2006. 10. 25., 8:58
2006. 10. 25., 19:01
1. A képeden még nem a teszt van, ez csak a szint beállító képernyő. A teszt a bal alsó gomb nyomására indul. (Start Test) .ful.
2. A kezdő képernyőn felül, egymás alatt a "Playback/Recording Settings" címszónál a Wave Mapper helyett állítsd be a telepített hangkártyádat. Ha csak egy van, akkor azt, mert több is lehet (mint pl. nekem). .zold.
3. Sose kezdj hozzá józanul. .pia.
2. A kezdő képernyőn felül, egymás alatt a "Playback/Recording Settings" címszónál a Wave Mapper helyett állítsd be a telepített hangkártyádat. Ha csak egy van, akkor azt, mert több is lehet (mint pl. nekem). .zold.
3. Sose kezdj hozzá józanul. .pia.
2006. 10. 27., 21:03
Na mivan Petya, behalt a project? .?. .?. .?.
2006. 10. 28., 17:38
SB Live-nál melyik kimenetet kell a line out-ba kötni? Ami közvetlen a GamePort mellett van?
Józsi, nem tudtam érdemben haladni vele, most nekiülök egy félórára.
A jelszintbeállításon kivül mást nem tudtam mérni. Ugye elég a derót a két line in-out közé,
nem kell még a mikrofont bedugni?! Jaj hogy mondjam, tehát
playback és record-nál a SB Live van kiválasztva.
A line in és line out össze van kötve egy jack-jack kábellel. Jelszint belőve -1dB környékére,
már zöld szinü a kis kocka. Ekkor rákattintok a bal alsó sarokban lévő START gombra és semmi nem történik.
Nem indul el a mérés. Passz hogy miért nem. Meg vagyok átkozva. Lásd a képeket.
beállítás
loopback
settings
wizard
reménykedés
error
Aztán gondoltam egyet, kivettem a pipát a "Use WDM drivers" elől és láss csodát, lefutott a teszt:
Frekvencia válasz
sztereó áthallás
IMD
intermodulációs torzítás
THD
Zajszint
Józsi, nem tudtam érdemben haladni vele, most nekiülök egy félórára.
A jelszintbeállításon kivül mást nem tudtam mérni. Ugye elég a derót a két line in-out közé,
nem kell még a mikrofont bedugni?! Jaj hogy mondjam, tehát
playback és record-nál a SB Live van kiválasztva.
A line in és line out össze van kötve egy jack-jack kábellel. Jelszint belőve -1dB környékére,
már zöld szinü a kis kocka. Ekkor rákattintok a bal alsó sarokban lévő START gombra és semmi nem történik.
Nem indul el a mérés. Passz hogy miért nem. Meg vagyok átkozva. Lásd a képeket.
beállítás
loopback
settings
wizard
reménykedés
error
Aztán gondoltam egyet, kivettem a pipát a "Use WDM drivers" elől és láss csodát, lefutott a teszt:
Frekvencia válasz
sztereó áthallás
IMD
intermodulációs torzítás
THD
Zajszint
2006. 10. 28., 18:13
Aszt nem fogom tudni megmondani, a te kártyádom mellik lik misoda. A creativnál találsz azonosító segédletet, az alapján meg doksit hosszá ha etyépként nem lenne.
A WDM driverről én nem tuttam eldönteni mit okoz útyhogy hatytam alapértelmezésen, de útyláccik így is jó.
A mikit némítani kell, innen kezdve mindegy hoty be van-e gyugva.
Ullátom vallami kemény ludnesz vaty előreprogramozott ekvalizer be van neked kapcsolva, ez láccik a mérésen. Kapcsolj ki minden illen funkcijót.
A WDM driverről én nem tuttam eldönteni mit okoz útyhogy hatytam alapértelmezésen, de útyláccik így is jó.
A mikit némítani kell, innen kezdve mindegy hoty be van-e gyugva.
Ullátom vallami kemény ludnesz vaty előreprogramozott ekvalizer be van neked kapcsolva, ez láccik a mérésen. Kapcsolj ki minden illen funkcijót.
2006. 10. 28., 18:56
Peti, a wizard után hiányolom a szintbeállítást (Adjust I/O levels).
