2012. 12. 02., 21:29
digitális hangprocesszorokban hány sáv lehet?
amúgy meg Salafi, ígyvan. nem kötelező megvenni, nekem is ez a filozófiám.
ha más megveszi az még nem baj, szemesnek áll a világ.
most alkudozok egy pár egészen korrekt magas hangszóróra, cseréli a gazdija.
pár hónaposak, meghallgattam, nincsen semmi bajuk.
bőven új ár alatt fogom megvenni, ha eladja a gazdája.
úgy gondolom hogy a tudatos vásárlás igen előnyös dolog.
ha valamire van kereslet, a piac törvénye az hogy arra kínálat is lesz.
előbb vagy utóbb.
a tudatlan vásárlás.. amikor többet fizet valaki annál mint amit az áru ér nagy probléma.
ha felteszem hogy egy termék minden költsége mire hozzám ér X egység pénz,
de én ostoba módon ennek a dupláját fizetem vele, azzal inflációt okozok.
de nem a fizető eszközét.
hanem a munkáét.
gyakorlatilag minden más, tulajdonságában közel ugyanolyan termék értékét a felére csökkentem ezzel.
így akaratlanul is azoknak az embereknek akik korrekt és reális árat kínáltak írok le.
pont azokat akik tisztességesen jártak el.
ár alatt vásárolni nem szép dolog, ár fölött pedig egyenesen ronda.
teljes mértékig anti-kommunista , anti-globalista, és anti-demokrata vagyok.
ugyanakkor Marx tanai olyan olvasmány amit igen fontosnak tartanék hogy szerepeljen a közoktatásban. nem csak egyszer, hanem minden egyes évben.
ez úgy kapcsolódik a hangszórókhoz, hogy ha így lenne akkor a konzumer-idiotizmus nem hagyná hogy a termékek ár/érték és valós ár/érték aránya felboruljon annyira amennyire most is már tapasztalható a hangszórók körében.
erre jó ellenpélda a Te egyik 17 es hangszóród meg egy vifa hangszóró, tulajdonképpen tekinthetjük őket közel azonosnak, leszámítva a kért árat.
a Tied reálisnak tűnik, az övéket nem fogom megvenni.
telne rá, de nem fogom megvenni mert azzal pl. Téged és a termékeiteket gyakorlatilag értéktelennek nyilvánítanám.
ebből kiindulva, egy 3*Y árú hangszóró NEM megvásárlandó, ha..
egy 1*Y értékű dsp és egy 1.5Y értékű hangszóró kombináció közel azonos eredményt ad.
vagy ha egy 2*Y értékű hangszóró és egy 1Y értékű DSP jobbat is adhat.
azt felmérni hogy mekkora eltérés érhet 0,5Y értéket nehéz meghatározni, de mérlegelhető és megoldható dolog.
Ha a konzumer-idióták egy idő után kisebbséget képeznek akkor a piac igénye a jobb érték kategóriát veszi előrébb, s presztó a piac törvénye diktálja hogy ez lesz kielégítve.
amúgy meg Salafi, ígyvan. nem kötelező megvenni, nekem is ez a filozófiám.
ha más megveszi az még nem baj, szemesnek áll a világ.
most alkudozok egy pár egészen korrekt magas hangszóróra, cseréli a gazdija.
pár hónaposak, meghallgattam, nincsen semmi bajuk.
bőven új ár alatt fogom megvenni, ha eladja a gazdája.
úgy gondolom hogy a tudatos vásárlás igen előnyös dolog.
ha valamire van kereslet, a piac törvénye az hogy arra kínálat is lesz.
előbb vagy utóbb.
a tudatlan vásárlás.. amikor többet fizet valaki annál mint amit az áru ér nagy probléma.
ha felteszem hogy egy termék minden költsége mire hozzám ér X egység pénz,
de én ostoba módon ennek a dupláját fizetem vele, azzal inflációt okozok.
de nem a fizető eszközét.
hanem a munkáét.
gyakorlatilag minden más, tulajdonságában közel ugyanolyan termék értékét a felére csökkentem ezzel.
így akaratlanul is azoknak az embereknek akik korrekt és reális árat kínáltak írok le.
pont azokat akik tisztességesen jártak el.
ár alatt vásárolni nem szép dolog, ár fölött pedig egyenesen ronda.
teljes mértékig anti-kommunista , anti-globalista, és anti-demokrata vagyok.
ugyanakkor Marx tanai olyan olvasmány amit igen fontosnak tartanék hogy szerepeljen a közoktatásban. nem csak egyszer, hanem minden egyes évben.
ez úgy kapcsolódik a hangszórókhoz, hogy ha így lenne akkor a konzumer-idiotizmus nem hagyná hogy a termékek ár/érték és valós ár/érték aránya felboruljon annyira amennyire most is már tapasztalható a hangszórók körében.
erre jó ellenpélda a Te egyik 17 es hangszóród meg egy vifa hangszóró, tulajdonképpen tekinthetjük őket közel azonosnak, leszámítva a kért árat.
a Tied reálisnak tűnik, az övéket nem fogom megvenni.
telne rá, de nem fogom megvenni mert azzal pl. Téged és a termékeiteket gyakorlatilag értéktelennek nyilvánítanám.
ebből kiindulva, egy 3*Y árú hangszóró NEM megvásárlandó, ha..
egy 1*Y értékű dsp és egy 1.5Y értékű hangszóró kombináció közel azonos eredményt ad.
vagy ha egy 2*Y értékű hangszóró és egy 1Y értékű DSP jobbat is adhat.
azt felmérni hogy mekkora eltérés érhet 0,5Y értéket nehéz meghatározni, de mérlegelhető és megoldható dolog.
Ha a konzumer-idióták egy idő után kisebbséget képeznek akkor a piac igénye a jobb érték kategóriát veszi előrébb, s presztó a piac törvénye diktálja hogy ez lesz kielégítve.

(Ez a jó sok led számolgatásom szerint 20mA-en gerjesztve minden LED minden színét, full fehér képernyőnél.. úgy 300kW körül kajálna