2009. 10. 26., 0:21
Közben folyik a Videoton rádiósmagnó projekt is. Kicseréltem a magnópanelen a 100 mikrós kondikat, valamint a táppanelen található 100 mikróst. Illetve kikaptam a 2200 mikrós puffert, és tettem a helyére egy szinte új 10000 mikrós kondit. A brumm csak a 100mikrósok cseréjével egyáltalán nem szűnt meg. zonban a 10000res betétele után csendesebb lett, de még max hangon mindig van brumm. Néha bekapcsoláskor meg a gerjedésszerű zakatolás is. Egyébként a műszer kapcsolója most LEVEL állásban van. Felvételnél mutatja is a kivezérlést, lejátszásnál azonban beáll egy szintre, és jeltől függetlenül ott marad. Nem tudom mit kéne olyankor mutatnia, de fixen áll. A hangerőt felvéve pedig ütemre lefelé mozog. Fél hangerő fölött, sok mélyhangnál pedig mintha a moci is belassulna. Valamint néha gondol egyet a magnórész, kicsit begyorsul, megnő a brumm, és a mutató lejjebb szökken, mintha ilyenkor a motor elektronikája meghúzná a feszültséget, prdig alkohollal megáztattam a szabályzó trimmereket a motor panelján. Nos, én a következőt gondoltam: kicserélem azt a zener+tranyó stabilizátort egy LM317-re, valamint a puffer után beteszek egy 7808-at, és a magnómocit is kicserélem egy beépített elektronikájú darabra, amit a 7808 fog táplálni. Bár van nekem otthon autórádióból kiberhelt motorom is, szerintem annak simán bírnia kéne a 15V-ot, ami a puffertől jön. Ha erre sem javul meg a hiba, akkor a diódahidat is cserélem, valamint megnézem a primer körben a bizti érintkezését.. ott is eshet fesz.
).
Pont befér a BD139 helyére
![[Kép: keppp.jpg]](http://zupp87.extra.hu/keppp.jpg)