A Line out általában zöld szok lenni.
És tényleg olyan loudnesses a görbe
A Line out általában zöld szok lenni.
És tényleg olyan loudnesses a görbe
2006. 10. 28., 19:21
Ha válasz a kérdésre, a game port felől van a hátsó, mellette a front.
2006. 10. 28., 19:22
Igazatok volt, egy picit fel volt véve a bass és a treble. Nem gondoltam volna, hisz
most húztam ujra a gépet. Visszatoltam mindent alapállapotra, és ujrafuttattam.
Nincs betöltve semmilyen hangbuzerátor. Jöjjenek a képek a hangvezérlőről.
speciális
play
rec
EAC Master
EAC source
Mixer
Megtaláltam a PDF-et a kártyámról, és jól kötöttem össze. A bekarikázottak vannak összekötve.
derót
Mégegyszer lefuttattam a tesztet. -1dB beállítása
Eredménytáblázat:
Táblázat
Frekiválasz
Intermodulációs torzítás (itt látszik a nagy brumm-brumm)
Nekem gyanus, hogy a bazi nagy brumm ( 50Hz-es kiemelés miatt nem tlesz jó az eredmény)
Vajon mi okozhatja? Meg kéne szünetni, szerintem addig nem tudok helyesen mérni.
Egyébként melyik képeket szoktad itt mutogatni? Mi a pontos neve? Mert a többit fölösleges feltenni.
most húztam ujra a gépet. Visszatoltam mindent alapállapotra, és ujrafuttattam.
Nincs betöltve semmilyen hangbuzerátor. Jöjjenek a képek a hangvezérlőről.
speciális
play
rec
EAC Master
EAC source
Mixer
Megtaláltam a PDF-et a kártyámról, és jól kötöttem össze. A bekarikázottak vannak összekötve.
derót
Mégegyszer lefuttattam a tesztet. -1dB beállítása
Eredménytáblázat:
Táblázat
Frekiválasz
Intermodulációs torzítás (itt látszik a nagy brumm-brumm)
Nekem gyanus, hogy a bazi nagy brumm ( 50Hz-es kiemelés miatt nem tlesz jó az eredmény)

Vajon mi okozhatja? Meg kéne szünetni, szerintem addig nem tudok helyesen mérni.
Egyébként melyik képeket szoktad itt mutogatni? Mi a pontos neve? Mert a többit fölösleges feltenni.
2006. 10. 28., 19:32
Na eszmár hasonlít vallami elvárhatóhosz. De asz elösszőbe jónatyott rúgott a nessy. Bisztos eltanyáltad hun kell kikapcsóni.
A likkiosztás mek tévesztésik hassonlit asz Audutyira. .ordog.
A likkiosztás mek tévesztésik hassonlit asz Audutyira. .ordog.
2006. 10. 28., 19:52
h_jozsi Írta:De asz elösszőbe jónatyott rúgott a nessy. Bisztos eltanyáltad hun kell kikapcsóni.Melyik képre gondosz?
"Egyébként melyik képeket szoktad itt mutogatni? Mi a pontos neve? Mert a többit fölösleges feltenni."
Erre meg nem válaszoltál.
2006. 10. 28., 20:21
Asz első mérésedre gondollok. Ameliket hasbarugta nessy. Ahun felvót csavarintva a bass+treble.
Én eddig leginkább a frekimenetet raktam fel. .??.
Én eddig leginkább a frekimenetet raktam fel. .??.
2006. 10. 28., 20:24
Mutatnál egy intermodulációs torzítást? (intermodulation distortion test)
Természetesen a Loopteszt-es vizsgálatra gondolok... meg a kis táblázatot is felteheted.
Összehasonlitjuk, hogy az Audigy meg a Live miben tér el.
Természetesen a Loopteszt-es vizsgálatra gondolok... meg a kis táblázatot is felteheted.
Összehasonlitjuk, hogy az Audigy meg a Live miben tér el.
2006. 10. 28., 21:32
Patya! Örülok hogy látok. .ok. A táblászatott megtanyálod, kb, egy lapval eszelőtt. -> Elküldve: 2006. Okt. 21, 23.19 .szia.
