
Elmennek a picsába ezzel a mindenféle digitalizálással.. milyen jó lesz már.. ahogy lenni szokott, nem kapja meg a csúcsot, ahogy a digitális TV se.. legrosszabb esetben majd hallgathatunk MPeg2-t 64 kilobiten.. Egyébként láttam digitális TV demót annakidején valamelyik áruházban, külföldi csatornával: az én szemem észrevette az MPEG tömörítést. Közel sem annyira tűnt nekem természetesnek, mint a jó öreg analóg. Digitális rádióról még nincs tapasztalatom.
Válaszol
Big Grin ezt a kísérletet Wagnerur is megcsinálta annakidején, és neki is a közeli analóg adás képe jött be a legjobban.

De majd megszokjuk valahogy. Vagy nem nézünk tévét. Big Grin

Gondolom a rádiónál is többféle tömörítési módszer van/lesz, de nem hinném, hogy idén bevezetik, nagyon drágák még a vevők hozzá...
Válaszol
Én TV-t amúgy se nagyon nézek, viszont rádiót sokat hallgatok..
Válaszol
Volna egy privát kérdésem, msnen gyorsan leírnám. Egy pillanatra lépj már be légyszi.
Válaszol
(2012. 03. 29., 20:51)Wagnerur Írta: Blood metal? Most tényleg van aki ezt komolyan gondolja? Smile
Tehát ilyen is van? Angry (tudom, van) Borzalom. Lassan minden banda kap egy stílust, pedig pont az szokott hiányozni belőlük.

Az egyenlőség (szerintem) itt legfeljebb annyi, hogy ha lehet, segítünk. .angyal. Vagy kap egy státuszt az ember, megfelelően nagy szájhoz. :-D
A 26 lemez nem mind enyém, csak kölcsönbe van. (meg nem is mind tetszik, bármilyen nagy rajongó vagyok) Jelenleg viszont nincs helyem a gépre menteni őket, így amit felteszek az megy tárhelyre rögtön. Még hallgatni sem nagyon tudom őket. brühühü.
Azóta már békülget az admin, szóval érez valamit szerintem. 8) Esküszöm nem én fingottam! :-D

Manapság minden van és minden el van nevezve. De ha valaki meg tudja magyarázni nekem, mi a különbség blood metal, death metal, dark metal, doom metal és még fene tudja mennyi fémzene között :?, azt én életem végéig tisztelni fogom.

Az egyenlőség.. Itt mindenki vigyáz, hogy meg ne sértse meg a másikat, persze egy bizonyos határon túl, és csak ameddig csipkelődésnek és humornak lehet felfogni. Méltatlankodásnak is van helye, de itt azért még mértékadóak az alapvető emberi normák. Eddig ez a tapasztalatom, és remélem ezek után se lesz ez másképp.

Nekem pedig nem a szám nagy, hanem a bátorságom :-D

- VR
Válaszol
A felsoroltak közül emlékeim szerint a doom a hmmm lightos, a többi meg ... mittomén! Má engem sem fogsz ezért tisztelni, bár ilyet nem vártam el eddig sem. Tongue

A végén elwarezesítem(copyright!) ezt a fórumot és ide fogom bemásolni a linkeket. Big Grin
Válaszol
Big Grin Ejnye, de akkor... [link]
Válaszol
Csak vicceltem. Nem hoználak ilyen helyzetbe. Vannak erre nagyon jó fórumok. Wink
Még rejtett hely sem kell hozzá. Nomeg a feltöltött 1,5 terrám tizede sem publikus, egyszerűen archiválásra használom. És mivel fizetős és heti mentése van, nem lesz gond sem. Remélem.

Mégis megtettem, nem bírok a véremmel. .angyal.
Válaszol
Tudom. De :p a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget a tagok hozzászólásaiért. :-D

Viszont egy-két dream lemezt már be kéne újítani nekem is. Veszteségmentesben vannak?
Válaszol
(2012. 04. 02., 19:38)shalafi66 Írta: Tudom. De :p a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget a tagok hozzászólásaiért. :-D

Viszont egy-két dream lemezt már be kéne újítani nekem is. Veszteségmentesben vannak?

Mondjuk NRG-ben? MP3 meg 320kbps-os. Tongue
Válaszol
MP3 csak vészhelyzetben. Tongue Bár a 320-as jól kódolva már majdnem olyan, mint a CD.
Válaszol
Na én eddig nem igazán találkoztam a zenekarral. De most meghallgattam pár szerzeményüket Youtube-on kíváncsiságból. Teccik Smile
Válaszol
Neked inkább a JP+JR An evening with amit ajánlok. Majd nézz be a szentélybe úgy 20 perc múlva.
(2012. 04. 02., 20:01)shalafi66 Írta: MP3 csak vészhelyzetben. Tongue Bár a 320-as jól kódolva már majdnem olyan, mint a CD.
Van az úgy, hogy nincs más választás. Tongue

