2012. 09. 30., 21:46
most a zene fajtája kevésbé lényeges.
|
OFF-tanoda
|
|
2012. 09. 30., 21:46
most a zene fajtája kevésbé lényeges.
2012. 09. 30., 22:01
Áh, félreértesz, nem hallottam a zenét, csak ránéztem a képre.
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
2012. 10. 04., 10:17
Tud valaki hangfal rajzoló programot? Egyszerűen használható legyen. Nem hangfalat akarok tervezni, hanem csak lerajzolni.
2012. 10. 04., 11:32
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2012. 10. 05., 6:51. Szerkesztette: shalafi66.)
2012. 10. 21., 4:33
Kaptam esetleges vételre egy leptöpöt. Annak rendje és módja szerint bekapcs, próbálom, win7 elindul persze csak töltővel mert szvsz akksi kész. Nem is izgatott, hogy egy éve nem volt bekapcsolva míg ki nem kapcsoltam ... egy órája frissít és a 40. tétel körül jár. Hátpersze. Egy év összes frissítése most csúszik. Szóval így jár aki régóta álló leptöpöt köt netre.
Gúgli Haladóknak: Jó kis gúgli tan-ácsok
2012. 10. 24., 2:42
2012. 11. 11., 17:08
Két vidi hangszórót hirdetek pár nélkül. És mindenki azt kérdi megvan-e a párjuk. Ha üzenetet kapok már előre tudom mi a kérdés. :d Vajon vesznek páratlanul is hangszórót?
2012. 11. 11., 17:14
Ritkán,
mert általában párban mennek tönkre.
2012. 11. 14., 20:32
Lehet veszek egy nagy tv-t. (önarckép-tartónak)
Kicsi a 82-es, az jó lesz a hálószobába. Néztem szép plazmát, csak nem nagyon van felénk. Pedig próbálás nélkül nem venném meg. Meg jól feltartanám a zeladókat is sok kérdéssel, hogy leizzadjanak a kis pénzükért. .angyal.
2012. 11. 15., 14:20
plazma tv nem kellene ingyen sem. sokat eszik, hamar degradálódik.
inkább várok ameddig a LED háttérvilágítású LCD tv-k ára lemegy. Mondjuk 120 cm alatt nem gondolkozom ilyesmiben. most egy 42" os philips LCD tv van bekötve monitornak. ahelyett kell egy nagyobb mert ezen is kicsit kicsik az ikonok 1920x1080 ban. van még mellette másodlagos monitornak egy kis 22" os berendezés, de arra csak a zenelejátszót teszem ki meg a hasonló dolgokat. Amit figyelek is a mindíg a nagyra megy. sokáig nem voltam oda a nagyképernyőért, aztán lett a 42" os tv, gondoltam jó poén lenne kipróbálni monitornak. Aztán amikor visszatettem a kicsit a helyére rájöttem hogy 42" egyáltalán nem nagy... sőt. kevés. Talán 1-2 éven belül lemegy úgy az áruk hogy érdemes lesz akár 120 cm nél jóval nagyobbat is kifogni. gondolkoztam projektoron is, de izzócserebere nem tetszik, ami LED es annak meg a színképével volt bajom. A felbontás terén meg mindegyikkel. Ez a gép akkor is megy ha nem vagyok itthon, igazából csak ha áramszünet van akkor van lelőve. Ez igaz a monitorokra is. Isten ments hogy lekapcsoljam, agybajt kapok ha várnom kell bármire is...
2012. 11. 16., 15:43
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2012. 11. 16., 15:44. Szerkesztette: Pandaboy.)
Tudja valaki ennek a műszaki rajzát és a hozzá valókat? Mert ilyet csinál(tat)nék én is.
VU Meter: http://www.youtube.com/watch?v=BjmPv0HSx...CA3EF91375
2012. 11. 16., 16:10
Ledes kivezérlésjelző.
Ebből aztán találni számtalan változatot.