2006. 10. 28., 22:25
h_jozsi Írta:Petya, nemtudom most lefotózni a lupbakk kábelem, de roppant prózai. Két csupasz Jack dugó ház nélkül, két 5 centis dróttal összekötve, hogy minél kevésbé pofázzon bele bármi.NA! Végre, az enyim is szinte pont ugyanilyen
Shalalla, imme asz ááááhított számok.
Summary
Frequency response (from 40 Hz to 15 kHz), dB: +0.14, -0.30 Good
Noise level, dB (A): -93.0 Very good
Dynamic range, dB (A): 92.1 Very good
THD, %: 0.0031 Very good
IMD + Noise, %: 0.010 Very good
Stereo crosstalk, dB: -85.6 Excellent
IMD at 10 kHz, %: 4.067 Very poor
Néhány dB-el gyengébb a Noise level és a Dynamic range, de a többi jó.Sőt, nálam az utolsó adat is "jól vizsgázott" nálad meg 4% ott valami gubanc lehet.
Nézd meg ezt a táblázatot
http://audio.rightmark.org/test/audigy/c...-1648.html
Örülök hogy eddig megvagyok

spexcel, kell még valamit alakitanom vagy ez igy már megfelelő?
16 bit, 48 kHz
Frequency response (from 40 Hz to 15 kHz), dB: +0.02, -0.05 Excellent
Noise level, dB (A): -85.2 Good
Dynamic range, dB (A): 84.7 Good
THD, %: 0.0052 Very good
IMD + Noise, %: 0.017 Very good
Stereo crosstalk, dB: -83.4 Very good
IMD at 10 kHz, %: 0.017 Very good
2006. 12. 16., 15:35
Sziasztok!
Nekialltam volna merni RMAA-val, loopback kabellel kalibralas meg is volt, de erdekesseget tapasztaltam amikor mikrofonnal szerettem volna merni. nem tudom rendesen beallitani a jelszinteket. Valamiert nem egyforma a ket oldalon alapesetben, ennek tetejebe jon meg az hogy a bal oldal joval le van maradva a jobb oldaltol, de -10dB-nel is mar torzitani kezd az RMAA szerint. Ja es meg ott van az inter-channel leakage... az pl micsoda? eleve erdekesnek tartom hogy egy mono jelnel kulonbozik a jobb-bal oldal. van valakinek otlete hogy mit cseszhettem el?
loopback eredmenyek
http//pumaelbusta.010101.hu/sblive_ct4030.htm
mikrofonos moka
http//pumaelbusta.010101.hu/mokas.jpg
Nekialltam volna merni RMAA-val, loopback kabellel kalibralas meg is volt, de erdekesseget tapasztaltam amikor mikrofonnal szerettem volna merni. nem tudom rendesen beallitani a jelszinteket. Valamiert nem egyforma a ket oldalon alapesetben, ennek tetejebe jon meg az hogy a bal oldal joval le van maradva a jobb oldaltol, de -10dB-nel is mar torzitani kezd az RMAA szerint. Ja es meg ott van az inter-channel leakage... az pl micsoda? eleve erdekesnek tartom hogy egy mono jelnel kulonbozik a jobb-bal oldal. van valakinek otlete hogy mit cseszhettem el?
loopback eredmenyek
http//pumaelbusta.010101.hu/sblive_ct4030.htm
mikrofonos moka
http//pumaelbusta.010101.hu/mokas.jpg
2006. 12. 16., 17:03
Sztereo mikrofonnal mérsz? 
Ha mono, közösítetted a csatornákat?

Ha mono, közösítetted a csatornákat?
2006. 12. 17., 11:41
Ugy gondoltam hogy eleve kozositve lehetnek, foleg hogy a keveroben sincs ket kezeloelem hozza mint a stereo csatornaknal. (nem a windowsos cuccot hasznalom, hanem a KX projecthez jaro mixert) szoval kozosites nem tortent. de a -10dBnel clippelest se ertem igazan. azert korulnezek a kartyan hogy hogy is van ez a mikrofonia
2006. 12. 17., 11:54
hat, szetturtam amit szet lehetett, kitakaritottam teljesen a dsp-t de nagyon ugy nez ki hogy a recordinghoz nemsok koze van... azt hittem ott szanaszet lehet routolni mindent ami letezik, de nem.
