Szerintem teljesen jól néz ki az a hsz. Nekem Ha 20-am van, az is hasonlóan néz ki, csak kisebb meg van neki füle.. Szerintem ez is jól néz ki. Jól mutat még a nyers dobozomban is, de ha be lesz húzva a tapétával még szebb lesz.

Lehet nekem is marad csak így simán......De én sztem nem tapétázom semmi erőm hozzá......lecsiszolom azt lefújom feketére

Van a cégnél C219 , 220nF ,330nF ,470nF ?
C219 220nF van, C219 és ROE 330nF van, C243 470nF van, és van C2508
470nF 400V is.
Egyébként 100nF-tól 20uF-ig van kondenzátor többségében 100 és 250V-os,
de vannak 400V-os típusok is.
Ellenállások 0.1 Ohmtól 51 Ohmig,Többnél választható 5W, 10W és 20W-os
Érték is.
Menetenként állítható értékű 5-10W-os ellenállások is vannak.
Sziasztok Mindenki!
Említettem már, hogy van két Tesla ARN5608-as hangszóróm, amiből az egyik leégett. Shalafi javaslatára a H2000 lengőcsévéi mellett döntöttem, és ha jól láttam a honlapon, a pillével egyben vannak. Nade ha lúd, akkor legyen kövér: elhatároztam, hogy akkor már a membránt és a porvédőt is kicserélem, valamint a gumiszélt habszélre. Ugyebár az ARN5608 zárt dobozba való eredeti felépítésében. Kérdésem az lenne, hogy ha ezeket a módosításokat elvégzem rajta, mire számíthatok? Persze, persze, az lesz az első hogy megpróbálok T-S-t mérni, és az alapján eldől, viszont kíváncsi vagyok egy szakember előrejelzésére is. Eddigi "fórumos tanulmányaim" alapján az, hogy zártba vagy reflexbe jó egy hsz, nagyban függ az elektromos jósági tényezőtől, ezzel együtt a mágneskör erősségétől. Mágnest meg ugye nem akarok cserélni. Javítsatok ki ha tévedek
Egyébként ha sikerülni fog a dolog, és eredményes is lesz, akkor átépítem a másik Tesla-t is, és lehet, hogy a két MNC-ben is cséve-pille-membrán- és habszélcsere lesz

Na még egy utsó kérdés: mit befolyásol az a dolog, hogy mekkora porvédőt teszek a hangszóróra? A felső határfrekit biztosan, azt már kitapasztaltam.
És még egy kérdés: a HDK 17-es keret milyen széles? Gondolom több mint 170mm, mivel a hangszóró annyi

Csak azért kérdezem, mert ugyebár a falam 200mm széles. Kicsit az az érzésem,hog még talán csunyább lesz vele mint volt.. de próba cseresznye

Ha meg nem fog illeni a szőrös dobozokra, úgyis akarok csinálni másik két dobozt, kicsit csökkentett mélységgel és növelt magassággal, talán így sikerül majd kicsit enyhíteni azt az 1K-s beszakadást.
Sziasztok!
20cm-es Vidi mélynyomókhoz keresek hangszórókeretet 2db-ot.
Tud nekem valaki segíteni, hogy hol tudnék ilyet beszerezni, esetleg van valakinek eladó?
Köszönöm!
20-as keret 2-3 féle Videoton kapható a H 2000-nél.
A 17 centis kb 20mm széles.
Sziasztok!
Valahol olvastam egy régebbi fórumban,hogy még van C 100 előlapotok.Kapható még esetleg ilyen nálatok?
Köszi
Már csak egy db sérült van.
Sziasztok!
Az volna a kérdésem,hogy van-e a cégnek prospektusa,termékismertetője,és ha van,azt hogyan lehet megszerezni? Sokaknak dicsekedek a szóróitokkal,és egyre többen keresik a termékismertetőt,de csak a netes lapot tudom ajánlani.Sajnos nem mindenkinek van számítógépe,ezért jó lenne az a prospektus!
Köszönöm!
Csak a neten fellelhető információk vannak, esetleg az adatlapokat ki lehet nyomtatni, vagy a régi VT-seket fénymásolni.
Köszönöm szépen a választ!
Nagyon szívesen. Ha már ide lyukadtunk ki, szívesen látnám, hogy mit olvasnának az offline ismerőseid legszívesebben egy ilyen kis szóróanyagban, kiadványban...
Az egész onnan indult,hogy évek óta keresek egy bizonyos dómsugárzót,amit kb 20 éve vettem,aztán eladtam.Most megtaláltam a régi barátomat,aki ajánlotta és megmutatta a hangszórót annó,és kiderült,hogy még mindig megvannak ama bizonyos dómok,a cég viszont megszűnt. Audiotech DT-110 nevű szórókról van szó,de ez most lényegtelen.Bármilyen hihetetlen,de nincs a barátomnak számítógépe,igy tőlem hallott először a H2000-ről,és nálam hallotta a szóróitokat szólni.Felmerült,hogy szívesen látna egy prospektust a cégtől,olyat,mint az Audiotech adott ki 20 éve,és amit még mindig őriz a padláson.Szeretné lecserélni a mélysugárzóit,amit szintén ettől a cégtől vásárolt(LSP-328 ),de az idők folyamán elporladt a habszéle,és nem bízik a javításban.
Az említett prospektusban a cég által gyártott hangszórók vannak mérésekkel,különböző dobozajánlásokkal,megvalósított hangsugárzókkal,hangváltókkal.Én nemtom,hogy a nagyérdemű mit látna még szívesen egy ilyen prospektusban,majd érdeklődöm kicsit.
Ha nem probléma,akkor kinyomtatnám a mélyközepek adatlapjait,elviszem a régi cimborámnak!
Persze, nyugodtan, én ennek csak örülök, és köszönöm.
Erről az audiotechről nem tudok semmi kézzelfoghatót, de az biztos, hogy csak javítással lesz olyan hangszórója, mint a régi volt.
Rendben,köszönöm!
A habszélcserét már említettem neki,meg azt is,hogy van egy hangszórós ismerősöm,aki megbízhatóan dolgozik!
Visszatérve.. Esetleg egy dán AudioTechnology nevű hangszórós vállalkozás jut még eszembe kísértetiesen hasonló névvel.
http://www.audiotechnology.dk/
Nem ezek lehetnek az elkövetők?
Nemtom.Semmit nem találok az említett dómról,eltünt a süllyesztőben.Majd csinálok róla egy fotót,meg lemérem,ha kölcsönadja a cimbi.
Egyébként köszönöm!
Nem,sajnos nem ilyen.Köszönöm!
Nincs több ötletem egyelőre.
Valószínű,hogy a mély nálad köt ki peremezésre,akkor meg elkérem a dómot kölcsön,leviszem és kivesézzük!
Köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék tudna-e valaki nagy kitérésű membránszélet szerezni. 2db 12"-os és 2db 10"-os ra lenne szükségem. (egyéb info: a 12"-os lengőátm-e 2", a 10"-os l.átm-e 1.5", továbbá a 12"-osnak kb +-10, a 10"-osnak kb +-7.5 mm kitérést el kéne bírnia, ugy lineárisan)
Pille beszerzése nem gond, de elsősorban perem, és kosár érdekelne.
üdv.
Ilyen kitérésekre pillét sem nagyon lehet a piacon talalni, de minden alkatrész elkészíthető.
Köszönöm a válaszod shalafi66!
a viktorsound.hu-n található 185mm pille (12-höz) véleményed szerint elég lenne?
[gondolom le lehet modellezni fea-val de most ez a kisebb gond]
te, mint H2000 hangszoro dezigner és mérő (ha nem tévedek) tudnál nekem ilyet szélet készíteni/tettni, és ha igen milyen árba fájna?
Spieglein, Spieglein, an der Wand / Wer ist die Schönste im ganzen Land?

