HANGSZORO.NET fórum

Teljes verzió: Kiegészítők, alkatrészek
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Oldalak: 1 2 3 4 5
Picboy Írta:.....A technológia még finomításra szorul, de remélem megéri a kísérletezést.
Előző gépemnél vettem hosszú kábeleket (VGA, PS2 stb.) és a gépet kiraktam a fürdőszobába. USB CD külön házban, ki lehet kapcsolni, ha nem kell Big Grin (A mostani asztali Intel 945GNTL alaplapos, nagyon jó a proci ventillátor szabályzása gyárilag, és a táp is csendes.)
Picboy Írta:most még minden, de ha majd passzív lesz a videokártya is, és sikerül olyan prochűtőt szerezni, ami elég csendes, akkor a vinyó sípoló hangja lesz a legzavaróbb, meg a dübörgése, mikor mozgtja majd a fejet. Gondoltam, hogy elmék, hajlíttatok 6mm!!!! vastag alumíniumlemezből olyan tálcát, ami közrefogja a vinyót, aztán a vinyót betekerem filc anyagba úgy, hogy a tálca ne legyen elszigetelve, így a vinyónak lehetősége van leadni a hőenergiát. A technológia még finomításra szorul, de remélem megéri a kísérletezést.
Szia

A helyedben gyorsan beszereznék egy csendes tápot és egy jól szellőző házat. Prociventi csendesítésre
egyik legjobb módszer, hogy egy olyan CPU hűtőt veszel, ami biztosan lehűti a procidat, és a feszültségét
pl 10V-ra teszed, s nézed a fordulat hogyan változik. Pl. ha 2500-at forog, akkor 2100-2200 körülire vedd le.
Érezhetően le fog halkulni a prociventi. Ami meg a bélelést illeti, hanyagolnám, mert a hangelnyelő
szivacsok miatt ellenkező hatást érsz el, és csak növekedni fog a gépen belüli hőmérséklet a rossz szellőzés miatt,
amit újabb ventikkel lehetne hűteni.

Tehát: Zalman hűtőborda a VGA-ra, plusz ráapplikálni a bordára egy 8 centis rendszerhűtőt, ami 5V-on jár.
Ezzel a VGA kártya némitva lett. A vinyó elé egy 8 centis rendszerventit tennék, szintén 5V-ról üzemeltetve.
Ekkor a vinyó nem fog megmukkanni a nagy hőtől, és talán csendesebb (??) is lesz.
És ugye az elején emlegetett halk táp + jól szellőző ház. Hát ennyi. Én ezt az ösvényt taposom, már csak a
halk táp beszerzése van hátra. De már igy is olyan csendes, hogy a feleségem renszerint benyomja
a gombot, aztán csodálkozik, hogy a gép kikapcsolt (mert már be volt kapcsolva korábban). Big Grin .hehe.
topeti Írta:.........A helyedben gyorsan beszereznék egy csendes tápot és egy jól szellőző házat.......
Szerintem is, sajnos, kicsit többe kerül, mint egy átlagos. Nekem egy közepes méretű Chieftec BX van, ajánlom:
[Kép: chieftec_bx.png]
pagrus Írta:
topeti Írta:.........A helyedben gyorsan beszereznék egy csendes tápot és egy jól szellőző házat.......
Szerintem is, sajnos, kicsit többe kerül, mint egy átlagos. Nekem egy közepes méretű Chieftec BX van, ajánlom:
[Kép: chieftec_bx.png]
Nekem mondod? Sad Chieftec Dragon DA toronyházam van, tudom mennyibe kerülnek a csíftekek Wink
1 évig győzködtem magam amire eldöntöttem, hogy 4ezret kiadok egy házért (táppal együtt).
De őszintén, 100 magyarországi PC-vel rendelkező egyénből vajon mennyinek van ilyen drága háza?
topeti Írta:......
Nekem mondod? Sad Chieftec Dragon DA toronyházam van, tudom mennyibe kerülnek a csíftekek Wink
1 évig győzködtem magam amire eldöntöttem, hogy 4ezret kiadok egy házért (táppal együtt).
De őszintén, 100 magyarországi PC-vel rendelkező egyénből vajon mennyinek van ilyen drága háza?
Nem neked, Picbolynak.
Örülni fog, ha 4ezerért szerzel neki, és ha már arra jársz, akkor nekem is légyszi 5-6 darabot még... persze, ezen az áron! .zold.
LOL
40ezret akartam írni Big Grin De kis szerencsével megkapja 36ezerért már 400W-os táppal. Smile Big Grin
(A nagy toronyház árát írtam meg, nem azét a pici midiházét amit belinkeltél...)
Szia Shalafi,

Érdeklődnék, hogy lehet-e még kapni azokat a szép hangfaltüskéket amik a honlapon a termékek -> egyéb termékek kategóriában vannak feltüntetve? Ha igen, meg tudnád mondani, hogy milyen hosszúak és milyen átmérőjű a menetes részük, magyarul M "hányas" csavarnak felelnek meg? Ja, és ha vannak raktáron, akkor hangszórókkal együtt lehet rendelni őket?
Koszi!