2006. 12. 17., 11:58
A hangkártyákon a mikrofonbemenet általában monó, ezért van csak egy szabályzó a keverőben is. A dugó vége (ami általában vonalszinten a bal csatorna) a tényleges bemenet, a dugó középső részén egy kb. 4,7 kohmos ellenálláson keresztül jön ki az 5 V-os "fantomtáp" az elektret mikrofonok számára. Ezt a két pontot rendszerint a mikrofonban közösítik, de dinamikus mikrofon esetén nincs értelme összekötni.
2006. 12. 17., 12:17
no, megprobaltam hardveresen kozositeni a cuccot, annyit valtozott a helyzet hogy most a bal csatornacsinalja azt, amit eddig a jobb csinalt. lehet megprobalom maj a masik kartyaval, hatha...
ezzel sikerult merni egy ilyen hegyen-volgyon-csomolungma[© boborjan] dolgot
http//pumaelbusta.010101.hu/spect1_061217.png
(gondolom sokat szamitana ha nem kene kulon oldalankent beloni a szintet ugy, hogy mar vegyen belole valamit a szoftver, de meg ne torzuljon...)
ezzel sikerult merni egy ilyen hegyen-volgyon-csomolungma[© boborjan] dolgot
http//pumaelbusta.010101.hu/spect1_061217.png
(gondolom sokat szamitana ha nem kene kulon oldalankent beloni a szintet ugy, hogy mar vegyen belole valamit a szoftver, de meg ne torzuljon...)
2006. 12. 17., 12:26
ahah, mar csak a hangszint kene nemelfelejteni semlegesiteni... most meg a panelhazak stradivarija koncertezik, hogy szaradna el. >\
2006. 12. 17., 14:36
pumaelbusta Írta:Sziasztok!A leakage az szivárgást, áteresztést jelent, esetünkben áthallást.
loopback eredmenyek:
http://pumaelbusta.010101.hu/sblive_ct4030.htm
mikrofonos moka:
http://pumaelbusta.010101.hu/mokas.jpg
A mókás képen a piros szín és az alatta lévő hibaüzenet azt jelzi, hogy a bemenő szint túl alacsony. Ebben az a furcsa, hogy szerintem az sblive-on is mono a mikrofonbemenet, jó lenne tudni, hogy valójában mit is mértél...
2006. 12. 17., 15:44
igen, nekem is ezert volt gyanus a dolog... kiprobalom majd a masik liveot ha lesz kedvem szetrobbantani a gepet.
> jó lenne tudni, hogy valójában mit is mértél...
ha ezalatt a bemenetet erted, akkor tutira a mikrofonbement volt aktiv, rendesen reagalt a kocogtatasra meg minden.
ha a teljes mert rendszerre gondolsz, akkor a tl dobozomat mertem, egy valamilyen tda ic-s erositovel, ami valszeg nem tul jo, de jelenleg ez van. illetve meg egy akai AM2250 van itt keznel, csak az megint kabelszerelgetessel jarna.
> jó lenne tudni, hogy valójában mit is mértél...
ha ezalatt a bemenetet erted, akkor tutira a mikrofonbement volt aktiv, rendesen reagalt a kocogtatasra meg minden.
ha a teljes mert rendszerre gondolsz, akkor a tl dobozomat mertem, egy valamilyen tda ic-s erositovel, ami valszeg nem tul jo, de jelenleg ez van. illetve meg egy akai AM2250 van itt keznel, csak az megint kabelszerelgetessel jarna.
2006. 12. 17., 15:45
ja es egy wm-61 kapszulat hasznaltam
2006. 12. 17., 16:23
Mikrofon bemenet egyébként felejthető, nagyon rossz minőségű, átviteli szempontból főleg.
Valóban mono.
Valóban mono.
2006. 12. 17., 16:55
Puma.
A 150 Hz alatti rész nagyon ismerős . Próbáld ki kompenzálómágnessel is .
A 100 Hz fölötti gödör az egy un. kóborgödör . A mikrofon távolságától függ hol jelentkezik. Nekem a kompenzálómágnes sokat segített , az alsó két púp kiegyengetésében . A WM 61-nek 10 kH fölött van egy 2-3 dB-s kiemelése azt le kell számolni . Spexcelnél megtalálod az átviteligörbéjét .
