HANGSZORO.NET fórum

Teljes verzió: Videoton DC2050E, Videoton DC2550A, Videoton DC3011A
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Annak a rajza speciel megvan nekem.
(2015. 02. 23., 18:59)shalafi66 Írta: [ -> ]Annak a rajza speciel megvan nekem.

Küldd el légyszíves, megnézem, megpróbálom kiokoskodni, hogy melyik lenne a jobb megoldás.

Valószínűleg kell rendelni két 31-est Fehérvárról, de úgy nézem hogy a két HB 12.5 és a HG 2.5-ösök már cserélve lettek (mérve legalábbis nem szakadtak). Szóval az elméleti tervezést nem fogom megúszni, akkor pedig az új 422-es hszel fogok gondolkodni. Elméletileg jó lehet az 1900 és 6kHz váltásnak, bár én szívesebben váltanám őket alacsonyabban. És akkor a többi buktatóról elfelejtkeztem... Cry
Izé. Nem kéred vissza javítva a 31-eseket, amik nálam pihennek? Ha adsz érte kosarat mágneskört, az jó nekem.
(2015. 02. 24., 14:19)shalafi66 Írta: [ -> ]Izé. Nem kéred vissza javítva a 31-eseket, amik nálam pihennek? Ha adsz érte kosarat mágneskört, az jó nekem.

Smile Köszi Laci, ez igazán rendes lenne tőled. De nem, legyenek csak a tieid. Még nem mértem meg ezeket, akár még jók is lehetnek, akkor pedig egy-egy habszél megoldja a gondot. Ha szakdtak, akkor pedig majd rendelek újat, de ez esetben a mágnesköroket természetesen megkapod. Ezekben a dobozokban a váltó helyén egy-egy darab kondi van, illetve a reflexnyílás be van szögelve (ami akár jó is lehet).
Este megmértem a 31-eseket. Az egyik szakadt, valószínűleg a hozzávezetésnél. A másik működőképesnek tűnik, legalábbis nem szakadt. Ennek a porvédője kuka (beszakadt, ilyet még nem láttam, talán valamilyen hegyes dologgal estek neki), de a membrán ép.

Megpróbálom megmenteni őket. Játéknak jó lesz.
Big Grin Jó, én felajánlottam.
Köszi, tényleg nagyon köszönöm. És azért észben tartom arra az esetre ha nagyon megakadnék. Amennyiben újakat rendelek, akkor a két régi természetesen a tiéd.
Az is remek lenne, mert nálam most erőteljes kosár és vasanyag válság van 30 centis méretben sajnos.
Kaptam felújításra egy pár DC2050E hangsugárzót. A mélyet SALra cserélték, helyére HA20/484-et gondoltam; viszont mint kiderült, az egyik közép szakadt. Mit kezdjek vele? Mi érné meg jobban?
A nagyobb HA20, az 569. Vszeg szebb vele a középtartomány. Hát a legolcsóbb a kis HB10, ami eredetileg is benne volt. De legjobb lenne kétutasnak. Smile
És kétutasnak milyen hangszórókkal? A mély akkor 569, magasnak mi? Illetve az létezik hogy 10 kiló után nem sokkal esni kezd a magas elég meredeken, vagy a mikrofonom hibája?
Nekem SALlal ilyen az amelyikben működik a közép.