2012. 11. 17., 18:02
(2012. 11. 15., 14:20)DMG Írta: plazma tv nem kellene ingyen sem. sokat eszik, hamar degradálódik.Na nekem van lcd, sharp és inkább maradnék a gyors követésnél mint az elmosódásnál legközelebb. Mondjuk csak F1-et nézek tv-n. Nem kicsit zavaró és még a "nagy számok" sem bizonyítanak semmit mert írhatják nekem, hogy 0,003 blablabla, mikor a valóságban olyan szép utánhúzások vannak amilyen csak lehet. Bár a plazma dupláját eszi, az üzemidő meg nem egészen ilyen fekete/fehér mint írtad mert láttam jó sok lcd-t is meghalni 2 évesen és vannak 10 éves plazmák is hibátlanul, ennek ellenére is a plazma jobb technológia képmegjelenítésre mint az lcd. Persze az LCD olcsóbb és gyakoribb mint a plazma, de nem véletlen, hogy a pioneer évekig nem foglalkozott az lcd-vel csak pár éve vette fel a palettára mikor gyütt a váltcság. Azé egy 60-as KURO-t szívesen nézegetnék most is itthon, csak ugye használtan ... ha lenne egyáltalán.
2012. 11. 17., 21:25
passz, nekem nincsen ilyen gondom az LCD vel.
Bőségesen elég gyors. Fekete színnel voltak bajai a régi LCD-k nek, a mostaniak elég jók (típusfüggő), fényerőre biztosan a LED LCD a nyerő. Amiben a plama még most is élen jár az a dinamikus kontraszt arány és természetesen a láthatási szög. Annak aki szemből nézi a műsort nem kell túlnagy szög, szerintem az a cirka 170 fok ami átlagosnak mondható manapság bőven megteszi. Én kevesebb mint egy méterről nézem a nagyképernyőt, mégsem érzem hogy a széle felé homályos lenne -bár benne van a saját periférikus látásom hatása is-. Akció filmeknél, nagy ritkán FPS vagy más játékoknál sem vettem még észre a trailing jelenséget, kielégítő a válaszidő. Sanszos hogy a dinamikus kontraszt még érzékelhető különbséget ad a plazma és a LED LCD közt, de szerintem mire oda jutok hogy vegyek eggyet akkor már elérhető lesz olyan aminél ez is az alá a határ alá szorul amikor már nemigen lehet különbséget tenni köztük.
2012. 11. 18., 17:52
Szerintem is az LCD a jobb a fényerő miatt és kevesebbet fogyaszt. A plazma kétségtelen jobb a kontrasztban és bet. szögben. De elég sötét képet adott egy LCD-hez képest.
A Led háttérvilágítás az meg nem sok fejlődést jelent az LCD technikába, mondhatni semmit. A monitorom is ledes, ennél az a negatívum, hogy nincs olyan fényereje mint a régi CCFL monitornak. Én az Amoled Tv-ket várom, annak lesz a legjobb kontrasztja és betekintési szöge. De az még odébb van...
2012. 11. 18., 18:38
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2012. 11. 19., 10:09. Szerkesztette: Wagnerur.)
Ezek szerint marad a CRT. :-D
bassz! olyat mát nem is gyártanak szerintem. a wágner
2012. 11. 18., 19:01
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2012. 11. 19., 10:12. Szerkesztette: Wagnerur.)
HD-s abból is volt, csak megenné a szemem ha ilyen közelről nézném.
Nem volt csak HD-Ready (720p) a wágner
2012. 11. 18., 21:59
Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok, abban a reményben, hogy ti talán tudtok segíteni. Infinity Studio Monitor 255 tip. hangfalpárról lenne szó. Hosszú ideje nem használtam, így arra gondoltam, hogy eladom. Meghirdettem, volt is rá több érdeklődő. Egy emberke azt mondta, hogy őt komolyan érdekelné, szeretné valami stúdióba beállítani. Küldtem róla fényképeket, megbeszéltük az állapotát és végül megegyeztünk az árban. Kérdezte, hogy a (hangszórók) peremei nincsenek-e kiszakadva? Nem értettem a kérdést, mitől lenne kiszakadva mikor már évek óta nem használtam. Azért ránéztem minden ok volt. Mikor megérkezett az ember, ahogy az úját (óvatosan) végighúzta a hangszóró peremén, az teljesen szétszakadt. Azt mondta, ezeknél ez betegség, egy idő után elöregszik a perem. Az üzlet nem jött létre, így gondoltam megjavíttatom. Elküldtem egy szakihoz, ahol kb. fél évet pihent, arra hivatkozva, hogy nincs hozzávaló méretű perem!? Mert ehhez valami spéci méretű való, amit csak a gyárból lehetne rendelni, de már nem gyártják. Végül visszahozattam a két perem nélküli hangszórót. Tehát most van két nagy dobozom! Az asszony megőrit teljesen, hogy valamit csináljak vele, mert (NEKI) mindenhol útba van. Minden megoldás érdekel! Úgy gondolom, ha megjavíttatnám könnyebben el tudnám adni. Ti meg tudnátok javítani?