A 150 Hz alatti rész nagyon ismerős . Próbáld ki kompenzálómágnessel is .
A 100 Hz fölötti gödör az egy un. kóborgödör . A mikrofon távolságától függ hol jelentkezik. Nekem a kompenzálómágnes sokat segített , az alsó két púp kiegyengetésében . A WM 61-nek 10 kH fölött van egy 2-3 dB-s kiemelése azt le kell számolni . Spexcelnél megtalálod az átviteligörbéjét .
2006. 12. 17., 17:18
hath oo elobb kell szereznem hozza magnest... ami erdekes, hogy kiprobaltam ugy hogy betoltam a mikrofont a nyilason (valaki irta hogy dobozban mer melyatvitelt), es meglepoen jopofa gorbet kaptam
http//pumaelbusta.010101.hu/spect_hole.png
mondjuk itt be voltak kotve a magasak is, de melytaromanyban ugye nemnagyon jatszanak.
http//pumaelbusta.010101.hu/spect_hole.png
mondjuk itt be voltak kotve a magasak is, de melytaromanyban ugye nemnagyon jatszanak.
2006. 12. 17., 17:52
Szép, hogy ez van a dobozon belül. Kérdés, hogy mi jön ki belőle?
2006. 12. 17., 18:02
Engem spéci nagyon meglep ez a görbe . Hogyan lehet a likban 10 kHz-et mérni ??? Bélelted valamivel ?
2006. 12. 17., 18:27
engem is meglepett, es oszinten gozom sincs. annyira nem nyomtam le a torkan, de majd kiserletezgetek vele, hogy mennyire fugg az eredmeny a poziciotol. ja es semmifele csillapitas nincs meg benne.
2006. 12. 17., 19:51
A mély-közép hátulja dolgozik a csőbe , hogyan kerül oda a 20 kHz ?
Szerintem valami nem stimmel . A nyílás közepén , 5cm-re dugd be a mikrofont . Nálam 1kHz-nél már több mint 10 dB-t csökken a szint .
Szerintem valami nem stimmel . A nyílás közepén , 5cm-re dugd be a mikrofont . Nálam 1kHz-nél már több mint 10 dB-t csökken a szint .
2006. 12. 17., 21:52
Sztem főleg zajt mérsz puma.
2006. 12. 17., 22:29
OFF
Aért vigasztaljon Puma , hogy annak a zajnak egy kis része az ősrobbanásból ittmaradt háttérsugárzásból származik .
Aért vigasztaljon Puma , hogy annak a zajnak egy kis része az ősrobbanásból ittmaradt háttérsugárzásból származik .
2006. 12. 18., 8:43
>Sztem főleg zajt mérsz puma.
en is ettol tartok
>Aért vigasztaljon Puma , hogy annak a zajnak egy kis része az ősrobbanásból ittmaradt háttérsugárzásból származik .
nem vigasztal, nemreg feltoltottuk az akkukat a sugarzas"mero"hoz, es igen kis sugarzast tapasztaltunk, talan 1-2 percenkent eszleltunk becsapodast.
en tovabbra is kartyara gyanakszom.
jelenleg vagy egy deckkel vagy a keverommel tudnam kihagyni a mikrofonbemenetet (line bemenetnel nem viselkedett igy), nemtudom erdemes -e ezeket bekotni.
en is ettol tartok
>Aért vigasztaljon Puma , hogy annak a zajnak egy kis része az ősrobbanásból ittmaradt háttérsugárzásból származik .
nem vigasztal, nemreg feltoltottuk az akkukat a sugarzas"mero"hoz, es igen kis sugarzast tapasztaltunk, talan 1-2 percenkent eszleltunk becsapodast.
en tovabbra is kartyara gyanakszom.
jelenleg vagy egy deckkel vagy a keverommel tudnam kihagyni a mikrofonbemenetet (line bemenetnel nem viselkedett igy), nemtudom erdemes -e ezeket bekotni.
2006. 12. 18., 9:11
puma, inkább a keverőddel próbálkozz, de hosszú távra érdemes építeni egy mikrofonerősítőt egy IC-vel vagy 2 tranzisztorral