Lala, a Feltámadás.
Válaszol
Ha nekem szólt az ajánlás, hallgatom. Az első számnál tartok egyelőre, és.. elképesztő, mire nem képes egy gitár, és egy zongora. Eszméletlen jól szól még a szerencsétlen USB-s hangkártyámmal is (jobb híján az van). Úgy érzem nemsokára lemezről fog ez menni.. megérdemli minimum a Kenwood 1 bites DAC-ját Tongue (Mondjuk csak egy középszerű DP-2030-as, viszont én meg vagyok vele elégedve)
Válaszol
Neked szólt természetesen. Smile
Ez valóban gitár, de nem flamenco hanem elektronyos. Smile És nem zongora hanem "keyboards" ami minden esetben szintetizátor, még ha a szó nemesebb értelmében is jelen esetben.
Az amazonon 10 dolcsi körül van. Az már emberi ár érte. Ennyiért még én is bevállalom. Meg tetszik is. Most kezdem bánni, hogy a Falling into infinity-t anno valakinek oda adtam mert nem jött be sokadik hallgatás után sem. Most meg má' tetszik. Big Grin
Szerk: közben találtam az e-bayen és a az amazonon is 6,5-ért.
(2012. 04. 19., 6:52)zupp87 Írta:
(2012. 04. 15., 7:45)zupp87 Írta: http://www.youtube.com/watch?v=4LogMbsmyXI

Egy kis klasszikus, amire már vagy egy tucat déjé ráharapott.. de a pálmát akkor is az eredeti viszi nálam.

Én egyébként eddig azt hittem, hogy portugál nyelven megy a dal.. de rá kellett a szöveg alapján jöjjek: ez spanyol. Viszont nem volt alaptalan a hiedelmem: az énekesnő eredetileg brazil, szóval ezért ez a kis portugálos hanglejtés. (Amióta Lisszabonban voltam tavaly szeptemberben, azóta hajlamos vagyok felfigyelni ilyesmire)
Hogy kösselek össze Attila barétommal! Big Grin Pár éve tanított Barcelonában spanyolt ... aszonták kicsit északias a kiejtése. Onnan jött? Nem, Magyarországról. Szép nagy szemük lett.
Most a franciát csiszolja valahol Montrealban. A sajátját. Meg biztos valami jó kis csajt is franciára. Big Grin
Válaszol
(2012. 03. 14., 21:14)fdsa Írta: Pengő Csaba nagybőgős honlapján vannak képek is róla ( http://www.csabapengo.com/index.php?page...u&lang=hun ),

Szia!
Megkésve, de köszönöm a kimerítő választ.
Most láttam egy másik érdekességet, ami kevésbé off itt, hiszen hangsugárzó (is).
http://bizsok.com/
Érdekes, látványos és merész megoldások.
Hogyan szólhatnak ezek?
Üdv.
Válaszol
Idézet:A hangsugárzók torzítása igen alacsony, átvitele kiegyensúlyozott, hogy minél pihentetőbb legyen a zenehallgatás.

Mondja ezt úgy, hogy fölötte, Sonido SFR145, Vifa D26, és valami HiVi M6-os mélyközép van. Big Grin Hát gratulálok.

Big GrinDDDD
Jajjj. Megvan.

Idézet:N. Ákos - fejlesztőmérnök
Ismerem, ő lesz az: http://forum.hangszoro.net/member.php?ac...le&uid=161

Egyébként semmi használhatót nem mutatnak, valószínűleg még demó állapotban van a kezdeményezés.
Válaszol
(2012. 04. 19., 11:32)shalafi66 Írta:
Idézet:N. Ákos - fejlesztőmérnök
Ismerem, ő lesz az: http://forum.hangszoro.net/member.php?ac...le&uid=161

Egyébként semmi használhatót nem mutatnak, valószínűleg még demó állapotban van a kezdeményezés.

De annak nem rossz. Az oldal profin össze van rakva, gondolom a célközönség sem mi vagyunk hanem egy kissé "vastagabb .hm." réteg...
Ott pedig a marketing talán még fontosabb is mint a minőség, mert a sznobság-faktor az egeket verdesi - saját ismerettségi körömben is van ilyen, de ne verjetek meg az általánosításért.

Mindenesetre kiváncsi vagyok a kalocsai-mintás üveg hangfal hangminőségére. Sugárzásjavító foglalatnak szerintem igen kevés, mint design termék pedig izlés kérdése. :d
- VR
Válaszol
Az üvegnek vannak jó tulajdonságai. Például átlátszó ... lehetne mögé villódzó LED-ek sorát tenni. Egy bizonyos rétegnek ez biztos szebben szólna. Smile
Válaszol
Tessék:

http://www.origo.hu/techbazis/20120420-f...falat.html

Elolvasva a cikket, erősödik bennem a meggyőződés, hogy a hangzás itt erősen a húszezreseknek van alárendelve. A cég saját hangmérnöke (nyilván keverni is kell a hanganyagot, azért kell hangmérnök) vizsgálja be a termékeket...számítógépen szimulálják...több prototípus is készül...

- VR
Válaszol
Ez biztos nagyon jó .... Smile inkább maradok loudpanelnél. Big Grin
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 176 Vendég