2012. 11. 18., 22:44
(2012. 11. 18., 21:59)tamozsnyik Írta: Ti meg tudnátok javítani? Szia! Szerintem jó helyen jársz, kontaktok itt: http://www.hangszoro.net/index.php/javitas De lehet, hogy hamarosan itt is válaszol majd. Gyors Netes kutakodás után én 30 cm körülinek találtam ezt a mélyet, ha mérsz egy pontos átmérőt, az még segítség lehet a javítómesternek, hogy mit mondjon rá. Üdv.
2012. 11. 18., 22:48
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2012. 11. 18., 22:49. Szerkesztette: shalafi66.)
tamozsnyik, semmi gond, szerintem javítható a hangszóró.
15"-os a mély. :-) H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
2012. 11. 18., 22:55
(2012. 11. 18., 22:48)shalafi66 Írta: tamozsnyik, semmi gond, szerintem javítható a hangszóró. Szia! Nem én voltam: http://www.curtpalme.com/forum/viewtopic.php?p=248369 itt 12"-nek írták, de legalább gyors és olcsó voltam, így jó már nem lehetek :-) Üdv.
2012. 11. 18., 23:08
"I do have a matching powered Infinity Sub, but here is the thing. I knew this guy in college that had the SM255s, which steps up to two mid-range woofers and a 15" woofer in place of the 12" that's in mine."
Ismert egy fickót a fősuliban, akinek SM255-ei voltak, ebben két mélyközép és egy 15"-os mély volt, amíg a saját aktív Infinity szubjában 12"-os mély van.
2012. 11. 18., 23:18
(2012. 11. 18., 23:08)shalafi66 Írta: "I do have a matching powered Infinity Sub, but here is the thing. I knew this guy in college that had the SM255s, which steps up to two mid-range woofers and a 15" woofer in place of the 12" that's in mine." Ja aki olvas is...:-D Én beértem a fórumban lévő adatlappal, amit a google képkeresés megtalált
2012. 11. 18., 23:31
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2012. 11. 18., 23:34. Szerkesztette: shalafi66.)
2012. 11. 18., 23:42
(2012. 11. 18., 23:31)shalafi66 Írta: Csak magamat tudom idézni: "Ja aki olvas is...Big Grin" Az a gond, hogy a lottószámokkal is mindig így járok:-D
2012. 11. 18., 23:45
Előbb-utóbb bejönnek majd.
2012. 11. 18., 23:49
(2012. 11. 18., 23:42)GARFIELD13 Írta:(2012. 11. 18., 23:31)shalafi66 Írta: Jut eszembe, ez itt nem is off, (csak a lottószámok) mert hangfalakról volt szó. Nos, hogy megfelelően OFF is legyek: Michelisz Norbert a túraautó világbajnokság privát (nem gyári támogatottságú) bajnoka!!! Pont most néztem az Eurosporton az ismétlést... OFF itt a vége.
2012. 11. 19., 9:46
A pontos méret meghatározás miatt készítettem még 1 képet.
Miben különbözik a hab membrán a textil membrántól? (az anyagán kívül) Melyik a jobb? Melyik a tartósabb? Az enyémen hab volt érdemes textilt rakni helyette? Most akkor hogyan tovább? Bocs a sok kérdés miatt de én teljesen laikus vagyok.
2012. 11. 19., 10:03
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2012. 11. 19., 10:06. Szerkesztette: Wagnerur.)
