ez igaz lehetne az akkor papirusz gyártókra is
gondolkodtam ezen a dolgon amúgy.
kb 10 éve amit kézzel írtam az mind aláírás volt.
azonkívül mindent gépeltem , és vagy 5 éve csak szerződést és adópapírt láttam nyomtatva, abból sem mindet.
Továbbmegyek, sok könyvem van és vásárolok is könyveket, de.. ami megvan azt is letöltöm és általában monitorról olvasok.
igazából majdnem minden idegszálam azt mondja hogy hülyék ezek az amcsik, másrészt a gyakorlati tapasztalatom azt mutatja hogy lassan tényleg eléggé felesleges írni kézzel.
van egy traktorom amihez a gépkönyvet vellanyos formában adták, elektronikus a robbantott rajz is. teljesen 3d, pörgethető forgatható, széthúzható, stb.
egyszerű gépelemeket amiket pótolni kell vagy 3 éve számítógéppel rajzolom meg a fiúknak akik az alapján gyártják le. (erdőben nincsen olyan ami ne törne el, mindennapos hogy valami elpattanik. beleértve a 20-as acéldrótköteleket.)
nemtudom mit kezdjek ezzel, zavaró hogy nemtudok egyoldalúan érvelni sem ellene, sem mellette. persze, akik nem állnak jól anyagilag honnan szerezzenek laptopot az iskolás kölöknek. de.. ha a tankönyveket is elektromos formában kapják, és gépelve adnak be mindent nem kizárt hogy megtérülő befektetés mire a lurkó kijárja az iskolát.
de kérdés az hogy szükséges tudás e a kézzel írás, vagy nem ?
én nem vagyok elégedett az iskolákkal.
nem jártam ki a technikumot, egy év után rájöttem hogy értelmetlen.
főiskola szintén zenész.
abban látom a problémát hogy.. a tananyag túl szétszórt.
ha elmegy valaki szakmát tanulni ahogy énis tettem egy rakás teljesen anyagidegen dolgot is a nyakába varnak. Műszaki infós voltam főiskolán. Minek nekem makro meg mikro ökonómia, meg még sorolhatnám.
ugyanígy, érettségi alatt szabadon választott írót kellett bemutatnom.
nosza bátran Rejtő Úrra esett volna a választásom de az nem volt nekik jó, mást kellett előkapnom. Amit mai napig sem értek, ikonikus figura. Most meg Terry Potter a kötelező.
Jó persze a páluccai fiuk förmedvénynél minden jobb. a gittegylet ami azért volt nagyszerű mert semmi de semmi értelme nem volt, az őr aki éjjel lövészárkot ás hogy a betolakodók mégjobban érezzék magukat, mindezt úgy hogy neki az állása az lett volna hogy kívül tartson mindenkit.. a kimagasló magyar nyelvhasználat (a "grund" nagyon szép magyar szó ami semmiféle sváb befolyást nem mondhat magáénak)..
szóval vannak bajok, változtatni kell a tananyagon én úgy látom.
gyakorlatiasabb oktatás az álmom.
ebből a szemszögből a kézzel írás valóban mellőzhető is lehet lassan,
de.. annyi minden más van ami felesleges. (kalapácsfej reszelés, alátét gyártás hidegvágóval.. wtf...)
de hogy az usákok miért pont az írással kezdik ezt a folyamatot, és nálunk miért a terry potterrel, azt nem értem.