Bárcsak úgy szólnának ezek is ahogy én azt elvárnám. Akkor talán nem is akarnék megválni tőlük.
Majd megnézem milyen a tipusa ennek a H2000 mélynek. De tény a másik eredeti mély is ugyanúgy szól és az sem megy mélyebbre.
Lehet jobb erősítővel talán szebb basszusa lenne, vagy egy másik hangváltóval, esetleg bass reflexre átalakítva, de ezekhez én nem értek.
Azért írtam ,hogy nagyobb doboz kéne neki, mert itt a fórumon valaki írta, hogy DC2550 mélyekhez dobozokat akar csinálni és nagyobb méretet írt le, mint amekkora az enyém.
A Somogyis 25cm-es mélyekhez általában 70 literes doboz kell, míg ezé csak 45 liter. Ez a különbség elég fontos szerintem.
Annyi biztos még ha a mélyet szépen ki is adná, a közepet és magasat nagyon silány minőségben adja ki a mai hangszórókhoz képest. (Írtam a SAL DTF 12 dómja magasabbra megy.)
A minőségi Pioneer, Technics, vagy a Wharfadale hangszórók mérföldekkel szebben szólnak mint ezek a régi Vidik.
A JBL-ről meg nem is beszélek.
Szerencsére már ezeket a nagy márkákat is olcsóbban lehet venni mint régebben és szinte egy music center árába kerülnek.
De mint mondtam én használtan szeretnék venni egyet, lehet kifogni jót, csak tudnom kell a típusát és hogy az én igényeimnek megfelelően szóljon.
De ha valaki mutatna nekem házilag barkácsolt hangdobozt, olcsó hangszórókból ami nagyon jól szól, akkor szívesen neki állnék én is hangdobozokat építeni.
Láttam Subvoice miket épített, hát szépnek szép, csak lehet hangzásban elég gyengén szerepelne.
Mint ahogy egyik ismerősöm mondta, ha lehetne jó hangfalakat építeni ilyen 3-5 ezres hangszórókból, akkor mindenkinek olyan lenne.