(2012. 11. 17., 21:25)DMG Írta: passz, nekem nincsen ilyen gondom az LCD vel. (2012. 11. 18., 17:52)Pandaboy Írta: Szerintem is az LCD a jobb a fényerő miatt és kevesebbet fogyaszt. A plazma kétségtelen jobb a kontrasztban és bet. szögben. De elég sötét képet adott egy LCD-hez képest.A fekete színnel nincs igazán bajom, lehetne feketébb, de ezzel még együtt tudok élni. Dinamikus kontrasztban és feketeségben is nézd a Sharp új vizeseit és elfelejted a plazmát végleg ... ![]() Az utánhúzás is erősebb sima (576p) adás esetén, de ez a felbontás miatt van. HD filmnél tv adás esetén (bár ez ugye nem full HD, ahogy a tv-m sem) vannak még érdekes dolgok, de ez egyedi érdekesség inkább és máshol már választ is kaptam rá: szebb a kép valós (nem interpolált)1080p-s film esetében mint 720p-s esetében. Annyira, hogy már feltűnő. Ez a fw "hibája". Bár frissítettem, akkor is. Pedig elvileg 720p-s a tv. (gyakorlatilag is ) HDMI-n keresztül is előjön ez rendesen csak itt még a színek is élénkebbek és a 720p-s kép ráadásnak "mattabb". Vagy nem tudom hogyan nevezzem. Hosszú órákat csesztem el ezekre a tesztekre de már sz.rok bele. Normális megjelenítő olyan drága (3,5-8 misi), hogy azt én nem fogom soha kifizetni érte. Kompromisszumokat meg inkább kötök alacsonyabb (70-120e)árkategóriában mint közepesben (120-300e).AmOLED/OLED úgy néz ki nem lesz. LED és egyéb tv-k fejlesztésével a váltcság kezdetén/közepén gyakorlatilag leálltak, ahogy minden ilyen dologgal. Ezek fejlesztői általában a Sunyi, a pana és az lg voltak hol külön-külön, hol kooperációban, de az LCD áresése és a váltcság kinyírta a fejlesztéseket, ahogy a Pioneer plazmáját is (most a pana új plazmái készülnek a régi Pioneer panellel) sajnos és így gyakorlatilag a plazmák fejlesztése is zéróra esett. Mondjuk a sunyi nem is önmaga fejlesztett hanem külsősökkel csináltatta. (foxcon? passz!) A betekintési szög: Most komolyan: ki szokott oldalról nézni tv-t/monitort? Akit a vastagsága érdekel. Nemtom hány fok lehet a sharpé, nem is olvastam utána 90 fok felett már nem is venném észre mert szemből nézem. Na azé megnéztem, 176 fok a láthatósága. Fényerő: hááátööö felveszem a fényerőt. De tényleg, ha egy szobában nézed és nem süt rá a nap, nem nagyon tűnik fel ez a fényerős dolog a plazmánál. Na nálunk rá süthetne, de van sötétítésre lehetőség. Nekem a plazma képe jobban bejön és az asszonynak is, bár szerintem ketten sem nézünk egy éveben 40 órát tv-t, de még filmeket sem. Amit megnézek is inkább pc-n teszem és nem nyomom át a sharpra HDMI-n csak simán az ezeréves P1710 prestigio-n lesem meg. Tisztára szétoffoljátok az offot a hangszórós dolgokkal. Ha hab volt akkor maradjon is az, bár így is változni fog a paramétere a hsz-nak. Lala ezeket a csillagokat hogyan lehet eltüntetni nevem alól? Tiszta tábornoknak érzi magát a zember és ettől beteg leszek.
2012. 11. 19., 10:55
(2012. 11. 19., 10:03)Wagnerur Írta: Lala ezeket a csillagokat hogyan lehet eltüntetni nevem alól? Tiszta tábornoknak érzi magát a zember és ettől beteg leszek.Hat csillagról lemondani? GENERAL OF THE ARMIES http://www.google.hu/#hl=hu&gs_nf=3&cp=9...80&bih=823 Mi lesz az amerikai sereggel a lemondásod után? :-D TV ügyében én a jó öreg CRT-re szavazok. Egy "apró" Waltham Jumbo volt (még ez is megvan), de a cégnél leselejteztek egy Sony-t, ami több mint 10 éves, de már tud 16:9-et, 100 Hz, stereo, PIP, stb. emellett kb 10x volt bekacsolva a céges élete során és kemény 15 eFt-ot kellett érte legombolnom.:-D Az ilyen kivasalt tévékkel is inkább megvárom majd a következő selejtezést. (Már ki is néztem a nagy tárgyalóból egy apróságot, csak kellene hozzá egy kb 100 nm-es nappali majd.) Most már eléggé OFF voltam? Hogy szpemmeljek még a hangszórókkal is azért egy kicsit, ezekből lehetne építeni egy jó kis "BIG GUN"-t.
2012. 11. 19., 11:13
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2012. 11. 19., 11:46. Szerkesztette: Wagnerur.)
Hat csillagom van? wazze, ez gáz. Mindegy, majd el lesznek nélkülem is a sok, általuk választott háborúban. Ott sok kedves sztrovacsek van, mind szeretné a páleszt, talán nekem is adnak majd. Csak ne hadonásszanak azokkal a csövekkel előttem! Na lelépni, mindenki haza!