udv,
lamalas
Persze megvan még a tüske. Hangszóróval együtt is szabad rendelni. Smile Mindjárt megmérem.
Mi lett a mérés eredménye?
Elnézést. M8-as, és 38mm hosszú.
Kifelejtettem valamit ! Szeretnék a ha31esekre venni védőrácsot ! Esetleg a H2000 ilyet is gyárt, vagy itthon kell hozzá szerkeszteni rá egyet ? Kérdeztem egy boltba, ott mondtak rá 2800ft /db ra ! Most ez hogy is van ? lehet h ez valami dísz rács volt nem is ilyen sima fekete ? Picit sokallom azért, már bocsi !
Ha nincs Shalafiéknál ,nézz körül a sal-nál is .

Közben megnéztem ,van . 2210 ft
Azokat ismerem 305 mm es..... megintcsak kicsi ... Sad Valakinek van ötlete ? mert 2200 ftot nem adok egy rácsért már bocs.
Rács + lezáró gumiszegély 2210,-ért, ezt tudom, más nincs erre a hangszóróra. A kosár viszonylag magas peremét használja fel, arra kerül a lezáró gumi, belülre pedig egy rács.
Vettem 3000Ft-ért a HA31-es ládákra 2darab rácsot, 4 db krómozott hengeres valamis, 33cm átmérőjű, inkább szép, mint hasznos. Én ilyet találtam rá, ha kell küldök képet.
Nekem olyan túlzottan nem, de talán másnek igen.
A HDK 20 keret, az ami a HA-20 -as füleskosaras hsz-ra illeszkedik rá ?
amilyen ezeken is található:
http://www.hangszoro.net/help/img2/dc2002.jpg
http://www.hangszoro.net/help/img2/dc40012.jpg
Nem ilyen, ez még régi videotonos keret, de a hdk20 valóban a HA20-ra való.
Van róla valahol kép?
Kérhetnék róla egy képet hogy hogyan is néz ki? (ha nem gond)
Nem tudok képet készíteni, eddig nem kaptam mintát, erről a 200mm-esről nincs még kép, a 170-esről viszont van: http://www.freeweb.hu/lexicon/kepek/hang...kepek.html Ugyanolyan.
Köszi!
Üdv mindenkinek!

Elsősorban Shalafi-hoz szól a kérdésem: Van egy öreg EAG 12,5VA-es 40cm-es mély hangszóróm. Akkusztikus gitárhoz, kis csöves erősítővel használom. A gond hogy kezd lerohadni a papírpereme, és kezdenek abnormális kilengések és ebből adodó torzítások születni. Létezik e nálatok ilyan nagy szivacsperem hogy ezt megjavíthassam?
Textil szélem van 380mm-es hangszóróhoz olyan +-10mm mechanikai kitérést tud, tehát valszeg jó lesz ehhez is.
Szia Shalafi!

Állítólag befejezték a 22, és 38mm-es papír porvédők gyártását a székesfehérvári üzemben.
Tudsz abban segíteni, hogy honnan tudnék mégis beszerezni 4-4 db-ot?
Nem tudom, 38mm-es rég nem volt már, de talán tegyél rá nagyobbat, mondjuk 28mm-es PE asszem van még.
Végül 41mm-esből vágtam ki a 22mm-eseket.
Tudom nem tökéletes megoldás, de nem tűnik vészesnek a különbség az eredetihez képest. (természetesen párba cseréltem)

Köszönöm a válaszod!
Köszi Shala a képeket!És még 1 kérdés h lehet kapni a ha31-hez valami díszkeretet?
Keretet nem, rácsot és lezáró gumiszegélyt a rácshoz igen.
És am ehez bekéne süllyeszteni a hsz.-t a dobozba nem?Hogy rálehessen tenni a rácsot.......
nem kötelező, de süllyesztve ráccsal egészen jól mutatna. Wink
Igen úgy tuti jobb......Csak hát ahoz elég vastag anyagból kell előlapot csinálni......Am hány mm-t kell süllyeszteni h szintbe legyen az előlappal?Mert az pont nincs a képen leírva...
Nem megyek át megnézni. De kb 12-13mm magas.
Aham.......Vagy esetleg még azt lehetne h egy nagyobb rácsot rá és akkor nemkell besüllyeszteni.....
De miért akarod ráccsal elcsúnyítani? Talán vmi zenekari doboz lesz, vagy túl sok külső behatásnak lesz kitéve? De a te dolgod..
Nem nem lesz zenekari és semmi ilyesminek sem lessz kitéve....Csak hát sztem nem egy szép a hsz kinézetre.....Még ha pl körbe a szélén lenne szivacs vagy nemtudom h nevezik azt akkor talán szebb lenne.....És hát ráccsal sztem szebb lenne mint simán.....Esetleg ha tudnék rá keretet szerezni pl dc3010-ről vagy dcr3090-ről azlenne a legjobb Big Grin
Oldalak: 1 2 3 4 5