Ismerem azokat a pilléket, ott kínai alkatrészek vannak, főleg PA hangszórókhoz jók, általános igényekre.
A H2000 hangszórók nem az én tervezéseim, én Fehérváron inkább csak a működőképesség fenntartásában veszek részt.
Ilyen nagy kitérésű alkatrészeket szoktam készíteni, lehet textilből vagy habból is a szél, csak az engedékenységét kellene kitalálni. Pillé is van többféle, ami megfelelhet. Milyen célokra lesz ez a hangszóró használva?
Végre valaki aki készít is alkatrészeket
Egy damped U-frame open baffle-be menne a woofer, előreláthatólag 100-120hz en uzemelne u.olyan hangerővel mint boxban, es kb 100hz alatt. midwoof hasonloan.
Van 2 pioneer sub motrom amit nem akarok kidobni és 2 sajat seas SD jellegu.
Meg tudnám oldani a problémát máshogy, de mint emlitettem nem akarom oket kidobni, ferrit motrok. /közben a kosár kérdést talan megoldottam/
TS param-erek bemérése, csak a frekvenciaátvitelt nem tudom megoldani :S
Esetleg, ha érdekel, fel tudom tenni valahova a femm terveket (ha érdekel)
Hab szél lenne jobb, azt hiszem. az engedékenység jó kérdés, nézek valami cuccut amivel lehet, ha nem akkor valahogy utánaszámolok!
de a jelenlegi kosár struktura alapján kb 190mm-es pille a subhoz, mirror image-ben 2, a 20"-os hoz kb 135-140. A széleket vhogy ugy kene hogy ne szopjak le az effektiv diametert, de ebbe mar nem szolok bele!
A szélnél nem, de a pille az ami hogy mennyire legyen feszes jó kérdés.
ha volna hozzászólásod meghallgatom.
Egyébként jó helyen van ez a kérdés, tegyem át máshova esetleg írjak privba?
Szóval, szeretném a drivereket a lehető leginkább fs felett használni. TS képletei alapján ez úgy elérhető (ezt most ugy magamnak irom) ha Cms vagy Mms nagyobb. Viszont a h2000-nél kapható membránok, és előreláthatólag a lengőtekercs (29g) is nem lesz túl nehéz. Tehát ha lehet ilyet előre mondani, Mms kb 80-100gr korül lesz. Ezt azért is állítom, mert open baffle-ba nem különösebben változik semmi.
Szóval Cms-nek 0.8 mm/N felett kéne lennie. nemtom, ok ez igy? fs-et 20 alá szeretném.
Szóval az engedékenységnek kéne nagynak lennie, előreláthatólag. Egyéb: a subra: Bl=12.5, re=4.8 (közelítés)
Ezek a subra vonatkoztak, ha ok, jönne a midrange.
Viszont a pillét sokfélekébb le lehet gyártani, nem vagyok benne szakosodott. Kis pillét is lehet engedékenyre, nagyobb huplikkal vagy mi a szösz..
[megj. lehet rossz a koncepcióm, valaki javítson ki!]
Megkaptam az e-mailt, akkor majd megbeszéljük privátban.
Rendben, köszi!
Nem muszály sietni miatta, nekem is időbe tart mire összeeszkábálom a kosarakat!