![]() Lesz majd más haccseregtábőr-nők ... na az kén pár, akik őriznék a sereget. Senki se lépne le, az tuti. Mondjuk 6 csillagos nők kellenének. ![]() Hja kérem, akinek még van CRT-je ... ![]() Nehogy azt hidd, hogy van olyan lapos tv ami elég 100nm-es nappaliba. 25nm-es nappaliba simán elmegy egy 50"-os. Még nekem is. Jól mutatná mekkora f-ass vagyok. (ezt a kétértelmű "f-ass"-ságot megjegyzem, nekem teccik. olyan mint az assbook)Mindegy, ez a tvdebazinagydefasza-világ már kezd a derohadtkicsi/új/szép/faszatelefonod van érzésre hajazni. Alakul az pffff, de a (hang)ágyús onoffon írásod törlés-gyanús. ![]() LALA! Mi van a TV-vel? Ne tessék engem frusztrálni ekkora betűkkel. Vigyázat, én nagyobbat is tudok írni.De az sem szól nagyobbat hijábahangálgyú!
2012. 11. 19., 11:32
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2012. 11. 19., 11:36. Szerkesztette: shalafi66.)
(2012. 11. 19., 9:46)tamozsnyik Írta: A pontos méret meghatározás miatt készítettem még 1 képet. Ebben az esetben a habszélre kicsit többet kell várni, mert az külső beszerzés, a textil viszont itt készül nálam. Utóbbi örök életű, viszont kevésbé szól jól vele a hangszóró. Ezeket inkább hangosításra szokták használni. A habszél olyan 10-12 évet bír ki, de a hangszóró nagyjából olyan lesz, mint volt. Eladni is könnyebb így, az eredeti állapothoz közelebb. Tényleg érdemes lenne átmenni egy hangszórójavító témába. ![]() Ui: a méretezéssel kapcsolatban, a membrán és a membránszél külső átmérője kell nekem, azt mérd meg pontosan légyszíves. H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
2012. 11. 19., 11:45
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2012. 11. 19., 11:46. Szerkesztette: Pandaboy.)
(2012. 11. 19., 10:03)Wagnerur Írta: AmOLED/OLED úgy néz ki nem lesz. LED és egyéb tv-k fejlesztésével a váltcság kezdetén/közepén gyakorlatilag leálltak, ahogy minden ilyen dologgal.Dehogynem lesz, már tavaly bemutatták az első Sony Oled tv-t ami kb 4 millió ft-ba kerül még és akkora doboza van mint egy hagyományos tv-nek. Most nem keresem elő hol írtak róla. Jelenleg a Sony és a Panasonic együttműködve fejlesztik az Oled tv-ket. Le fog menni ennek is az ára és meg fogják venni. Utána jönnek az Ultra HD tv-k, amit már bemutattak hatalmas felbontással. Ahhoz kitalálják a még nagyobb Blueray lemezeket, lejátszókat. És ez így fog menni a végtelenségig. :d
2012. 11. 19., 11:50
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2012. 11. 19., 12:14. Szerkesztette: Wagnerur.)
Csak amit bemutattak még erős protoípus és kb negyed üzemórát bír mint az LCD. Nagyon szép, nagyon jó csak van egy "csak". Az organikus LED jelenleg nem áll készen a szériagyártásra.
Miért lenne olyan nagy? Emlékeimben igen lapos volt az a prototípus. Egyébként igen. A szabványokkal, különféle fejlesztésekkel a végtelenségig fogják levenni a népet (minket) és próbálnak a fogyasztásra ösztökélni. Ilyen lesz a teljes digitális átállás is. VALAMIT venned kell, hogy láthasd a mounikasót. Majd jön a csak hd, csak 3d, stb. 50 év és egy holo3d vetítővel lehet csak nézni tv-t. Lehet ez azé 100 év lesz, hogy jól visszatermelje minden befektetett fillér a maga sokszáz dollárját. Közben keresetem képeket erről a tv-ről és laposnak találtatott. A kooperációt májusban jelentették be fű alatt, hivatalosan nem láttam nyilatkozatot róla. De ha mégis fog ez működni, szerintem minimum 2 év mire széria-érett, valamennyire tartós paneleket tudnak előállítani horror-áron és még 3 év mire ezek ára a mostani "még megvehető" kategóriába esik. A 3d-nek hasonló jövőt jósoltam 3 éve. Most egy gagyit meg lehet venni viszonylag emberi áron, de ami TÉNYLEG jó és nagy élményt nyújt még mindig milliós nagyságrendű, ahogy egy normális lapos (plazma/lcd - mindegy) ma is ebben az árkategóriában van.
2012. 11. 19., 12:01
Látsz még csillagokat?
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető. |
|
|