A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DC2018
Sziasztok!

MInt látjátok, új vagyok ezen a fórumon. Az oldalra két-három órája találtam rá, és meg kell hagynom, hogy egész jó (a néhány 404-es hibától eltekintve). Ami miatt viszont írok azok a nagyon szeretett Videoton DC2018 hangszóróim. 17 éves korom ellenére, már megvannak jó 10 éve, ám most jöttem rá (mikor beszereztem és felújítottam egy Tesla AZS217-es erősítőt - 2x15W), hogy milyen jó hangja van.
Rászántam magam, hogy felújítsam őket, de sajnos eddig nem találtam megfelelő forrást. Most viszont már ki is vannak nézve a hangszórók, de nem tudom őket hol beszerezni. Az oldalon konkrétan a Hangszóró 2000 Kft.-re nem találtam elérhetőséget.

Később, lehet, hogy egy DC2580-at is fel kéne újítani. Abból talán csak a doboz van meg, még a hangváltó sem biztos

előre is köszönöm a választ!
Válaszol
Üdv a fórumon! Smile

Székesfehérvár
Havranek József út 51.
8000

Telefon: + 36 22 329 954

Főoldalon (http://hangszoro.net/) legalul látod a cimet.

térkép: [link]
Üdv, Péter
Válaszol
Még egyszerűbb , értekezz Shalafival .
Válaszol
Ja, és a www.hangszoro.net oldalán találsz kisker értékesítési helyeket is.
Üdv: spexcel!
Válaszol
Üdv! DC2018 ügyben várni kell, mert nincs hozzá középhangszóró még egy-másfél hónapig.
A 404-es hibák pedig azért vannak mert azokat a részeket átdolgozom kicsit..
H2000 hangszórókról lehetőleg ne írj privátot, kérdezd a fórumban.
Egyéb témával kapcsolatban az info@hangszoro.net címen vagyok elérhető.
Válaszol
Sziasztok!

Kösz a gyors választ! Első körben a DC2018-ba csak új mélysugárzókat szeretnék, mert ezek már voltak házilag javítva: kék színű műbőr szerű anyag került rá a gumszél helyett... .sir. Szerintem ez rontja a dinamikáját, mert a kisebb, 2 utas 10W-os Teslák dinamikában verik, hangzásban messze nem.
A BlackRider által nyitott topicban láttam, hogy 9€ a postaköltség.... Na már most én ennyiből kényelmesen leutazok Pestre és vissza is. A Szlovák Póstában meg különben sem bízok (hány CD-met törték már össze...)
A kiskereknél mindig vannak a hangszórókból, vagy ott is rendelni kéne?
Válaszol
Attil@ Írta:A BlackRider által nyitott topicban láttam, hogy 9€ a postaköltség.... Na már most én ennyiből kényelmesen leutazok Pestre és vissza is. A Szlovák Póstában meg különben sem bízok (hány CD-met törték már össze...)
A kiskereknél mindig vannak a hangszórókból, vagy ott is rendelni kéne?
Szia Attila

OFF
Ugyan ez a helyzet a magyar postával. Törik, meg lopják a CD-ket Sad
ON

A kiskereknél először érdeklődj, mert elég valószínűtlen, hogy készlet hangszórókat tartanak a polcokon.
Általába úgy megy a dolog, hogy ami kell, azt megrendeled és pár nap vagy hét múlva meg is érkezik ha szerencséd van Sad

Csáó
Üdv, Péter
Válaszol
Elég valószínű, hogy van a kiskernél. HA20-484-et keress. Ez szinte megegyezik az eredeti HA20/1058 mélyhangszóróval.
Válaszol
Beszéltem a debreceni Bernád Hangtechnika bolttal, anyukám holnap úgy is megy Debrecenbe. Van nekik raktáron, de sajnos 3200Ft/db árban... Nem baj, legalább már jól fog szólni. .haha.
Mi a különbség a kiscsapos és a nagycsapos között a teljesítménytől és ártól eltekintve? Nem bírom kivárni már, hogy ott tartsak, hogy az utolsó csavart is visszaraktam és feltegyek egy lemezt 8)
Válaszol
Smile Te is láthatod, mi a különbség, az adatlapból nagyjából kihámozható. A kiscsapos zárt dobozba való, szélessávúbb, de elektromosan és mechanikailag is kevésbé terhelhető. Viszont az eredetihez ez áll közelebb.
Válaszol
OK, köszi Smile
Még egy ilyen kérdés: a DC2018 a Videotonok szerintetek mennyire szól jól a többi VThez képest? Sajnos nincs összehasonlítási alapom, mert apám DC2580-a már jópár éve (10-12) a pincében hever, mert az végfok IC beszart és kaptak a tápfeszből, nem is keveset. .zsepi. Viszont akkor már ő is gondolkodóba esett, amikor azt mondtam, hogy 2000 koronáért (14000Ft) már rendbe lehetne őket tenni... Majd az augusztusi fizetésemből megoldom azt is és lesz még egy pár jó hangfalam .foghijas.
Lemzjátszó: Tesla NC470 (NAD5120), Erősítő: Tesla AZS 217 2x15W, Hangfalak: Videoton DC2018, PC
Válaszol
Hmm, nem is tudom, én nem élnék velük együtt hosszútávon, az biztos. Smile Eredeti állapotban a magashangszóró 12 kHz fölött alig szól, a PE porvédős kezeletlen membránú középtől kiráz a hideg, nagyjából ennyi. Smile És végsősoron kicsit kicsi a doboz a mélyhsznek, de ez a legkisebb baja. Smile A többit, mint mondjuk a térleképezés, nem tudom értékelni, mert annyira nem ismerem jól. Smile

A többi vidihez képest a középmezőnyben lehetnek.
Válaszol

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég