Üzenetek: 564
Témák: 10
Értékelés:
0
 Na ez egy elég nagy melléfogás.  Még a beton dobozoknak is van saját hangja, csak némileg alacsonyabb energiaszintű, mint az MDF vagy a többi "hagyományos" anyag. Tehát kvázi mindenki belekalkulálja a doboz hangját a rendszer tervébe. Ha mégis találnál egy megoldást, amivel a "doboz hangja" kiküszöbölhető, azonnal szabadalmaztasd! .zold.
A fentebbiekben természetesen a mérhető, és nem a szemmel is látható dobozrezonanciákról volt szó.
Üdv: spexcel!
Üzenetek: 1 290
Témák: 3
Értékelés:
0
Sziasztok
Egy vállalkozó-szellemet keresnék, aki szépen, jó minőségben készít dobozt. Építtetnék vele egy kétutas reflexdobozt.
spexcel tudom kilőve, Lex-et nem tudom, másvalaki még? Pagrus, mégvalaki?
Cortez sem csinál már... kezdek félni hogy nem lesz akit megbizhatnék egy ilyennel,
asztalosra meg nem bizom, ők maradjanak az asztalnál meg a széknél.
Egy asztalos ismerősömnél láttam egy dobozt, de ő összefúrta, csavarozta, úgy nem kell.
Hátha valaki segítene...
Üdv, Péter
Üzenetek: 558
Témák: 2
Értékelés:
0
Kedves Mindannyian!
Én is hasonló szakembert keresek, aki a fogazásos technológiával+ragasztással készítene egy pár dobozt nekem, szépet és jót is.
Méret kb. 50l, ár max: 20EFt kárpitozva.
Üdv! SMA
Üzenetek: 283
Értékelés:
0
Üdv Nektek! .zold.
Sajna nem találtam jobb helyet a hozzászólásomnak
Szóval tudok ajánlani valakit aki szépen dolgozik és viszonylag jó áron, de majd máshol folytatom mer .ut.
De hogy ne csak offoljak: mér jobb/jó az ha az oldalfalra van csavarozva egy léc merevítésnek mint például ha merevítőgyűrű lenne a dobozba?
Üzenetek: 1 290
Értékelés:
0
Szerintem a merevítőgyűrű a jobb.
Üdv, Péter
Üzenetek: 1 465
Értékelés:
0
Mindig a legrövidebb oldalhosszúság szerinti merevítés a legerőseeb, mivel ez a legrövidebb. Ugyanebbe a kategóriába tartozik a merevítőgyűrű is.
- Ajándékot hoztam, malájok fejedelme. Aquamarinkék.
- Az ajándék szép, de ilyet már ettem.
Üzenetek: 283
Értékelés:
0
Jójó ezt értem, de az még mindíg nem tiszta, miért jó ha csak simán fel van csavarva egy léc átlósan az oldalfalra. .forog.
Üzenetek: 703
Témák: 12
Értékelés:
0
Szerény véleményem szerint simán megvastagítja azon a ponton az oldal falat és ezáltal erősítí. és ha jól van lehelyezve (pl: átlósan) akkor pont úgy erősít ahogy kell és máshol meg nem szükséges.
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Üzenetek: 564
Témák: 10
Értékelés:
0
Sőt, még az is segíthet, ha simán az oldal közepére ragasztunk egy darab lécet... Hogy miért?
Miért szállítják az üveglapokat a közepükön felragasztott súllyal?
Üdv: spexcel!
Üzenetek: 605
Témák: 1
Értékelés:
0
topeti Írta:.....
Egy vállalkozó-szellemet keresnék, aki szépen, jó minőségben készít dobozt.
......
Pagrus, mégvalaki?
...... Nekünk csak egy technológiánk van amivel bútor minőségű hangfalat tudunk csinálni, és --amatőr módra-- lassan dogozunk, és csak ha kedvünk tartja
Üdv., Pagrus
---
Isten őrei lassan mormolnak.
Üzenetek: 558
Értékelés:
0
Kedves HorsePower és Többiek!
OK, vettem az adást, de most semmire nincs időm, összejöttek a munkák halomba. Talán November táján lesz időm méretezni és akkor ismét jelentkezem ebben a témában.
Bútorminőség ( exportképes ) is jó, sőt.
Üdv! SMA
Értékelés:
0
Sziasztok!
Tudna nekem mondani valaki MDF és pozdorja nm-er árakat?
köszi!
üdv: vava
Ha a Microsoft egy napon olyan terméket gyárt amivel nem lehet szívni, az valószínűleg a Microsoftos porszívó lesz...
Üzenetek: 182
Témák: 6
Értékelés:
0
Szevasztok!
Ezt a léces merevítét szeretném kicsit 1értelműbben leírni, remélem sikerül.
Mikor az ember veszi a levegőt, emelkedik a mellkasa (tehát tágul), kb. ugyanez történik a dobozban is, csak persze jóval kisebb mértékben.
Próbáljon meg vki az élénél fogva meghajlítani csak picit is bármelyik lapot. Ugye, h nem fog menni?
Viszont lapjával már igen...
Ha ezt srégen az oldalfalra felragasztjuk, akkor ez tartást ad az oldalfalnak, hisz elvileg nem lesz képes hajolni.
A magam részéről én a belső keret+léces merevítést tartom kielégítőnek.
Vava:
www.lapszabaszat.hu
Értékelés:
0
Léva!
köszke a linket. Sokat segített.
Na mit találtam a padláson? 3 lap 4m*2,5m-es 19-es pozdorja lapot.
ősök aszonták felhasználhatom amire akarom. (és nem polc lessz belőle ezt garantálhatom  )
Üzenetek: 65
Témák: 0
Értékelés:
0
Ami engem foglalkoztat az még mindig a hsz-ek előlapba való süllyesztése, szereztem 1 felsőmarót .taps. , viszont fogalmam sincs, h hogyan kell vele szép kört vágni, mert pl a párhuzamos vágásokhoz van 1 (hm...) 'távtartója', de kört azt hogy lehet vele marni? .ful.
pls vki segítsen, mert közvetlen környezetemben egy asztalost sem ismerek
Értékelés:
0
Üdv., Pagrus
---
Értékelés:
0
kösz pagrus, bár nem tudom, hogy szerkesztem ezt majd össze, de majd igyekszem .nap.
Értékelés:
0
Menetes szárat olcsón kapsz akármelyik barkácsáruházban, pár alátét, anya, egy darab fa, levágsz egy szeget... szerintem nem lehet gond összerakni.
Üdv., Pagrus
---
Értékelés:
0
igen. tanulmányoztam azóta és nem tűnik bonyolultnak, lehet nem pont ilyen elrendezésben lesz, arra leszek kíváncsi h a magasakat hogyan fogom bemarni, mert olyan kicsi a sugaruk .sokk. meg az lesz érdekes h már ki vannak vágva a nyílások .kopp.
de most ragad 1 láda majd utána filozom rajta és elmesélem élményeim
Üzenetek: 105
Értékelés:
0
Ha már ki van vágva a lik az se baj. Levágsz valamilyen fa (pld. 2x2 fenyő) lécből egy akkora darabot, ami a lyukba illik, és faragasztóval beragasztod. Figyelj oda, hogy a fa középen legyen, és a két végén a lyuknak megfelelő lekerekítés legyen! A száradás után (1 nap) bejelölöd rajta a nyílás középpontját. Ezután kifúrod és ez lesz majd a felső maró központosító furata. A marás után dekopirral kivágod a beragasztott fát.
Íme az én átalakított felsőmaróm.
Értékelés:
0
jah mostmár felsőmaró zsonglőr leszek .cool.
a gáz ott van h leállt a munka mert elméreteztem a a doboz 1ik lapját és nekem kellett levágni belőle körfűrésszel, naná hogy rosszul vágtam és ferde lett+rövidebb mint ami kellene, amikor odamértem leesett az állam .kopp. .kopp. .kopp.
mehetek egy új lapot vágatni a héten, pedig hétfőre a ragasztás kész lett volna
ez történik amikor a mérnöki tervezés silány kivitelezéssel párosul .hehe.
Üzenetek: 299
Értékelés:
0
Üdv: Cirrus
Zárlat, szakadás, vagy egyéb műszaki hiba.
Üzenetek: 883
Témák: 4
Értékelés:
2
cirrus Írta:Ez is jót tesz a hangdoboznak!
http://img251.imageshack.us/my.php?image...60b1hm.jpg Ilyenem van, csak némi hiányossággal. Egyrészt 25x25cm-es illetve 30x30cm darabokban van, másrészt nem teljesen azonos a sűrűségük. Nem tudom, ez milyen mértékben változtatja a csillapítást. (Sala majd úgyis írja, hogy nem kell az) .monokli.
Értékelés:
0
Sziasztok!
Erosion gondolkodom hogy mivel itt a sírköves a szomszédban ezért valami extrém anyagból (pl: márványból) csináltatni egy doboz (illetve egy párat).
Szerintetek ez nagyon halott 5let?
Az ezzel járó tömeget most kivételesen hanyagoljuk! Más ellenérveket illetve melete szóló érveket várok.
üdv: vava
Üzenetek: 804
Értékelés:
0
Az nem árt, ha a doboz merev anyagból készül, de a párhuzamos oldalak között mindig létrejön egy félhullámhosszal jellemezhető rezonancia (rezonanciasorozat, mert a felharmonikusokon is kialakul). Ezt aztán csillapítani kell, mert bármilyen merev is a doboz, mégis kijön belőle. Egyes nézetek szerint a keletkezett hanghullám áthatol a membránon, szerintem maga a membrán is kisugározza.
A terminálon Fülig Jiminek van egy vasbeton doboza, watt-nak a betonnal kikent tégla-TL-je (ebbe 18 csomag vattát rakott, kicsit túl is csillapította ezzel), én is ragasztottam egy csempelapot a TL-em zárt végébe (nem is tudom kibányászni, hogy ellenőrizzem a hatását  ).
Szóval szerintem elég a fa, és még annál is csillapítani kell a rezonanciákat.
Üzenetek: 3
Értékelés:
0
Sziasztok
Szeretnék építeni 15-16 literes dobozokat, de nagyon fa párti lennék.
Táblásított fenyől szeretném legyártani, csak nem tudom, hogy jó lessz-e.
Ragasztani szeretném a dobozt meg lakkozni.
Mit javasoltok használhatom, vagy mdf kellene furnérozva.
Előre is köszi.
Csá.
Üzenetek: 219
Értékelés:
0
Kiss Zsolt Írta:Sziasztok Szeretnék építeni 15-16 literes dobozokat, de nagyon fa párti lennék. Táblásított fenyől szeretném legyártani, csak nem tudom, hogy jó lessz-e. Ragasztani szeretném a dobozt meg lakkozni. Mit javasoltok használhatom, vagy mdf kellene furnérozva. kérdésben a felelet...
a dánok sem használnak fenyőt,pedig nekik közel van skandinávia....
ez a porrá őrült mdf az igazi...nem kell homokkal kínlódni....hi ! a kis brummogómat szalagparkettából ragasztottam...3x6 mm-er= 18 ez volt kéznél...és a hszórót is bele ragasztottam...körperemes volt...meg sem rezdül az előlap...
pia nyer
Üzenetek: 219
Értékelés:
0
http://forum.hangszoro.net/viewtopic.php?t=46&start=102
Hangszóró 2000 Kft. :: Téma megtekintése - Mitől jó a hangdoboz... (MDF, HDF, rétegelt-lemez, stb...
http://www.faktiskt.se/modules.php?name=...&start=210
...ez egy őrült hapsi,de zseniális...
még a hibák kijavítását is bemutaja...kész diavetítés.
pia nyer
Üzenetek: 2 277
Értékelés:
0
Nekem meg a kétoldalt furnérozott forgácslap a kedvencem .
/Lepukkadt szekrény .  /
Értékelés:
0
Nekem a kedvencem ohgy gyűrükből rakja össze a hangfal testét! Erre már rég gondoltam de ehez rengeteg pontos mérés és leginkább pontos vágás kell. :S
Üzenetek: 804
Értékelés:
0
Mócsing Írta:Nekem meg a kétoldalt furnérozott forgácslap a kedvencem .
/Lepukkadt szekrény . / Nálam lepukkadt íróasztal a hang forrása fejlesztési szinten
Szalagparkettára én is gondoltam, a réteges szerkezet nagy előny.
Üzenetek: 2 277
Értékelés:
0
Szerintem jobb mint a síma forgácslap .
Értékelés:
0
Rendben legyen MDF, de tud valaki jó furnért?
Én is végignéztem a diát igy gondolm én is a gyártást.
Viszont szépet nehéz csinálni.
Értékelés:
0
Ja amit elfelejtettem, hogy a táblásított fenyő ragasztva van csíkokdól.
A felsőmaró és a körfűrész élét is hamar kiveszi.
Üzenetek: 27
Értékelés:
0
Milyen hatással van a hangra, ha a dobozt plexiből csinálom meg? vagy eleve döglött ötlet, és maradjak az MDF lapnál? Légyszi segítsetek!
|