És ha kétutasra csinálnám a mély mellé melyik hangszóró lenne jó?
HB10-586 vagy HD10-586 mondjuk? Melyik lenne jobb?
Ha magasnak kell, csak a D
És milyen lenne a HA20-569 és HD10-586 kétutasként?
Fogalmam sincs. Smile Amilyenre csinálod. Nagyrészt az összeváltáson múlik. De a 10 centis közép helyére befér a HG2,5 is. Ha már mindenáron kétutasat akarsz.
Elkészült a DC2050, végül csak új hangszórókat kapott. Angel  (mély: HA20-569, közép: HB10-586, magas: HD6,5PSS) Egész hallgatható lett, bár kissé magasba húz, viszont jóval mélyebbre megy a 10 Ohmos Tannoy-nál. Smile (Mondjuk még egyik sincs bejáratva rendesen.)  Majd valamikor töltök fel mérést is, bár nem sok köze van az eredetihez, csak a váltó meg a doboz maradt. Lehet hogy kap még a közép fényes porvédőt. Külön megjegyezném, hogy ezek az új gyártású HA20-569-ek esztétikailag kifejezetten szépek! Csak fal elé tudtam rakni őket, a gazdájuknál is elvileg így lesznek majd elhelyezve, a gagyi képért meg elnézést.
Egymásra téve ilyen a kettő (DC2050 és Tannoy 10 ohmos): https://plus.google.com/u/0/photos/10330...1172141074
Azt hozzá kell tennem, hogy a Vidi fal előtt volt, a Tannoy meg a szoba közepén.  Smile  De nem tudom, tényleg mintha jobb mélye lenne a Vidinek, kipróbáltam ugyanott elhelyezve mindkettőt. Lehet az a hatalmas (magas) kiemelés zavar meg.  Huh

Megmértem nekem ilyen lett. Ez most nem fal előtt készült.
Fal közelében minden hangsugárzónak jobb a mélytartománya. Smile

Úgy 1kHz fölött értékelhető a mérésed, nem tudom, milyen pozícióból mérted, de a közép- vagy magashngszóró mintha ellenfázisban szólna.
Az előző mérés a magas tengelyében készült, kb. másfél méter távolságból (addig ért el a kábel), egy átlagos méretű szobában.  Blush

Készítettem fél méterről is méréseket, szintén szobában és a magas tengelyében. A közép elvileg jól van bekötve, megfordítva a kék mérésen látható. A piros és a kék között azért van az a pár dB különbség, mert a programban be van állítva, hogy 0dB közelébe igazítsa a méréseket.
Na ez már jobban néz ki. Akkor a magasat kellene megfordítani. Aztán lehet, hogy más miatt van a csökkenés 5 és 10k között, de egy próbát megér.
Magasat megfordítva ilyen.
Na, ez az, kb. ere gondoltam. Smile Most kell soros ellenállással, vagy feszültségosztóval csökkenteni a magas hangnyomását. Kezdetnek egy 4,7-6,8 ohmot próbálnék bele.
A váltó előtt vagy után? És kb. mekkora teljesítményű legyen?
A magashangszóróval sorosan, a szűrő után, csak a hangszóró kivezetésére forrasztva. Úgy a legkönnyebb.

Próbának jó a 0,6W is, véglegesre 5W.
7,3R-rel ilyen lett. (zöld)
Szerk.: de keresek kisebb ellenállást.
Aha, valamit nem vettünk figyelembe. Ez a szinteltolás nagyon zavaró, mert nem látszanak jól a változások, ha lehetne, biztosan kikapcsolnám. Smile
Kikapcsolom, ha tudom. Viszont találtam állítható Remix 12Ohmos ellenállást.
5,6 Ohmossal ilyen. (zöld)
Mindjárt átnézem a korábbi változatokat, egymásra húzom PS-ban. Aztán megmondom, hogy mit néztem el. Smile
Szóval átnéztem, túl széles sávban szól a középhangszóró, ezért nincs olyan bekötés, amivel fázisban jól illeszkedne a magashoz és mélyközéphez.

Még az első bekötési változat talán a legjobb, de alapjaiban csak akkor állna helyre a rend, ha nulláról újra lenne váltózva a közép és magas.
Köszönöm szépen a segítséget!

Viszont új váltónak inkább nem állnék neki szinte nulláról, úgyhogy így marad. A tulaj majd letekeri a Treble potit!  Angel
Naigen, a közép és magashsz itt épp ugyanazon a frekvencián emel ki. Ez is súlyosbítja a helyzetet. Smile Az eredeti nem volt ennyire erőteljes. Meg fázisviszonyok szempontjából tényleg nem stimmel a váltó.

Azért a magas előtt bent lehet hagyni valamekkora soros ellenállást.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28